Starostlivosť o mestskú zelen

Zodpovednosť za riešenie: Trenčín

V riešení

Žiadam Mesto TN, aby sa riadne staralo o svoju zeleň a nesposobovalo svojou nečinnostou druhým škody. Nestačí na upozornenie 1 krát zeleň odrezať, ale sa aj o nu pravidelne starať. Lístie a vrtulky zo stromov nám upchavaju dažďové zvody. Zadný bohužiaľ nemôžeme prepchat. Žiadam Mesto, aby zjednalo nápravu a zvody prepchalo a stromy orezalo a potom sa o ne aj pravidelne staralo. TN, Inovecka 1143.

28. marec 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, žiadosti o orezy prijíma správca zelene a po obhliadnutí priamo na mieste vydáva rozhodnutie o potrebnej úprave zelene. Toto rozhodnutie je postúpené Mestskému hospodárstvu a správe lesov, m.r.o., ktorého pracovníci následne orezy vykonajú podľa poradia.

Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ
28. marec 2017

Peter

V žiadosti nebola len žiadosť o orez drevín ale aj o prečistenie dažďových zvodov. Z odpovede zo samosprávy tiež neviem, či správca zelene sa daným podnetom bude zaoberať.
20. október 2017

Peter

Bude sa Mesto Trenčín daným podnetom zaoberať a vec riešiť, aby sme nemali poupchavane dažďové zvody? Doposiaľ Mesto Trenčín vo veci nič nevykonalo. Pri dažďoch máme upchaté zvody a voda do kanalizácie neodteka.
20. október 2017

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet sme opätovne odoslali samospráve.

S pozdravom
Martin Kollárik
[email protected]
24. október 2017

Odpoveď samosprávy

Predmetné stromy máme opäť v pláne obhliadok, ale nakoľko boli už značne vyvetvené, väčšia redukcia korún by sa už nemala konať.
Čo sa týka upchávania zvodov - povinnosťou SVB je minimálne 1-krát ročne čistiť ríny a zvody a - v prípade väčšieho objemu bioodpadu (lístia) - na ríny inštalovať ochranné siete, ktoré zachytávajú väčší odpad.

Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ
24. október 2017

Peter

Bohužiaľ, ríny sa nečistili 1x ročne, ale aj 2x mesačne (hlavne v lete), ale niekedy to nestačilo. Mestská zeleň nám spôsobuje škody a to potrebujeme vyriešiť. Neviem, či vlastník nehnuteľnosti je povinný si inštalovať ochranné siete, ak škodu mu spôsobuje iný vlastník. Kovová sieť je nainštalovaná v ústi do chodníka, kde práve dochádza k upchávaniu zvodov. Ak sa odvolávate na nejakú povinnosť, poprosil by som aj o konkrétnu citáciu zákona. Taktiež vlastník pozemku je povinný si počínať tak, aby druhému nespôsoboval škody. A to tu mesto porušuje. Prečo máme doplácať, že mesto sa dlhodobo (nakoľko už sú stromy značne vyvetvené) o svoju zeleň riadne nestará?
26. november 2017

Peter

Ako je to s precistenim rýn, ktoré sú upchaté v dôsledku zanedbania o mestsku zelen?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania