Zaterasený korčuliarsky ovál

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Peter Líška 30. júna 2014

Na korčuliarskom ovále je prekážka, ktorá slúži ako prechod pre mini-báger na priľahlé stavenisko.

Nedala by sa táto prekážka odstrániť aspoň na víkend? Alebo aj mimo pracovnej doby bágra? Teraz keď je krásne počasie - tak je radosť sa korčuľovať. V Trnave žiaľ nie je iná možnosť na kolieskové korčuľovanie. Chodieva tam veľa obyvateľov Trnavy.

08. júl 2014

Mato

Niektorí ľudia čo tam chodia sa ledva udržia na korčuliach a nie to ešte aby sa vtesnali do takého mini pásika, už som ich zopár videl aj tam padnúť. Určite sa to dalo riešiť aj múdrejším spôsobom, ale to by som chcel asi veľa aby niekto rozmýšlal. Ostáva len dúfať že sa tam niekto z príslušníkov rodiny kompetentných prizabije a možno potom to začnú riešiť.
Na ten smiešny bágrik stačilo keby si pán šofér pri prechode hodil pod pási 4 dosky a je, a ked raz za sto rokov príde niečo väčšie tak tam hodia 8 dosiek a keď skončia hodia ich len nabok.
Asi by som mal požiadať o časť platu toho múdreho pána čo to vymyslel za externú realizáciu projektu "ako prejsť cez cestu s ťažkým strojom"
15. júl 2014

Mário

Poprosím Vás pekne : dajte to odtiaľ do p...
Kde máme športovať ???
Aspoň ten prechod pre korčuliarov rozšírte na 1,2 m ...
Čakáte kým sa tam stane úraz???
17. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v snahe ochrániť asfaltobetónový povrch oválu sme predpísali v súťaži jeho ochranu počas výstavby tribúny. Drobné mechanizmy pôsobili na stavbe pri realizácii elektrickej, vodovodnej a kanalizačnej prípojky, ktoré sa zhotovili ako prvé. V posledných 5 dňoch sa vŕtali a betónovali pilóty na založenie stavby. Tiaž vibropilotážnej súpravy, resp. domiešavačov s betónom je už inej váhovej kategórie a bez plošnej ochrany by určite došlo k lokálnemu presadnutiu oválu.
Dodávateľ má v zmluve o dielo na realizáciu diela povolený relatívne krátky čas, pretože v 09/2014 sa na štadióne organizuje významné športové podujatie. Preto sme v súťaži pripustili ─ požadovali realizáciu diela v čase do 20. hodiny každý deň okrem nedieľ a sviatkov. Rozoberať alebo žeriavom odsúvať ochranné debnenie po pracovnom čase by bolo neekonomické.
Frekvencia prác a i presun materiálov po zhotovení pilotáže sa na stavbe prudko zvýši (dovoz OK prvkov z dielní, ich montáž pomocou žeriavu, dovoz bet. zmesí, dlažby, ostatných komponentov na realizáciu podstavby...). Preto ochrana oválu nadobudne ešte väčší význam, ako doteraz. Relatívny pokoj na stavbe doteraz bol spôsobený hľadaním alternatívneho subdodávateľa pilotáže, keďže pôvodný odstúpil z plnenia.

Odbor investičnej výstavby
17. júl 2014

Vrtak

Tých pár dosiek sa dá dať preč (alebo nahodiť naspäť) za 5 minút.

Zase nejaká spriaznená firma starostovho brata (Smer+KDH) dostala zákazku a tak to aj vypadá. Kašľať na všetkých ľudí okolo + stavať čo najdlhšie - veď z verejného rozpočtu sa ľahko rozdáva.
17. júl 2014

mato

až sa smejem.... chalani vy sa určite viete zatial korculovať "selidze-indze"? veď je Vaša celá Trnava... chodníky, cesty, aj mimo TT-a do blízkych dedín urobiť si korčuliarsky výlet s "frajerku" je to najlepšie čo sa dá...

kým sme nemali malé deti, tak som sa korčuloval skoro "furt" a zaujimave na tom je, že to tuším NIKDY nebolo na tom ovále...

.... nie som nijak zainteresovany, ani netušim že sa tam volačo stavia, ale zdá sa mi toho "hejterstva" na nete už dosť
17. júl 2014

P

> až sa smejem.... chalani vy sa určite viete zatial korculovať "selidze-indze"?
> veď je Vaša celá Trnava... chodníky, cesty, aj mimo TT-a do blízkych dedín

Ak máš na to odvahu korčuľovať sa na krivých a špinavých cestách a ohrozovať svoj život autami, ktoré ani náhodou nedodržujú 50 km/h v obci tak to je tvoja vec. Alebo ak chceš ohrozovať chodcov na chodníku a každú chvíľu riešiť obrubníky tak to je tiež tvoja vec.

Ovál na Slávii je (bol) každopádne najlepšie a najbezpečnejšie miesto na korčuľovanie pre verejnosť v Trnave a jej blízkom okolí.
21. júl 2014

Nestranny pozorovatel

Na tu fotku s tou miesackou pri odpovedi museli cihat "paparazzi" pekne dlho.
Uz je to tam kvalitne rozhrabane asi 3 roky a za ten cas ani zivu dusu nebolo vidiet na tej stavbe.
14. august 2014

Matúš G

Treba len vydržať kým postavia tribúnu.
20. august 2014

fanusik_atletiky

Inak takuto tribunu tam dal stavat urcite nejaky zadubeny trnavsky futbalista. Ak idete na MS v atletike, tak najdrahsie, najzaujimavejsie a najlepsie sedenie je na sedackach, ktore su presne oproti cielovej ciare. Taketo tam ani nezvniknu ... toto je cista tribuna dobra akurat tak mozno na futbal. + ako bonus k tomu zdarma este nastvat vsetkych korculiarov v Trnave. Blahozelam. Vivat KSSmer! Vivat KDH!
27. august 2014

Obycajny obcan

Čo ste naivní? Aby to dali na víkend dole? Prípadne pozametali?

Však si len spomeňte ako to funguje, keď sa niečo stavia v Trnave. Vždy je tam rýchlosť pre autá obmedzená na 30 km/h, kvôli výjazdu a vjadzu vozidiel stavby. Túto značku tam však nechajú v6dy aj cez víkend, aj keď tam nie je ani živej duše. (Asi to tam ostane aj kvôli policajtom, aby plnili limity na pokuty.)
Keď sa nedajú posunúť jednoduché značky, tak tých 10 drievok už bude fest problém.

Investori a mesto na vás z vysoka prdí - tak ako vždy.
05. september 2014

Matúš G

Vybavené.
08. september 2014

Korculiar

"Ďakujeme" za ten prach, kamienky a špinu čo ste nechali na ovále opäť aj po tejto stavbe.

(Minule tam tiež zostal bordel - keď sa stavala tá nová hala pri Pohode.)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania