Hluk a neporiadok

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Silvia 30. júna 2014

Na Linčianskej pri Jednote sú takéto stánky . Pôvodne slúžili ako tržnica na predaj ovocia a zeleniny. To ale bolo naozaj dávno. Momentálne slúžia ako "stretávací" bod - cez deň pre bezdomovcov a večer a v noci pre skupiny mladých ľudí. Výsledkom je neporiadok (fľaše, ohorky, výkaly) a neskutočný hluk. Stánky sú asi 10 metrov od najbližšej bytovky, večer a v noci sa pri otvorených oknách absolútne nedá existovať. NEDAJÚ SA TIETO STÁNKY ODSTRÁNIŤ????? Svojmu pôvodnému účelu neslúžia, predajcovia ovocia a zeleniny ich nepoužívajú. Všetok tovar majú zložený mimo týchto stánkov.
A už ani nehovorím o tom, že rovno pod oknami máme krčmu a herňu a v okruhu 100-200 metrov sú ďalšie krčmy. Fakt "super" bývanie. Výhľad z okna = močiaci bezdomovci. Priestor pod terasou na poslednej foto sa môže premenovať na "verejné záchody".
Tiež by sa mohlo robiť s bezdomovcami na sídliskách - sedia opretí o steny bytoviek, a nechávajú po sebe špinu a bordel.

01. júl 2014

L.

Podľa mňa by tam mal zostať prístrešok aspoň nejakého typu, pretože keď tam tí "tržníci" v lete predávajú, sadajú si tam do tieňa. Treba myslieť aj na nich... (Nie, nie som jeden z nich)
01. júl 2014

Silvia

Nemám nič proti tým stánkom, resp. akýkomkoľvek iným prístreškom, ak sa budú používať na ten účel, na ktorý sú určené. A nie skupinami ľudí, ktorí naozaj dosť znepríjemňujú život ľuďom bývajúcim v okolí. Čo sa týka tieňa - keď prší, trhovníci stoja/sedia v priestore hned oproti (pod Snack Barom, vedľa Jednoty). Môžu tam teda byť aj vtedy, keď chcú tieň.
Plus - mohla by mestská polícia kontrolovať aj vjazd áut do tohto priestoru. Je tu síce zákaz z každej strany, avšak pravidelne či cez deň, či večer sem prídu 2-3 autá, mladí si posadajú na stánky, hudba v aute na plné pecky. Mestská polícia občas aj prejde okolo, ale zákaz vjazdu nerieši (a v noci ani rušenie nočného kľudu).
19. máj 2015

navstevnik

stačí predsa v čase ked je tam nejaké protizákonné konanie zavolať na č. 159 a požiadať mestskú políciu aby prišli zjednať nápravu.
všetky tieto hovory sa nahrávajú a ked neprídu alebo nie ste spokojní s riešením, kontaktujte náčelníka MsP a dohodnite sa na spôsobe nápravy
prístrešky sú tam pre predajcov ktorí ich využívajú
ich odstránením by sa problém s asociálmi nevyriešil
02. jún 2015

Matúš G

Doobedná siesta.
02. jún 2015

Silvia

Ano, dnešná foto Matúša G (2.6.) presne ukazuje, kto tie prístrešky používa. Tie stánky sú také znečistené, že ja osobne by som sa ich nedotkla ani polmetrovou palicou. Pozriem z okna a vidím tlupu asociálov, naozaj radosť prísť domov....

Navstevnikovi - mestská polícia sem chodí pomerne často, ale nie je schopná ani vyriešiť neustále porušovanie zákazu vjazdu do priestoru pri nakupnom centre Jednota. Do minulého roka to bolo ok, odkedy sa tu otvorila prevádzka s honosným názvom Night club Porto Banos, tak si jeho majitelia a návštevníci spravili z tohto priestoru vlastné privátne parkovisko. Mestská polícia príde, odíde, autá zostávajú...... Očividne si to môžu dovoliť a niečo také ako mestská polícia ich absolútne netrápi.
07. august 2015

marika

Určite sa pripájam k Silvii.
Na priestore pri nákupnom centre je 5 podnikov na "potuženie, 2 herne ..nie je to priveľa na takéto sídlisko...a samozrejme pri Golianovanej 3 - je ďaľšia ponuka na "potuženie a herňa...ale lekárovi sa musí "dôchodca" doslova vyplaziť po strašných schodoch...
11. november 2015

Matúš G

Problémom sa zaoberal VMČ č. 5 a odpoveď je od MÚ bod 1:
http://www.trnava.sk/userfiles/download/attachment/odpoveď(1).pdf
Takže postupne sa asi dopracuje k odstráneniu stánkov.
15. jún 2016

Matúš G

Predvečerný šlofík. Stánky by mali byť čoskoro odstránené.
17. jún 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
predajné stánky budú odstránené do konca júna 2016.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
20. jún 2016

Matúš G

Začiatok odstraňovania.
21. jún 2016

Matúš G

Vybavené. V tieni odpočívajú miestny "neprispôsobivý spoluobčania".

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania