Ľudovíta Stárka-neporiadok a odpadky-čierne skládky

Zodpovednosť za riešenie: Trenčín

Vyriešený
meno
Helena 13. augusta 2020

Dobrý deň,

opäť a znova, odpad pod novým mostom, očividne fotopascu ste zatiaľ neriešili, teraz, keď tam vzniká cyklotrasa, bude toto miesto krásna vizitka mentality ľudí a bohužiaľ ignorácie mesta. Tiež pripomínam, že "smetiak" u zástavky Stavokov, ktorý ste zrušili, je plný odpadu, vďaka výstavbe je v tejto oblasti oveľa väčší pohyb ľudí, vďaka cyklotrase bude ešte väčší, a vy zrušíte jediný smetiak na okolí. Že tam dávali nelegálne smeti? Pokiaľ tu nebol nový most a cesty, nebol tu taký odpad, riešenie zrušiť smetiak je prepáčte na plač, keďže ten odpad hádžu hocikde na vôkol.
Vopred ďakujem za vyjadrenie a riešenie.

02. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, je úplne elementárnym pravidlom slušného človeka, že keď nie je niekde umiestnená nádoba, tak tam nie je vytvorený priestor na vyhadzovanie odpadov. V uličnej nádobe má končiť len drobný uličný odpad, ktorý vzniká pri bezprostrednom pobyte na verejnom priestranstve. Žiaľ, k nádobe pri aut. zástavke Stavokovu sa začali nosiť objemné odpady alebo vrecia naplnené rôznym odpadom a toto miesto si začali občania zrejme mýliť so zberným dvorom. Nie je v záujme mesta vytvárať neobmedzené možnosti na vyhadzovanie komunálnych odpadov a keďže na tomto mieste nebol dodržiavaný účel nádoby, bolo rozhodnuté o jej stiahnutí.

Mestská polícia Trenčín pravidelne vykonáva kontroly na nepovolené skládky aj v tejto lokalite. O odpade, respektíve o novej skládke pod cestným mostom vie a rieši to. Žiaľ, zistiť páchateľa je veľmi zložité a bez pomoci občanov takmer nemožné. Nakoľko sa nám nepodarilo zistiť v tomto prípade, kto tam odpad opätovne naviezol, vyzvali sme písomne vlastníka pozemku na odstránenie tejto nepovolenej skládky. Inštaláciu fotopasce by mal riešiť majiteľ pozemku.

Erika Ságová, hovorkyňa MsÚ Trenčín
12. september 2020

Lenka

Čierna skládka pri ceste stále neodprataná

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania