Ulica Oblúková-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Peto 21. septembra 2020

Na Oblukovej ulici je pri krizovatke s Bucianskou ulicou novy prechod a je dost nebezpecny. Kusok od neho stoja auta, sice su vo vzdialenosti, ktoru povoluje vyhlaska, ale kedze je to briezok, chodec nevidi priblizujuce sa auto spoza horizontu a je nuteny vojst do vozovky a spoliehat sa, ze odtial nik nevyleti vyssou rychlostou. Doteraz som toto toleroval, ale po vikendovej skusenosti, kedy na mna vyletel cavenko na tuzingovej Honde, uz povazujem tento priechod v smere od Spacinskej cesty za nebezpecny.
Pomoholo by, keby auta parkovali o kus dalej, aby bolo vidno aspon na horizont bez toho, aby clovek musel vojst do polovice vozovky.

22. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Odbor dopravy

Mestský úrad v Trnave
22. september 2020

Dusan

Ked takto stoja vzdy tak to rozhodne nieje v sulade s vyhlaskou... 5m pred prechodom je OK. To auto na foto tam ma mozno tak meter a navyse parkuje v protismere.
22. september 2020

Peto

Dusan, to je stary (uz neplatny) priechod. Novy je nizsie - vsimni si spodny okraj fotografie, kde je uz vidno zebra.
23. september 2020

Dusan

Ano ten som si nevsimol a z foto to nieje jasne,stary/novy, platny/neplatny.
10. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Odbor dopravy vypracoval návrh doplnenia dopravného značenia a odoslal ho na schválenie na Okresný dopravný inšpektorát. V prípade súhlasného stanoviska príde k vydaniu určenia na použitie dopravného značenia a k jeho osadeniu.
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
05. február 2022

Peto

Pozdravujem, ešte stále sa dopravné značenie schvaľuje? Ako to vyzerá?
14. júl 2022

Ondrej

2r nerieseny podnet, toto je dalsi do zbierky kde mozem ukazat ze pokial sa OPS nezacne realne pouzivat ako plnehodnotny ticketovaci tool, tak je to neefektivne
14. september 2022

Ondrej

5ulo> Aktualna informacia je ze zlte ciary vraju uz nemozu malovat, ze bola nejaka novela zakona

Museli by tam dat znacky na zaciatok briezku a na koniec briezku

V hre je este zjednosmernenie Oblukovej, kvoli parkovaniu - potom by z hora auta nemohli chodit
09. október 2022

Peto

Odpoved z MU z odboru dopravy, ktoru mi poslali mailom, si vykladam tak, ze vlastne mam neustale volat 159ku. Tato odpoved sa mi teda vobec nepaci a mozem(e) teda cakat len na nejake nestastie na priechode, pripadne koliziu aut na briezku.

Dobrý deň, na Váš podnet uvádzam nasledovné: v zmysle zákona 8/2009 o cestnej premávke

- vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty.
- pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy.
- vodič nesmie zastaviť a stáť na priechode pre chodcov, na mieste na prechádzanie alebo na priechode pre cyklistov a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred nimi,
- pred neprehľadným vrcholom stúpania cesty, na ňom a za ním,

Vodiči, ktorí parkujú na uvedenom mieste porušujú uvedené ustanovenia, šírkové pomery cesty nedovoľujú státie - parkovanie, musela by zostať šírka cesty 6 m pri obojsmernej premávke, ako aj osoatné uvádzané porušenia, preto je potrebné pri porušovaní predpisov volať tiesňovú linku polície 158, resp. 159. Duplicitné osadenie zvislej značky zákaz státia, by bolo v rozpore s TP 117 Spoločné zásady používania dopravných značiek a dopravných zariadení, nakoľko nie je možné dopravnou značkou vyznačovať zákaz, ktorý platí zo zákona. Referát dopr. urbanizmu odboru územného rozvoja a koncepcií pripravuje projekt , ktorý rieši aj tento priechod, kde pribudnú fyzické prvky, ktoré zvýšia bezpečnosť peších.

S pozdravom
Mgr. Rastislav Dobrovodský
referát dopravy a cestného hospodárstva
odbor dopravy
09. október 2022

Ondrej

Takze 2r na tento podnet srali a potom dali odpoved ze volaj mestskych. A co sa stalo s tym navrhom ktory dali na dopravny inspektorat ?

Asi clovek pokial im tam nepride osobne vynadat, tak na to dlabu uradnici. No nic, budem sa tam muset zastavit a pohovorit si o tom osobne.
09. október 2022

Ondrej

Cize V jame sadia znacky ako stromy aj duplicitne a tuto sa im tazi osadit znacku zakaz zastavenia od znacky, platnost 15m (cize po vrch toho briezku) ?
24. október 2022

Ondrej

Bol som sa spytat na podnet priamo na Odbore dopravy. Ocenujem konstruktivny dialog.
Pockam kam sa podnet pohne, ci najdu riesenie na danu situaciu = zabezpecit bezpecny prechod.
01. január 2023

Peto

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený Foto robené vo výške dieťaťa. Všimnite si aj prichadzajuce auto (cez okno prveho auta). Toto decko určite nepostrehne.
26. január 2023

Mária

Ulica Oblúková-parkovanie-problémové

Na Oblukovej ulici sa parkuje po jednej strane,pri prechadzani po priechode pre chodcov,ktory ide cez Oblukovu nevidiet spoza zaparkovanych aut na auta prichadzajuce zlava.
Je povolene takto parkovat na obojsmernej,aj tak uz zuzenej ulici???
26. február 2023

Peto

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený. Celé zle. Dodávka blokuje výhľad na maximum.
16. apríl 2023

Peto

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený Pri odstavenom veľkom aute je auto idúce zhora viditeľné až v polke cesty.
21. apríl 2023

Ondrej

UPDATE:
podnet sa vyriesi tak, ze Oblukova ulica bude jednosmerna - teda z hora uz auto nepojde
dufam ze vyznacene statia ale nebudu uplne pri prechode v tom briezku, lebu urcite sa najde niekto, kto vleti aj do jednosmerky
Bude tam asi B-ckova zona na parkovanie

je to uz v procese.
13. júl 2023

Peto

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený Čakáme asi na zavedenie rezidentskeho parkovania. Tu ma byť zóna B.
05. november 2023

Peto

Dnes vidím prvýkrát papucu na prvom aute od priedchodu. Aj som sa potešil, že konečne, ale to nie je ten prípad. Mestskaci sa iba vyburili na aute s MPZ Nemecka. Som zvedavý, či odteraz použiju rovnaký meter na trnavske auto.. hlavne na tu dodavku, ktorá tam pravidelne stojí a zabranuje vo výhľade.
06. november 2023

Ondrej

Peto> To by domaci museli volat mestskych ale to nechcu - lebo by dostali pokutu aj oni, kedze podla zakona tam teda stat nesmu na ceste.

Musia pockat az sa konecne vyznaci B-cko tam a potom by sa to hadam malo uz vyriesit.

Len som zvedavy ci do kopca budu nieco znacit a ci ho nechaju prazdny.
Ak tam spravia tu planovanu jednosmerku, potom by sa dalo parkovat aj v kopci, lebo zhora by nemalo ist ziadne auto.
18. február 2024

Peto

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený Ulica zjednosmernena, za mna super, vybavené

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania