Požiar u plynovej kotolne spôsobený bezdomovcami

Zodpovednosť za riešenie: Trenčín

Uzavretý
meno
Alexander Ronai 24. marca 2015

Viac ako rok upozorňujeme na skupinu bezdomovcov, ktorá sa nám usalašila uprostred sídliska priamo pod našimi oknami, a žiadame mesto aby zabezpečilo oplotenie okolia trafostanice. O tom, že bezdomovci v bezprostrednej blízkosti trafostanice a plynovej kotolne používajú otvorený oheň, sme upozorňovali zástupcov mesta a mestskú políciu už pred rokom. V noci z 21.03 na 22.03 t.r. tam vypukol požiar. Zasahovali osádky dvoch cisterien hasičského zboru, prítomné boli aj osádky niekoľkých vozidiel polície SR. Koľko daňových poplatníkov to všetko stálo sa ešte len dozvieme v rámci zákona o prístupu k informáciám. Čo sa ešte musí stať, aby mesto zatlačilo na majiteľa pozemku, Západoslovenskú distribučnú, aby svoj pozemok oplotilo? Čo sa ešte musí stať, aby mestská polícia sa s bezdomovcami nebratríčkovala, ale aby ich držala v patričnej vzdialenosti od pre obyvateľov tak dôležitých objektov? Ako si MP plní svoju úlohu chrániť obyvateľov mesta, keď dovolí aby si bezdomovci zriadili lehno pri tak doležitých objektoch? To MP nedomyslí, že v zime si tam môžu zriadiť oheň aby sa ohriali?
Orgány mesta absolútne v tomto prípade zlyhali. Ako občania a obyvatelia Vášho mesta očakávame, že spravíte všetko pre to, aby sme už viac nemuseli byť svedkami zásahu požiarneho zboru pod našimi oknami.
S úctou Ronai

25. marec 2015

Alexander Ronai

Len pre informáciu čitateľov. Toto je odpoveď Záp. sl. distr. na žiadosť mesta, aby si ten pozemok ohradili. Jednoducho to zmietli od zeleného stola. Keby bola totiž pravda, to čo tvrdia, tak by tam nemohla byvakovať ŠESŤ ČLENNÁ skupina bezdomovcov vyše roka. Chcem ešte upozorniť na kahanček pri sv. obrázku ako aj na panvice a hrnce pri muriku. K tomu niet čo dodať.
25. marec 2015

Alexander Ronai

25. marec 2015

Alexander Ronai

Za týmito veľkými odvetrávacími otvormi je napadaného lísta a prachu za niekoľko rokov. A za tými veľkými dverami sú transformátovy VN ktoré napájajú celú polovicu sídliska JUH. Keby zhoreli, tak by boli obyvatelia bez elekrickej energie minimálne niekoľko mesiacov. Vie si to v dnešnej dobe niekto predstaviť? Aké vzdelanie treba k tomu aby niekto kompetentný a zodpovedný pochopil, že bezdomovci sú riziková skupina obyvateľov a že ich treba držať od takýchto objektov v patričnej vzdialenosti. O plynovej kotolni, čo je ta presklená budova v tesnom susedstve ani nevraviac. Nehraničí to už s verejným ohrozením?
26. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, stavebný úrad (Mesto Trenčín) nemôže vlastníkovi stavby a pozemku nijakým spôsobom nariadiť ani ho prinútiť, aby si ho oplotil. Za dianie na pozemku zodpovedá výhradne jeho vlastník.

Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ
26. marec 2015

Alexander Ronai

Tak že mesto Trenčín si tiež umýva ruky ako Pilát Pontský. Pravdu povediac, nič iné som ani nečakal. Nám, obyvateľom domu na Saratovskej č.4 zostávajú teda už len dve možnosti. Buď podať trestné oznámenie pre verejné ohrozenie, alebo medializácia v televízii. Zranený bezdomovec už v správach na Markíze bol. Dáme príležitosť ostatnej verejnosti dozvedieť sa viac o pozadí "ubytovne pre bezdomovcov"a o ochote orgánov mesta predchádzať a riešiť starosti svojich občanov. Prosím vyberte si.
S úctou Ronai

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania