Zbytočný billboard pri novej plavárni

Zodpovednosť za riešenie: Trenčín

Vyriešený
meno
Egon 27. júla 2016

Dobrý deň.
Mohlo by mesto ešte pred spustením a definitívnou úpravou priestoru pred a v okolí novej plavárne odstrániť tento nepotrebný billboard, ktorý pôsobí lacno a pravdepodobne ani nemá využitie.


Ďakujem.

28. júl 2016

Dodo

dal by som aj skontrolovať povolenia na billboardy smer Slovnaft pod juhom az Tren.Turna... to kolko tam je týchto billboardov je az priam nechutne!
10. august 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, tento billboard nebol povolený stavebným úradom, nie je využívaný ani označený menom, logom alebo kontaktom na vlastníka reklamnej stavby. Požiadali sme vlastníka pozemku, na ktorom je billbord umiestnený, o informáciu, resp. kontakt na vlastníka reklamnej stavby. Povodie Váhu Piešťany nám oznámilo, že billboard je umiestnený na pozemku v ich vlastníctve bez nájomnej zmluvy a nevedia, kto je jeho vlastníkom. Pokiaľ stavebný úrad nezistí vlastníka zariadenia, nemôže nariadiť jeho odstránenie.

Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ
10. august 2016

Egon

Predpokladám, že tam mal počas výstavby umiestnenú reklamu zhovotiteľ stavby plavárne a tak nejak ju tam pozabudol, ale to by sa preverovalo ťažko.
Pokiaľ stavba reklamného zariadenia od stavebného úradu v Trenčíne nedostala stavebné povolenie ani nebola ohlásená a majiteľ je neznámy, tak predpokladám, že stavebný úrad môže Povodiu Váhu nariadiť jej odstránenie, keďže sa jedná defacto o čiernu stavbu.
Aj keď sa to dosť ťažko určuje, tak ten billboard leží na rozhraní mestského pozemku a pozemku SVP, tak snáď sa mesto nemýli.
Budem dúfať, že to nakoniec vyrieši jednoduchým odrezaním zhotoviteľ prístupového chodníka k plavárni, keďže billboard sa zdá byť v jeho budúcej trase.
12. august 2016

Odkazprestarostu.sk

Postaviť načierno, na cudzom pozemku billboard, nechať ho schátrať a potom sa tváriť sa, že vôbec, ale vôbec nevieme komu patrí a nemôžeme ho odstrániť. To je také ...trenčianske.
16. august 2016

Odkazprestarostu.sk

Koniec výhovoriek:

§ 93 ods. 2 stavebného zákona:
"Stavebný úrad nariadi odstránenie informačných, reklamných a propagačných zariadení, ak splnili účel, na ktorý boli povolené, alebo pre opotrebenie prestali slúžiť pôvodnému účelu. Stavebný úrad nariadi odstránenie takých zariadení ich zriaďovateľovi, prípadne jeho právnemu nástupcovi alebo ich užívateľovi; AK ICH NEMOŽNO ZISTIŤ, NARIADI ODSTRÁNENIE TOMU, KTO MÁ VLASTNÍCKE ALEBO INÉ PRÁVO K STAVBE ALEBO POZEMKU, NA KTORÝCH BOLO ZARIADENIE UMIESTNENÉ."

(nb)
09. máj 2018

Egon

Dobrý deň.
Spomínaný billboard bol odstránený pri výstavbe chodníka pred plavárňou.
Poprosím označiť podnet ako vyriešený.
Ďakujem.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania