Ulica Jána Hajdóczyho-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Barbora 19. novembra 2020

Dobrý deň, dalo by sa prosím na ulici J.Hajdóczyho pri odpad. stojisku č. 253 spraviť príjazd z cesty na chodník? nakoľko sa dosť neprakticky uzatvorili všetky výjazdy zo sídliska na Špačinskú ulicu - čo má za následok, že väščina obyvateľov sídliska príjazduje po jedninom relatívne normálne spravenom príjadze hneď na začiatku ulice a tak musia prechádzať pred panelákom Hajdóczyho 2-4-6 - kde je už aj tak kus rozbitého chodníka, a taktiež pre vlastnú bezpečnosť museli obyvatelia svojpomocne ostrihať živý plot, ktorý znemožňoval výhľad na chodník, vďaka čomu dochádzalo ku kolíznym situáciam s prechádzajúcimi autami. Viem, že sa jedná o chodník a nie o cestu ale iná možnosť príjazdu na parkoviská pre nás obyvateľov-necyklistov nie je. Obyvateľmi mesta sme však všetci a nie len cyklisti. Dík

21. november 2020

Juraj

Pokial viem tak prijazd je z Murgasovej...
21. november 2020

Barbora

Juraj tak sa poďte na jeden deň pozrieť kade sa viacej prijazduje, už sa 2 auta aj čelne zrazili a to ešte nebola uzatvorená Špačinská - a viem že je príjazd aj na Murgašovej a tam vznikol uzatvorením Špacinskej v podstate rovnaký problém, ako pri príjazde na Hajdóczyho nehovoriac o tom, že Murgasova je navyše jednosmerka.
08. december 2020

Barbora

To akože vážne neriešený?? Krásna ukážka pohŕdania vlastnými občanmi - pokiaľ u nás pred panelákom príde k nejakej nehode potom asi budete spokojní, ale v tom prípade s veľkou radosťou zavolám televízne kamery - možno to potom niekoho začne zaujímať natoľko, že to začne riešiť.
pekný deň vám prajem
16. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, Odbor územného rozvoja a koncepcií toho času pripravuje novú organizáciu dopravy na tomto sídlisku a to aj práve v súvislosti s uzatvorením výjazdov na Špačinskú. Termín odovzdania materiálu preverujeme na spomínanom odbore.

Odbor dopravy
19. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Zamedzenie vjazdov na Špačinskú cestu je z dôvodov bezpečnosti cyklistov pri novovybudovanom cyklochodníku. V súčasnej dobe prebiehajú práce na oprave priestoru vjazdov z Hajdóczyho ulice a úpravy oblúkových polomerov.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
12. apríl 2021

Karol

Zatiaľ žiadne práce neprebiehajú / cca 2 mesiace /. Bezpečnosť chodcov je však radikálne znížená. Ubudne zeleň. Zvýši sa uhlíková stopa.
06. september 2021

Ľubica Lutzbauerová

Ulica Jána Hajdóczyho-Cesty a chodníky-iné

Vyjazd zo sidliska ČSM, ulice Spacinska a Hajdoczyho je casto zablokovany odparkovanymi autami. Murgasova ulica predsa nemoze byt jedinym pristupovym miestom pre cele sidlisko. Chyba znacenie kadial sa auta mozu pohybovat. Sanitka ani poziarnici by nemali kolkokrat sancu sa k nam dostať. Vznikom cyklochodnika,co je super, sa ale uplne zabudlo na vyjazd pre autá.
14. február 2022

Karol

Vážený admin/admina pre Trnavu, ktorí kontrolujú a zverejňujú nahlásené podnety – sú akousi spojkou medzi občanom a samosprávou. Požadujem vysvetlenie samosprávy k ich odpovedi z 19.2.2021. Zatiaľ po roku sa neopravujú žiadne vjazdy, úpravy oblúkových pomerov ani Barborou /19.11.2020/ spomínané výtlky A výtlkov je neúrekom. Bola dosadená jedna dopravná značka na tomto zabudnutom sídlisku. Ďakujem
15. február 2022

Karol

Komplexná obnova Hajdóczyho azda okrem príjazdov na túto ulicu nerieši ostatné spomínané problémy sídliska a to: oblúkové pomery /napr. pre vozidlá hasičov/, výtlky, bezpečnosť chodcov pri zvýšenej premávke vozidiel a v neposlednom rade zvýšenú uhlíkovú stopu v dôsledku skvelého projektu cyklochodníka /asi tie projekty nikto nepripomienkuje/, ktorý mohol ísť po druhej strane ulice kde je cca 80 bytov a zablokovať jeden výjazd menšieho počtu vozidiel a nie ako je teraz päť zablokovaných výjazdov a problémové prechody k odpadovým kontajnerom pre cca 400 bytov. Nakoniec otázka či sa 5ulo vyjadruje ako tzv. admin alebo ako samospráva, ktorú žiadam o odpoveď?
15. február 2022

Peto

Karol, reagoval som ako navstevnik stranky, ktory posunul dve linky suvisiace s tymto podnetom, kedze komplexna rekonstrukcia ulice uz klope na dvere. Staci takto? Zelam pekny den
30. marec 2022

Karol

Je smutné, že po takej dlhej dobe nereagujú anonymní admin/admina prípadne samospráva. 5ulo okrem rekonštrukcie Hajdóczyho si nevšimol, že sídlisko má okrem výjazdov na túto ulicu aj iné problémy.
31. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
situáciu preveríme, prosíme o trpezlivosť.
Kto? Odbor územného rozvoja a koncepcií

Mesto Trnava
31. marec 2022

Karol

To znamená, že reakcia samosprávy, ktorá na podnet z 19.11.2020 prišla po 3 mesiacoch nie je pravdivá a teraz po 17 mesiacoch a urgenciách je namieste trpezlivosť? Bolo by vhodné časovo ohraničiť tú trpezlivosť.
24. máj 2022

Barbora

Zdravím, môžem poprosiť kompetentných o vysvetlenie k aktuálnej foto z miesta zmieneného v podnete? Predpokladala som, že po ukončení rekonštrukčných prác bude na danom vytvorený nový vjazd a príjadz - avšak ako je vidieť na priloženej foto výjadz bude zmenožnený. Akože vážne? ako keby nestačilo, že ste uzavreli výjazdy na Špačinskú - ešte aj tento? Bezpečnosť cyklistov je v tomto meste prvoradá - o tom sme sa už presvedčili viackrát, ale myslel niekto na obyvateľov sídliska a takisto bezpečnosť chodcov, ktorí tadeto denne chodia? Viem, že pán primátor rád argumentuje tým, že nie je bohom dané právo parkovať rovno pred domom. To nikto ani nežiada - ale vzhľadom na to koľko ľudí sa tu na sídlisku autami premelie (obyvatelia + elita národa z UCM) považujem takéto riešenie za veľmi neštastné. Týždeň dozadu sme mali pod oknami opäť čelnú zrážku 2 vozidiel, keďže momentálne väčšina obyvateľom používa len jeden vjazd/príjazd na začiatku Hajdóczyho. Nie je nič lepšie ako mať frekventovanú príjazdovú cestu rovno pod oknami spálne. Prikladám aj foto diery v chodníku pred panelákom Hajdóczyho 2-4-6, ktorá sa každý deň iba rozširuje.
Prosím teda o vyjadrenie ako je to myslené s tým zastavaným výjadzom.
dík
05. október 2023

Vladimir Ekhardt

Odporúčam podnet uzavrieť, nakoľko sa zmenili okolnosti po rekonštrukcii Hajdóczyho ulice.
Vnútrobloky na ČSMke sa budú rekonštruovať a s nimi sa upraví aj dopravná situácia, oblúkové pomery atď. Rekonštrukcia je v prípravnej fáze zbierania a vyhodnocovania podnetov od obyvateľov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania