Karpatská-cyklotrasa-poškodená

Zodpovednosť za riešenie: Trenčín

V riešení
meno
Milada 02. júna 2020

Chodievame s deťmi na bicykloch po cyklotrase na hrádzi, ale tak poškodená cestička ( v dĺžke asi 100 metrov ) nie je asi nikde v Trenčíne a je to tam už desaťročia. Dokonca som tam aj videla, ako tam spadli malé deti na bicykloch. Jednoducho z dobrej cesty sa dostanete na " tankodrom ", kedy Vás bicykel odhodí a Vy neviete potom bicykel ovládať, môžete spadnúť a spôsobiť si vážny úraz. Každý kto tadiaľ prechádza, aj korčuliari, vždy hromžia, ale nevedno na koho, kto je za takýto úsek zodpovedný. Skúsený bikeri si už vytvorili na boku asfaltu cestičku, po ktorej asi bezpečnejšie prejdú týmto úsekom, ale pre nás neskúsených je to asi nebezpečnejšie. Tento úsek sa nachádza na hrádzi, pri prečerpávacej stanici za detským ihriskom Karpatská, smerom k Novému mostu. Možno iba zbrúsiť povrch?

06. jún 2020

Peter

Dobrý deň, hrádza ako taká nebola stavaná pre jazdu bicyklistov. Považuje sa za vodné dielo a podlieha jej ochrane. Hrádza nie je chodník a ani cyklotrasa. To by si mal každý pri vstupe na jej povrch uvedomiť. Ak bude upravená (tak ako sa teraz realizuje cyklotrasa TN-Opatovce), tak určite bude mať aj iný a bezpečnejší povrch. Stále je to len vodna stavba. Je pravda, že v súčasnej dobe je povrch hrádze mnohokrát preplnený chodcami a cyklistami. Nie je ani výnimka tam stretnúť štvorkolku, či motorkára, ktorých vodiči tam majú jazdu zakázanú.
07. jún 2020

Milada

Pán Peter, asi ste bývalý kom..., ktorý sa neprispôsobuje súčasnej modernej dobe, založenej na bezpečnosti vo vzťahu, spoločnosť k obyvateľom, a trávenie voľnočasových aktivít v prírode. Áno, máte pravdu, hrádza je vodné dielo, tiež platia ochranné pásma pre vodné dielo. Žiaden zákon nezakazuje chodiť občanom a ani cyklistom po vrchole hrádze. Asfaltový povrch je tam už od vybudovania hrádze. Príklad vodnej stavby, záplavová oblasť: Golfové ihrisko je v záplavovej oblasti a tiež tam nemá čo robiť ( nie som odporkyňa golfu, priam, je to tam veľmi vhodne spravované ). Asi ste odporcom cyklotrás, ale znova ďalší fakt: Trasa Trenčín- Brumov. Tu máte odpoveď na Váš komentár a uvedomte si, že táto trasa vedie práve po vrchole hrádze vodného diela a tiež je slušne vybudovaná s účasťou eurofondov a samosprávneho kraja. Ako píšete, si protirečíte, stále je to len vodná stavba. Prejdite sa niekedy na bicáku aj s rodinkou do takejto prírody, je to ozaj krásny zážitok, pokiaľ nenaďabíte na " tankodrom ", ktorý Vás vyhodí zo sedla bicykla. To že ste tam videli motorkára, alebo nebodaj štvorkolkára, tak ako opisujete, minimálne sa dopúšťate spoluúčasti na priestupku. Keď takúto udalosť uvidíte, je Vašou povinnosťou bezodkladne informovať orgány činné vo veci konať. Tiež konajte takto, keď ide po vodnom diele ( v tomto prípade po vrchole hrádze ) chodec, cyklista, korčuliar? Ale je to zbytočne komentovať, radšej priložte ruku k dielu...
08. jún 2020

Milada

Pán Peter, pozrite si oficiálne stránky Trenčianskeho kraja, tam dostanete odpoveď. Je tam jasne uvedené, čo je trávnatá plocha a čo je asfalt na cyklotrasách, kadiaľ cyklotrasy smerujú, konkrétne Trenčín. Pozrite link: http://tn.cykloportal.sk/cervene-trasy/126-002-vazska-cyklomagistrala-hlohovec-strecno

Alena dala -1, správca jasne vidí z ktorej IP adresy to odišlo :-))
08. jún 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, áno, povrch hrádze v tomto úseku je žiaduce opraviť, ale vzhľadom na množstvo finančných prostriedkov určených na opravy miestnych komunikácií v tomto roku to nie je možné. V zásobníku opráv s tým ale počítame.

Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ Trenčín
12. jún 2020

Peter

Vážená pani Milada, asi vôbec ste ma neodhadli. Nemám nič proti tomu, aby sa to opravilo. Chcel som len poukázať, že povrch danej hradze v danom úseku v súčasnej dobe ešte nesluzi na cyklotrasu. Hradzu navštevujem skoro pravidelne a to aj 3-5x do týždňa a to z dôvodu športových aktivít a to hlavne behu. Tiež už som vyskúšal aj novú cyklotrasu. A vôbec nie som starý kom.... Pekný večer. A ako odpovedala samospráva je určite viac veci, ktoré si zaslúžia finančnú investíciu. Bohužiaľ ani mesto nemá bezodnu pokladnicu.
12. jún 2020

Peter

Este nedá p. Milada reagovať na záver Vášho vyjadrenia, že ak neoznamim podozrenie zo spáchania priestupku, tak sa dopúšťam spoluúčasti. Neviem, či existuje v tejto veci spoluúčasť na priestupku (u trestného činu áno, ale priestupku?). Tu by som povedal, že asi žijete v dobe komunizmu. Tiež nemôže hodnotiť a tvrdiť, že som priestupcu nikdy neoznámil. Práve naopak, ak by ste možno sledovali dianie, bol na internete medializovaný prípad, keď po hrádzi išiel pán štvorkolke. Kto vie, či vy oznamujete každý jeden priestupok druhého občana. Mal by sa každý pozrieť najprv sám na seba a potom na druhého. Pekný večer.
03. september 2021

Milada

Už je to rok čo som nahlasovala problém na hrádzi, aj oficiálnej cyklotrase. Nahlasujem to znova, tento rok 2021. Prísľub mesta Trenčín, že sa to bude riešiť, sú asi prázdne slová. Nič sa neudialo do dnešného dňa, iba viac ľudí ( zväčšujúce sa davy ako pred rokom ) a turistov hromžia, keď cyklotrasou prechádzajú aj do novej cafeterie, keď zrazu prejdú z dobrého asfaltu na " tankodrom ".


Úsmevné...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania