Chýbajúci priechod zo zastávky - Saratovská

Zodpovednosť za riešenie: Trenčín

V riešení
meno
Michal Mazánik 30. apríla 2017

Dobrý deň, chcel by som požiadať o vyznačenie naozaj potrebného priechodu na Saratovskej ulici. Mám namysli na križovatke s ul. Novomeského.

Cez smer vyznačený na fotke prechádza množstvo ľudí z/na konečnú MHD. Vďaka absencií priechodu a neprehľadnej zatáčke tu dochádza denne ku množstvu kolíznych situácií s autami.

Značenie by upozornilo vodičov v tomto úseku na prechádzajúci chodcov čo by chodcom veľmi pomohlo.

Pre začiatok netreba priechod upravovať a osvetľovať špeciálnym osvetlením, určite by stačilo aj zvislé a vodorovné značenie.

V mene cestujúcich na Saratovskej vopred ďakujem za vyriešenie podnetu.

03. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, vzhľadom na hustotu dopravy - ide o obytnú ulicu - mesto v súčasnosti na tomto mieste budovať priechod pre chodcov neplánuje.

Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ
04. máj 2017

Michal Mazánik

Dobrý deň, ďakujem za reakciu. Musím sa priznať, že celkom nerozumiem tej argumentácií. Nechápem, prečo by sa v obytnej zóne nemohol vybudovať priechod?

Je to neprehľadná zákruta, veľa vodičov tu jazdí rýchlo. Chodci na frekventovanom chodníku smerom k základnej škole a autobusovej zastávke sú dennodenne ohrozovaní autami, ktoré sa vyrútia zo zatáčky.

Na označenie priechodu by bolo treba zopár čiar a dve značky. To myslím v záujme bezpečnosti chodcov nie sú vysoké náklady.

Podnet nebol o tom, či to mesto plánuje alebo nie. Vznikajú tu rizikové situácie, tak by bolo veľmi vhodné, aby to mesto začalo plánovať.

Vopred ďakujem za prehodnotenie!
09. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, na označenie priechodu nestačí zopár čiar a dve značky. Priechod pre chodcov musí mať podľa platných predpisov samostatné nasvietenie, bezbariérovú úpravu, t. j. znížené obrubníky a nájazdy chodníka) ako aj dlažbu a značenie pre nevidiacich - inak ho dopravný inšpektorát nepovolí. Šírka chodníka v priestore pred a za priechodom musí mať šírku 3 m. Ani jedna z týchto podmienok nie je splnená, takže všetko toto je nutné vybudovať. V takomto rozsahu je potrebné aj stavebné povolenie.



Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ
10. máj 2017

Michal Mazánik

Ďakujem za odpoveď. Na jednej strane chápem no na druhej musím povedať, že radšej nekvalitný priechod ako prípadná nehoda. Myslím, že tejto požiadavke by sa mal vzhľadom na bezpečnosť chodcov prikladať väčší význam.

Každopádne nateraz ďakujem za komunikáciu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.