Neporiadok na Mládežníckej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Egon 08. marca 2017

Dobrý deň.
Mám pár otázok k lokalite na fotografii.
Netuším kto nesie zodpovednosť za túto čiernu skládku, keďže parkovisko je stále mestské, aj keď ho využíva firma, ktorá modernizuje železnicu, tak prosím o upresnenie čo sa týka zodpovednosti za odstránenie.
Bude toto staré oplotenie s prístreškom pri neexistujúcej letnej plavárni bez ďalšej funkcie kompletne odstránené v rámci modernizácie trate?
Bude po ukončení stavebných prác zabezpečené vyčistenie pozemkov a nejaká základná výsadba na pozemkoch priľahlých k železničnej trati?
Dôjde k celkovej oprave povrchu parkoviska na Mládežníckej od Koliby po futbalový štadión a priľahlých chodníkov, keďže boli kompletne poškodené ťažkými mechanizmami a rozkopávkami pri stavbe železnice, teda do doby než ho začne mesto opätovne užívať? Ďakujem

16. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Mládežnícka ulica a konkrétne Vami popisovaná časť je v súčasnosti verejnosti uzatvorená a využíva ju zhotoviteľ stavby ako stavenisko.
Fotografia, ktorá bola prílohou naznačuje využívanie lavičiek a zastrešenia skôr nezodpovednými bezdomovcami (plastové fľaše).
Dňa 16.3.2017 8:30 bola prevedená kontrola miesta stavebným dozorom. Na priloženej fotografii je stav k tomuto termínu.
Búracie práce na objekte Mestskej Plavárne pre potreby stavby ŽSR boli ukončené.
Zhotoviteľ mestské pozemky využíva na základe zmluvy s mestom Trenčín o prenájme. Pred ukončením stavby je povinný Zhotoviteľ uviesť cestu od Koliby smerom k štadiónu do pôvodného stavu.
Na pozemkoch ŽSR sa pred ukončením plánujú základné vegetačné úpravy – zahumusovanie , zatrávnenie a pod.


S pozdravom

Ing.Ján Koprda
Vedúci stavebný dozor
Združenie ERPORES
19. marec 2017

Egon

Ďakujem za odpoveď. Vidím, že prístrešok je už zbúraný, tak verím, že zhotoviteľ zanechá priestor staveniska a okolité pozemky po ukončení stavby v stave, ktorý bude možno považovať za uspokojivý z pohľadu občana.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania