Nová KOLKÁREŇ Bavlnárska

Zodpovednosť za riešenie: Trenčín

V riešení
meno
Tomáš 04. decembra 2018

CELÝ TEXT v prílohe !
Dobrý deň,
sme mladá rodina a nie sme ľudia, ktorí sa bránia novým veciam, sami by sme si tie kolky sem tam zahrali, ale kto povolil z montovanej haly spraviť kolkáreň s 8.dráhami orientovanými do obytnej zóny ten si zaslúži natrieskať. Otváracie hodiny sú pre nás priam likvidačné, keď sa na fotke uvedený podnik rozbehne, tak minimálne obyvatelia 2 – 3.bytoviek nebudú spávať, nakoľko ten prenikavý zvuk počúvame od rána do večera. napr.: včera do 22:40 čo je v zmysle povolenia, keďže cez týždeň môžu mať otvorené do 23:00! Ale ktorý imbecil ho vydal ?Cez víkend do 24:00? Nehovoriac, že sú tam skoro každý deň turnaje a je počuť aj radosti športovcov. Vedľa stojí 2x toľká hala z ktorej nie je počuť nič, nakoľko musela spĺňať určité normy a čo kolkáreň tá nemusí?

10. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Mesto Trenčín nepovoľuje prevádzky. Podnikateľský subjekt si stanoví prevádzkový čas tak, aby bol v súlade s ustanoveniami VZN č. 6/2011 o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mesta Trenčín. Prevádzkový čas je prevádzkovateľ povinný písomne oznámiť Mestu Trenčín prostredníctvom Ekonomického útvaru Mestského úradu v Trenčíne najneskôr 7 dní pred začatím činnosti prevádzkarne alebo pri vykonaní zmeny času. Prevádzkovateľ je povinný zabezpečiť dodržiavanie určeného prevádzkového času. Ak je prevádzkareň otvorená po 22.00 hod. v súlade s VZN, je prevádzkovateľ povinný zabezpečiť, aby nedochádzalo k rušeniu nočného kľudu a verejného poriadku a hluk zo zariadení a hudobnej produkcie neprekročil najvyššie prípustné hodnoty pre vonkajšie priestory, ustanovené príslušnými normami a právnymi predpismi. K povoľovacím procesom všetkých prevádzok v meste Trenčín sa vyjadruje Regionálny úrad verejného zdravotníctva Trenčín, ktorý vydal súhlasné stanovisko v územnom kolaudačnom konaní. Podnetom ohľadom prevádzkového času sa zaoberáme a situáciu preverujeme.


Kto? Ekonomický útvar MsÚ Trenčín

Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ
21. január 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, nech sa páči - doplňujúca informácia o výsledku preverenia k podnetu č. 60810: Nová KOLKÁREŇ Bavlnárska:

Dňa 20.12.2018 bola na Mestský úrad v Trenčíne predvolaná firma Tropical Sun, s.r.o., ktorá je prevádzkovateľom prevádzky s názvom Zariadenie cestovného ruchu s relaxačným centrom na ulici Bavlnárska 2405/9D v Trenčíne, za účelom prejednania prevádzkového času. Prevádzkovateľ bol upozornený, že oznámená prevádzková doba v prevádzke je stanovená v rozpore s VZN č. 6/2011 o pravidlách času predaja v obchode a času prevádzky služieb na území mesta Trenčín a bol vyzvaný, aby si nahlásil prevádzkovú dobu v súlade s ustanoveniami spomínaného VZN.

Dňa 07.01.2019 bolo na Mestský úrad v Trenčíne doručené „Oznámenie o čase predaja a čase prevádzky služieb – zmena“ v prevádzke s názvom Zariadenie cestovného ruchu s relaxačným centrom s prevádzkovým časom:

Pondelok – štvrtok: 13.00 – 23.00
Piatok - sobota 13.00 – 24.00
Nedeľa: 13.00 – 22.00

Kto? útvar ekonomický MsÚ Trenčín

Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ
21. január 2019

Tomáš

Dobrý deň,

Najskôr napíšete, že ste ich vyzvali nakoľko otváracie hodiny sú v rozpore s VZN a vzápätí si oni podajú otváracie hodiny také isté aké mali, čiže opäť v rozpore s VZN. Rozdiel je jedine v tom, že v sobotu a nedeľu nie je otvorené od 9 rána ale od 13:00. Čo samozrejme v zmysle VZN upravovať nemuseli .Podstatná mala byť predsa doba dokedy vo večerných hodinách je prevádzka otvorená tak, aby nerušila obyvateľov obytných domov a toto vyriešené nebolo a ani sa nijakým spôsobom nezmenilo, čiže porušovanie VZN stále pretrváva. Nech je ich prevádzka nazvaná aj ,,tantra masáže,, , raz je to kolkáreň umiestnená v obytnej zóne, produkuje nadmerný hluk, ktorý je v rozpore s Všeobecným záväzným nariadením č. 6/2011, článku 4, bod 5, kde je jasne napísané že:
b) v prípade ak je prevádzkareň otvorená po 22.00 hod. v súlade s týmto VZN, je prevádzkovateľ povinný zabezpečiť aby nedochádzalo k rušeniu nočného kľudu a verejného poriadku a hluk zo zariadení a hudobnej produkcie neprekročil najvyššie prípustné hodnoty pre vonkajšie priestory, ustanovené príslušnými normami a právnymi predpismi,

Zhrnutie: Prevádzka Zariadenie cestovného ruchu s relaxačným centrom na ulici Bavlnárska 2405/9D v Trenčíne funguje aj po 22:00hod., čím dochádza k nadmernému rušeniu okolia práve svojim zariadením a teda porušuje Všeobecné záväzné nariadenia č. 6/2011. Týmto opätovne žiadame o úpravu prevádzkových hodín max. do 22:00hod., tak aby daná prevádzka teda kolkáreň nerušila nočný kľud a zdravie ludí ktorí tam bývajú celý svoj život. Ďakujem
23. január 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,
na základe odpovede samosprávy a Vášho komentára sme podnet opätovne preposlali samospráve.

Juraj Hurný
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania