Podchod pri sile

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Uzavretý
meno
Michal Novák 19. augusta 2017

Dobrý deň, v Zlatovciach pri sile je vybudovaný nový podchod. Hoci slúži chdocom aj cyklistom, pri vjazde zo strany Bratislavskej ulice nebol vybudovaný plynulý nájazd z cesty na vyvýšený chodník. Pritom na druhej strane podchodu (výjazd na Hlavnú ul.) je nájazd pekne plynulý.

Prosím o urgovanie tejto veci u zhotoviteľa podchodu tak, aby aspoň dva diely obrubníka boli nahradené plynulým nájazdom. Pomôže to cyklistom, kočíkom a pod. Ďakujem .

25. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
nech sa páči vyjadrenie kompetentného útvaru ŽSR:
„Podchod na ulici Hlavná sa nachádza v mieste bývalého železničného priecestia a je navrhnutý ako podchod pre chodcov, t.j. neslúži pre cyklistov. Každý cyklista by mal zosadnúť pred ním z bicykla a prejsť podchodom pešo. Do podchodu vedie prístupový chodník od hlavnej cesty I/61 na Bratislavskej ulici –v tomto prípade nie je potrebné prechádzať cez obrubník a prekonávať prekážku. Chodník je situovaný vpravo od komunikácie, takže všetci chodci, ktorí ho používajú, prídu priamo k podchodu – bez prekážky. Z druhej strany tejto komunikácie nie je vybudovaný chodník, to znamená, že z tej strany by tam nikto nemal chodiť.“
Želám pekný deň!

Ing. Ľubomír Mitas
Železnice Slovenskej republiky
Generálne riaditeľstvo
Odbor komunikácie
29. júl 2019

Nikto Nikto

Zosadnutie pre cyklistov je povinné a vyplýva z nejakej vyhlášky alebo zákona?
Alebo je to právne nevymáhateľné?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania