Odporný stav žel. stanice v Trenčíne

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Uzavretý
meno
Peter Oravec 05. januára 2016

Stav žel. stanice v krajskom meste Trenčín je zúfalý a to aj v porovnaní s mediálne známejším stavom bratislavskej žel.stanice. Ošarpané priestory stanice vyzdobené "priznanými" rúrami odkiaľ chcete kam chcete, s asi roky neumytou dlážkou, smetnými košmi, ktoré by sa možno zniesli na jarmoku, ale rozhodne nie vo verejnom priestore, zatvorenými takmer všetkými prevádzkami na stanici (fotené v nedeľu 3.1.2015), maličkou preplnenou čakárňou, nefungujúcimi výťahmi na nástupištia ... a s neodmysliteľným, takmer ikonickým obťažujúcim, agresívnym a pľuvajúcim opilcom vnútri stanice, o ktorého sa personál, zjavne vediac o jeho prítomnosti, absolútne nezaujímal, o železničnej polícií ani nehovoriac. Ak si primátor mesta Trenčín takto predstavuje podporu turizmu v meste,tak nech na turistov zabudne.

07. január 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, za stav železničnej stanice zodpovedajú Železnice SR. Je to ich majetok. Táto stanica by mala prejsť rekonštrukciou na základe zmluvy medzi Železnicami SR a spoločnosťou SIRS. V tejto súvislosti pripomínam aktivitu vedenia mesta, aby sa celý priestor - nielen železničná, ale aj autobusová stanica rekultivoval, aby bol bezpečnejší, modernejší, čistejší. O tom hovorí projekt Terminál, o ktorom sme Trenčanov viackrát informovali. Sledujte aj mestskú webovú stránku, prípadne mestské noviny Info.

Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ
07. január 2016

Peter Oravec

Vážená pani Ságová,
predovšetkým ďakujem za Vašu reakciu.
Posledné medializované informácie o rekonštrukcii stanice sú z roku 2012, resp. 2013. Dnes už máme rok 2016 a stanica je stále v úbohom stave.
Vaše vyjadrenie je iba plné výhovoriek a zvaľovania viny na niekoho iného.
Nie som Trenčan, ale som iba, prepytujem, účastník cestovného ruchu a turista, preto nebudem sledovať ani Vašu webovú stránku, tobôž Vaše mestské noviny. Vaše "projekty" ma nezaujímajú, pretože v praxi nefungujú. Nefunguje ani výťah na nástupište, ktorý bol súčasťou už vykonanej rekonštrukcie, pritom výťah je pre imobilných pacientov nevyhnutný, pretože Trenčín je prestupným bodom na kúpele Trenčianske Teplice.
Ako turista vidím stav a môj záver je jediný: Do mesta, ktoré si nevie spraviť základný poriadok na svojej vstupnej bráne, chodiť nebudem a budem odrádzať od jeho návštevy aj svojich priateľov a známych.
S pozdravom
Oravec
07. február 2016

obcan

Stanica mala byť dokončená do konca roka 2015 pôvodne ale tu v kráááásnom Trenčíne je zo všetkým problém. Človek si dáva otázku, že v ktorom storočí to vlastne sme. Opilci a bezdomovci nonstop "spríjemňujú" ľuďom čakanie .
14. apríl 2019

Martin Lobotka

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
16. apríl 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
podnet bol opätovne preposlaný zodpovednej inštitúcii.

Juraj Hurný
Odkaz pre starostu
[email protected]
18. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nech sa páči stanovisko ŽSR k ŽST Trenčín, ktoré nájdete na našom webovom sídle:
https://www.zsr.sk/pre-media/vyjadrenie-media/2019/januar-2019/revitalizacia-zst-trencin.html

Želám pekný deň!

Ing. Ľubomír Mitas
ŽSR - Železnice Slovenskej republiky
27. apríl 2021

Peter Oravec

Dobrý deň,
prosím admina, aby požiadal samosprávu o aktualizáciu vyjadrenia k podnetu.
S pozdravom.
22. august 2022

Peter Oravec

K nejakým pozitívnym zmenám došlo, preto navrhujem podnet uzavrieť.
06. september 2022

Peter Oravec

K nejakým pozitívnym zmenám došlo, preto navrhujem podnet uzavrieť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania