Západná-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Zodpovednosť za riešenie: Trenčín

V riešení

Ilegálna skládka odpadu na Západnej ulici sa utešene rozrastá. Denne pribúda ďaľší odpad.

17. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, na území mesta máme zavedený pravidelný zber nadrozmerného odpadu, na sídlisku JUH sa tento zber vykonáva vždy v párny týždeň vo štvrtok, čiže už to v rámci tejto pravidelnej služby bolo zrejme odvezené. Objemný odpad je možné vyložiť len v predvečer dňa vývozu, ak to niekto vyloží v iný termín, žiaľ, na stojisku to potom vyzerá tak, ako vyzerá.

Zber objemného (nadrozmerného) odpadu:
1.Počas celého roku môžu poplatníci, ktorými sú FO, objemný (nadrozmerný) odpad bezplatne odovzdať v zbernom dvore. Náklady na dopravu odpadu do zberného dvora si pôvodca hradí sám.
2.Nadrozmerný odpad je možné odovzdať aj umiestnením do VOK najmenej dvakrát ročne, obvykle na jar a na jeseň (počas jarného alebo jesenného upratovania).
3.Na území mesta prebieha aj pravidelný mobilný zber nadrozmerného odpadu zo stojísk zberných nádob podľa stanoveného harmonogramu vývozu. Termíny zberu objemného (nadrozmerného) odpadu budú uvedené v Harmonograme vývozov triedených zložiek odpadu na každý kalendárny polrok aktuálne. Tento je uverejňovaný na webovej stránke mesta www.trencin.sk, v mesačníku INFO alebo k dispozícii v tlačenej forme na Klientskom centre MsÚ.
4.Objemný odpad je možné vyložiť len v predvečer dňa vývozu na stojisko zberných nádob na KO, pričom musí byť rozložený na čo najmenšie možné časti.

Kto? Marius Pedersen, a.s.
Kedy? už je hotovo

Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ
18. február 2019

Mario Michna

Takze ak ten odpad tam niekto vylozi v iny den ako je predvecer vyvozu, to jest kazdu parnu stredu vecer, mozno tento cin povazovat za pokus o vytvorenie ilegalnej skladky odpadu a mam volat policiu? DAlsia vec je ze tam pravidelne vykladuju ludia aj sklo a zrkadla a tie samozrejme skoncia na zemi v podobe crepov resp sklenenej drte a tento sajrajt sa Marius Pedersen neobtazuje vobec odpratavat, takze to sklo je stale vaznou hrozbou pre obyvatelov a samozrejme aj deti pretoze tento plac je v bezprostrednej blizkosti detskych ihrisk a tiez ohrozuje spolocenske zvierata... Co sa s tymi sklenenymi crepmi da urobit? kto to uprace?
19. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, vyloženie objemného odpadu v iný deň, ako je určené vo Všeobecne záväznom nariadení je priestupkom a v takomto prípade sa môžete obrátiť na Mestskú políciu Trenčín (bezplatné tel. č. 159). Takéto priestupky sa však veľmi ťažko dokazujú, takže, ak sa vám podarí zachytiť konkrétnu situáciu (akciu) na foto, video, či iné dôkazné informácie, budú pri prešetrovaní určite nápomocné. Občanom je zakázané vyhadzovať sklo na iné miesta, ako je určené. Na bežné sklo z domácnosti slúžia nádoby na sklo, sklo väčších rozmerov patrí na zberný dvor.
Na základe Vášho podnetu, že na stojisku sa nachádza sklo, dohodneme so spoločnosťou Marius Pedersen dočistenie stojiska. Ďakujeme za podnet.

Kto? Útvar stavebný a životného prostredia a Marius Pedersen, a.s.
Kedy? do 2 dní

Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ
20. február 2019

Mario Michna

Vyborne. Dakujem za odpoved...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.