Ulica Pavla Mudroňa-chodník-bariéra na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Emilia Santová 27. októbra 2020

Čo s tým pán primátor ?
Nepojazdným chodníkom na parc.č.4021/715 o výmere 21 m2 došlo k zaslepeniu ul.P.Mudroňa v lokalite Kopánka Pekné pole, a to v rozpore s platným územným plánom mesta Trnava vyhláseným VZN, platnou urbanistickou štúdiou schválenou uznesením MZ ako aj podmienkami územného rozhodnutia na predĺženie miestnej komunikácie J.Hlúbika. Vydané stavebné a kolaudačné rozhodnutia pre zaslepenie ul.P.Mudroňa sú v rozpore so stavebným zákonom. Pozemok parc.č.4021/715 nie je majetkovoprávne vysporiadaný v súlade so zákonom, pretože podľa cestného zákona miestne komunikácie pre nemotorovú dopravu(chodníky) sú vo vlastníctve obce. Uvedený stav je možné riešiť vyvlastnením práv k uvedenému pozemku a to najneskôr do 31.12.2020,preto žiadam vo veci konať.

26. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Stavebné povolenie na stavbu: IBV Trnava – Pekné pole IV (miestne komunikácie a technická infraštruktúra) 2. etapa, časť 1 v rozsahu stavebného objektu: SO 01.1 Miestne komunikácie – časť 1, bolo vydané Mestom Trnava ako špeciálnym stavebným úradom pod č. OSaŽP/28353-69449/2015/Jč zo dňa 05.10.2015, a to verejnou vyhláškou. Stavebné povolenie nadobudlo právoplatnosť 12.11.2015.

Stavebné povolenie bolo predmetom preskúmavania Okresnej prokuratúry Trnava v r. 2016, pričom Mesto Trnava neobdržalo žiadny protest prokurátora v predmetnej veci, celý spisový materiál bol vrátený, s oznámením, že podnet bol odložený.

Na základe právoplatného a vykonateľného rozhodnutia (stavebného povolenia) v ktorom bolo vo výroku uvedené :

„Po ľavej strane miestnej komunikácie bude vybudovaný pás zelene a za ním chodník šírky 1,75 m. V mieste križovania s ulicou P. Mudroňa budú jestvujúce chodníky pripojené na navrhovaný chodník a komunikácia zostane zaslepená. Od chodníka pri miestnej komunikácií – vetva C3 bude oddelená zvýšeným obrubníkom.“

vyhotovil stavebník stavbu miestnej komunikácie v celom rozsahu.

Kolaudačné rozhodnutie bolo vydané Mestom Trnava ako špeciálnym stavebným úradom dňa 16.01.2017 pod č. OSaŽP/460-2177/2017/Jč , právoplatnosť nadobudlo 03.02.2017. Aj vo výroku kolaudačného rozhodnutia je uvedené : „V mieste križovania s ulicou Pavla Mudroňa sú jestvujúce chodníky priamo pripojené na nový chodník, pričom jestvujúca komunikácia na ulici Pavla Mudroňa zostala zaslepená, od chodníka pri miestnej komunikácii – vetva C je oddelená zvýšeným obrubníkom“.

Zákonnosť kolaudačného rozhodnutia bola preskúmavaná Okresným úradom Trnava, odborom cestnej dopravy a pozemných komunikácií v mimo odvolacom konaní. V tomto konaní Okresný úrad zistil, že vydané kolaudačné rozhodnutie bolo vydané v súlade so zákonmi a inými všeobecne záväznými právnymi predpismi, a bolo vydané na základe zákonných podkladov. Uvedené bolo oznámené listom zo dňa 10.06.2019 pod č. OU-TT-OCDPK-2019/016229/Šl/1.

Mesto pri majetkovo-právnom usporiadavaní postupuje podľa rozhodnutí mestského zastupiteľstva v súlade s platnými právnymi predpismi.

Odbor majetkový + Odbor stavebný a životného prostredia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania