Vyvoz sutiny TVK

Zodpovednosť za riešenie: Trenčín

Neriešený
meno
jozef 30. marca 2016

Chcel by som sa spýtať, ako plánuje mesto Trenčín ako hlavný akcionár TVK riešiť problém, ktorý vzniká vývozom výkopovej sute spoločnosťou TVK na poľné cesty v katastri Trenčianske Biskupice. Jedná sa o poľnú cestu, ktorá vedie popri plote trenčianskeho letiska do Opatoviec, k domom v časti Bobrovník. Táto cesta bola v minulosti opravovaná a pred začatím vývozu TVK bola zjazdná aj osobnými vozidlami. V súčasnosti je na ceste navezená vrstva hliny, kedy pri mokrých podmienkach vzniká nezjazdný terén. pokiaľ viem aj ľudia, ktorí vyžívajú domy v časti Bobrovník platia dane, tak láskavo uveďte cestu do zjazdného stavu so spevneným povrchom bez blata a hliny, tak ako sa na mestskú firmu patrí.

S pozdravom

Jozef

08. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Trenčianske vodárne a kanalizácie sutinu odstránili koncom marca.

Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ
19. apríl 2016

jozef

Doplním Vás pani hovorkyňa, sutinu TVK neodstránilo, ale len rozhrnulo po poľnej ceste. Tým sa cesta znovu a znovu stáva nezjazdná v čase zrážok.
Poprosím uviesť cestu do pôvodného stavu ako bola pred začiatkom vývozu, teda až na základné únosné podložie, ktoré tam bolo pred začiatkom vývozu. Toto únosné podložie bolo vytvorené vývozom sutiny z bývalej Kotvy na Sihoti a následne táto betónová sutina bola prisypaná frakciou kameniva. Momentálne je na vrchu cesty len hlina z výkopov, a čo je horšie vyskytujú sa aj ekologický závadné materiály.
Poprosím o uvedenie do pôvodného stavu a zabezpečiť SPEVNENÝ (bez hliny) povrch inak bude potrebné vzniknutú situáciu riešiť inšpekciou životného prostredia.

Ďakujem a prajem pekný deň

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania