Bulharská ulica-riešenie dopravnej situácie-nedodržiavanie dopravných predpisov

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Jano 12. novembra 2020

Som obyvateľ Bulharskej ulice. Táto ulica je označená dopravnou značkou zakazujúcou prejazd nákladných automobilov nad 3,5t. Chcem sa informovať, či majú niektoré firmy ako Isover, Rigips, čínsky obchod na Tamaškovičovej, či Bestrent s niekým (s mestom, alebo správcom cesty) dohodu o možnosti prechodu nákladnými autami cez túto ulicu, nakoľko tieto firmy túto značku dennodenne nerešpektujú.

13. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Odbor dopravy + MsP

Mesto Trnava
16. november 2020

Jano

Dnes tak isto...
17. november 2020

Katarína

Pridávam tiež fotografie.
10. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
s obsahom Vášho podnetu budú oboznámené hliadky mestskej polície, ktoré zamerajú pri hliadkovej činnosti pozornosť na opísané protiprávne konanie.

Mestská polícia mesta Trnava
21. december 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v zmysle zákona č. 8/2009 o premávke na pozemných komunikáciách v znení neskorších predpisov a v zmysle vykonávacích predpisov nie je možné mestom Trnava z dopravného značenie udeliť výnimku. Výnimku môže udeliť iba PZ SR a to len pre vymedzený okruh vozidiel. Spoločnosti spomínané v podnete teda určite nemôžu mať dohodu s mestom o prejazde vozidiel cez ulicu, v ktorej je prejazd takýchto vozidiel zakázaný. Rovnako ako MsP sa domnievame, že prejazdy vznikajú ako dôsledok uzatvorenia okružnej križovatky na Zelenečskej ulici.

Odbor dopravy
05. august 2021

Jano

Dobrý deň. Každý deň touto ulicou prechádzajú nákladné autá firmy Nadex (ťahače kontajnerov). Ich vodiči absolútne nerešpektujú zákazovú značku a teda nie len oni. Jedno toto auto je vidieť na poslednej fotke od Kataríny zo 17. novembra 2020. Chcem sa spýtať na koho sa máme obrátiť, respektíve ako to riešiť. Cesta na Bulharskej ulici je už veľmi popresadaná a tieto nákladné autá denne prispievajú k jej ničeniu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.