Chýbajúca bariera.

Zodpovednosť za riešenie: Trenčín

V riešení
meno
Ladislav 01. januára 2017

Na konci ulice Sama Chalúpku boli zábrany proti prejazdu áut na Soblahovskú ulicu. Niekto jednu zábranu zničil, aby tadiaľ mohol prechádzať. Žiadam kompetentných o nápravu. Najlepšie by bolo tam namontovať pevnejšie zábrany, aby sa nedali len tak ľahko odstraniť. Ideálne by boli aj častejšie kontroly zo strany mestskej polície, lebo to urobil niekto, kto v danej lokalite býva, aby si zjednodušil príjazd alebo výjazd s autom.

02. január 2017

Odpoveď samosprávy

O chýbajúcej bariére vieme - odstránená bola začiatkom mesiaca december. Odstrániť ju musel niekto z miestnych obyvateľov, nakoľko bola odpílená karbobrúskou, a na jej napájanie treba elektrickú energiu. Je však ťažké to dokázať, keďže dotyční neboli prichytení pri čine. V poslednom období k odstraňovaniu takýchto bariér v meste dochádza akosi príliš často. Samozrejme stĺpik bude nahradený. Bude to však trvať trochu dlhšiu dobu, nakoľko k 31.12.2016 mestu skončili zmluvy na stavebnú aj bežnú údržbu komunikácií, a musíme v zmysle zákona vysúťažiť nových dodávateľov. V rámci budovania cyklokoridorov sa v budúcnosti uvažuje s fyzickým uzavretím tejto spojnice pre automobili.

Ing. Róbert Hartmann, vedúci útvaru dopravy, Mesto Trenčín
16. marec 2017

stefan stefan

OPRAVTE SI.
NESPRÁVNE:
... sa v budúcnosti uvažuje s fyzickým uzavretím tejto spojnice pre automobili.
SPRÁVNE:
... sa v budúcnosti uvažuje o fyzickom uzavretí tejto spojnice pre automobily.

ŠD
27. marec 2017

Marta Ščepková

Dobrý deň, chýbajúca bariéra bola odstránená ešte začiatkom decembra a už máme koniec marca a stĺpik nie nahradený. Rada by som vedela, konkrétne, aký čas je myslený pod dlhšou dobou? Keď boli zmluvy ukončené do konca roku 2016 (a to sa vedelo) súťaž mala byť vypísaná už koncom roka,či? Zábranu odstránili pravdepodobne pracovníci plynárenskej spoločnosti, ktorá tam t.č. robila nové prípojky plynu a mala tak lepší prístup na ulicu S. Chalúpku a samozrejme aj k dispozícii prívod elektrickej energie, ktorý bol na to potrebný. Obyvatelia sú teraz vystavení veľkej premávke, nakoľko je táto cesta vo veľkej miere využívaná vodičmi, ktorí sa tak nemusia zdržiavať na ulici Ku štvrtiam, cestou na Juh.
Myslím, že každý kto tadiaľ prechádza si je vedomý, zákazu a napriek tomu ulicu využíva na urýchlenie cesty na sídlisko Juh. Je možné aspoň políciou robiť kontroly? Obyvateľom danej lokality by sa tak veľmi pomohlo. Prosím o odpoveď, kedy sa obyvatelia ulice Sama Chalúpku dočkajú nápravy. S pozdravom Marta
28. marec 2017

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme samospráve opätovne zaslali s prosbou o vyjadrenie.

S pozdravom

Martin Kollárik
[email protected]
29. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Mesto už zadalo osadenie násilne odstránených bariér nielen na tejto komunikácii. Trvalo to dlhšie kvôli tomu, že sme museli súťažiť zvislé dopravné značenie, vrátane týchto bariér.

Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania