Parkovisko či chodník?

Zodpovednosť za riešenie: Trenčín

Vyriešený
meno
Michal Mazánik 30. apríla 2017

Dobrý deň,
upozorňujem na nelegálne parkovanie vozidiel pod novou križovatkou na ulici Jána Halašu. Nielen, že tak porušujú vyhlášky, keďže parkujú na žltej čiare ale hlavne blokujú cestu chodcom, ktorý z nového chodníka zo spodnej časti ul. Jána Halašu musia pokračovať po ceste, čo môže byť najmä večer nebezpečné.

Navrhujem, aby boli pozdĺž žltej čiary medzi chodníkom a schodiskom umiestené buď trvalé alebo sklápacie stĺpiky. Takto sa jasne rozlíši, čo je priestor pre chodcov a čo pre autá.

Myslím, že osadenie cca. 5-10 stĺpikov nie je pre mesto veľká finančná záťaž. Dodávam, že situácia na obrázku vôbec nie je ojedinelá. Večer tu bežne stoja aj 2-3 autá.

Vopred ďakujem za ich osadenie.

11. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, žiaľ, osadenie stĺpikov v priestore pred trafostanicou nie je možné, nakoľko správca trafostanice požaduje neobmedzený prístup do svojho objektu z dôvodu zabezpečenia dodávky elektrickej energie. Inak povedané - dôvodom je verejný záujem. Preto teda nie je pred trafostanicami možné ani vyznačovanie parkovacích miest.



Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ
11. máj 2017

Michal Mazánik

Dobrý deň, ďakujem za reakciu. Samozrejme, je logické, že tam musí byť zachovaný prístup. Práve preto navrhujem osadiť sklápacie stĺpiky, od ktorých by správca aj mesto mohli mať kľúče.

Ich sklopenie by zabralo možno 1-2 minúty, avšak to je rozhodne menej ako by trval odťah auta. Znovu pripomínam, že taký spôsob parkovania je tam bežný.

Ďakujem za prehodnotenie :)
13. máj 2017

Pýkal

Michal...mna by zaujimalo kde by ste nechal auto vy, keby tu byvate. Napriklad ja a moja rodina vlastnime 4 auta, no mame len 1 garaz. Rad by som kypil dalsie 3 ale niesu k dispozicii na predaj. Budte rad, ze sa da takto zaparkovať, aj ked len na cierno... pretoze uz tu fakt nieje kde stat.
26. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Mesto pripravuje parkovaciu politiku na Juhu, kde by mal byť zabezpečený dostatočný počet parkovacích miest. Potom sa takéto parkovanie tolerovať nebude.

Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ
27. máj 2017

Michal Mazánik

Re: Pýkal:
Dobý deň, áno, na jednej strane chápem, že nie je kde parkovať. Je síce pravda, že na Juhu I nemám trvalí pobyt, avšak mám tu rodinu, za ktorou niekoľkokrát týždenne chodím.
Práve kvôli problémom s parkovaním využívam ja aj moja rodina MHD. Nemusíme sa tak báť kde a či vôbec zaparkujeme.
Z tohto dôvodu sa snažím zlepšiť podmienky pre chodcov na tomto frekventovanom pešom ťahu. Nevadí mi tam samotné státie áut, ide mi len o to, aby bol voľný chodník aspoň v takej šírke, aby napríklad mamička s kočíkom nemusela ísť po ceste.
Musíme to brať tak, že každá minca má dve strany. A nakoniec, aj od auta musí človek prejsť kúsok peši ;-)
27. máj 2017

Michal Mazánik

Ospravedlňujem sa za preklepy, písal som to len tak narýchlo.
25. november 2020

Michal Mazánik

Dobrý deň, podnet bol vyriešený v súvislosti so zavedením parkovacej politiky na sídlisku Juh.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania