Lepšie ošetrenie koreňov počas rekonštrukcie chodníka

Zodpovednosť za riešenie: Trenčín

V riešení

pri bagrovani chodnika v parku potrhali korene stromu. aby nevyschol, mohli by sa orezat a prekryt textiliou?

13. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Ďakujeme za podnet. Na uvedenej stavbe sa snažíme zabezpečiť rekonštrukciu tak, aby sme čo najmenej poškodili existujúcu zeleň. Niektoré stromy sú v tesnej blízkosti chodníka a v týchto miestach je veľmi náročné vyhnúť sa miernym poškodeniam. Všetko koordinujeme so správcom verejnej zelene. Paralelne s rekonštrukciou chodníka prebieha externými odbornými zložkami aj revitalizácia parku, tak využívame aj odporúčania týchto externých odborníkov. Snaha je zachovať čo najviac zelene a rekonštrukciu zrealizovať s minimálnym poškodením existujúcich stromov.



Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ
13. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pri rekonštrukcií „ hlavného“ chodníka v parku sú vždy zabezpečené pre chodcov náhradné trasy po bočných existujúcich chodníkoch. Stavba má na vstupoch značky "zákaz vstupu", čo nie všetci ľudia rešpektujú.

Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ
13. august 2018

Michal Lichvár

k tomu obchadzaniu a chodniku ... zrovna v ten den boli opaskovane oba chodniky, rozkopany aj ten co ide blizsie k trati.
13. august 2018

Michal Lichvár

k zeleni ... chapem ze pri kopani dojde k poskodeniu korenov, islo mi skor o to, aby poskodene casti orezali, osetrili a zakryli textiliou.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.