Nebezpečná odbočka

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 04. júla 2014

Pri výjazde z Modranky na Trnavu, križovatka - výjazd zo Seredskej na R1 smer PN je zlé vodorovné dopravné značenie. Vznikajú komplikácie z dôvodu toho, že vodorovné značenie je zaznačené hlboko v križovatke. Pri tomto nebezpečnom značení vznikajú konfliktné dopravné situácie pri ktorých autá vychádzajúce z Modranky na hl.cestu ohrozujú autá vchádzajúce do Modranky.

05. júl 2014

P

Urýchlim to a odpoviem za mesto. Už som na to upozorňoval v roku 2012. :)
Nižšie je ich odpoveď.
Neviem v ktorej fáze riešenia to zamrzlo, ale pravdepodobne sa čaká kým sa to vyjazdí a vybledne to samovoľne. ;-)

From: Marián Novák
Sent: Monday, October 29, 2012 4:18 PM
Subject: Re: vodorovné dopravné značenie Modranka - chyba?

Komunikácia vedená pod most a do Modranky je súčasťou rýchlostnej cesty R1.Toto značenie má na svedomí dodávateľská firma, ktorá obnovu vodorovného dopravného značenia realizuje pre Národnú diaľničnú spoločnosť a.s. stredisko Galanta. Na základe nášho telefonátu bol príslušný cestmajster na túto chybu upozornený, pričom nám prisľúbil skorú nápravu. /pozn. z Modranky sa aj doteraz dalo ísť len pod most/
S pozdravom
Ing.Marián Novák
vedúci úseku dopravy
16. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vodorovné dopravné značenie je v súlade s STN 01 8020. Pri výjazde z Modranky je normované zvislé ako i vodorovné dopravné značenie, ktoré vodičovi presne nariaďuje, kde má s vozidlom zastaviť, aby protiidúcim vozidlám nebránil v bezpečnom odbočení do Modranky. Ak vodiči nebudú rešpektovať existujúce a viditeľné dopravné značenie, tak ďalšie značenie nedisciplinovanosť neodstráni.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
16. júl 2014

Volic

Nemôžem si pomôcť, ale z odboru dopravy sa tam asi nikto nebol pozrieť, lebo potom by nemohli napísať taký nezmysel. Podľa toho vodorovného značenia by sa nedalo vôbec vchádzať do Modranky, ale ísť iba pod most. Vozidlá idúce do Modranky idú cez „zebru“, ktorá mala byť nakreslená úplne inak. Navyše ako tu niekto uviedol vyjadrenie vedúceho úseku, to už nekorešponduje s dnešným vyjadrením. Veď komunikáciu ani mesto nespravuje. Alebo sa niečo zmenilo a už je pod správou mesta keď sa k tomu vyjadruje?

Snáď po voľbách nové vedenie mesta vyhlási výberové konanie na nových zamestnancov odboru dopravy, lebo pri súčasných nevie ľavá ruka čo robí pravá.
27. júl 2014

P

Odbor dopravy tu nie je na hodnotenie dispicplinovasti vodičov, ale na servis pre vodičov aj chodcov, aby sa na cestách cítili bezpečne z pohľadu značenia a ich budovania. Preto si teda dovolím hodnotiť aj ja. Vyjadrenie pracovníka odboru je absolútne neprofesionálne a ohrozujúce bezpečnosť cestnej premávky.

Na aktuálnych fotografiách miesta je jasne vidieť, že vodorovné značenie nepočíta s odbočením do Modranky. Pre vodičov, ktorí prechádzajú miestom prvý krát z Modranky to môže znamenať, že bezpečné zastavenie je až pri tej „zebre“ nakoľko neočakávajú vozidlá smerom do Modranky. Tu prichádza ku kolíznym situáciám aj pri vodičoch, ktorí všetko dodržiavajú.

Rovnako tak pre vodičov, ktorí idú do Modranky prvý krát je to mätúce a snažia sa obchádzať „zebru“. Znovu vznikajú kolízne situácie.
To vodorovné značenie je úplne zmätočné a malo by byť okamžite zatreté a premaľované kým sa tam nestane nejaká vážna nehoda. Minimálne by tam mala byť výrazne nakreslená hranica križovatky, kde je ešte bezpečné zastaviť.

K zvislej značke: „Značka Stoj, daj prednosť v jazde! ukladá vodičovi povinnosť zastaviť vozidlo a dať prednosť v jazde; vodič je povinný zastaviť vozidlo na takom mieste, odkiaľ má na križovatku náležitý rozhľad. Značka označuje vedľajšiu cestu pred križovatkou s hlavnou cestou, a to najmä v prípadoch, keď križovatka nie je dostatočne prehľadná.“ (viď. § 20 Jazda cez križovatku)
11. august 2014

Miloš

hihihi... toto som riešil od oktobra 2012. najprv 112, potom dopravná polícia, mesto, okres, kraj, policajná hovorkyna, prvá dialničná spoločnosť, Bratislava dopravná polícia....skratka volal som tam kam mi doporučil ten, komu som volal... po 11 mesiacoch som si všimol, že už to pretierajú... a aha zasa bielou farbou... za 2 mesiace to budú 2 roky a všetko je v poriadku...
26. október 2014

Peter

A znovu to prekreslil tak aby sa do modranky nedalo isť.
MOhla by sa samospráva vyjadriť, akým spôdobom máme vchádzať do modranky?
26. október 2014

Palko

Za takéto hazardovanie s bezpečnosťou cestnej premávky v danom úseku by mal niekto z kompetentných niesť osobnú zodpovednosť!

Vodiči, ktorí prechádzajú daným úsekom z Modranky prvý krát podľa takéhoto vodorovného značenia zastavujú v križovatke a vznikajú kolízne situácie. Rovnako aj v opačnom smere, obchádzajú tú zebru.

To sa tam naozaj musí stať ďalšia smrteľná nehoda, aby odbor dopravy so správcom komunikácie začal problém riešiť?
05. november 2014

Peter

Plne súhlasím s diskutujúcimi,značenie križovatky je prevedené zle ,neprofesionálne a je hlavne nebezpečné pre všetkých vodičov...Dnes domalovali aj zebru,čiže dielo skazy je dokonané -:),čiže príslušná firma postupovala podla starých čiar a nerozmýšlala pritom zdravým sedliackym rozumom .Podla mailovej komunikácie s trnavským VUC daný úsek patrí pod správu Národnej dialničnej spoločnosti,čiže oslovil som mailom ich aj s priloženými foto z križovatky,uvidíme či sa mi vobec ozvú... Z mesta a dopravnej polície sa mi totiž ani po 10 dnoch nikto neunúval ozvať ,ani len neodpísal,že daný úsek im nepatrí,jedine z VUC ma uviedli na správnu mieru.Uvidíme čo sa bude diať dalej a či sa ozaj čaká na dopravnú nehodu ,aby sa to konečne napravilo,lebo je to ako v Kocúrkove,a pritom by to stačilo iba premalovať...
21. november 2014

Juraj

Konečne to je opravené. Zebra je začiernená.
21. november 2014

Peter

Ako píše Juraj ,konečne je to tak ako to má byť,moje maily kompetentným asi zabrali :),zvíťazil zdravý rozum ...
24. november 2014

Peter

škoda len, že vsetko sa rieši až potom ako sa niečo stane. Na túto zebru sa upozorňovalo viac ako rok, k náprave došlo až potom ako sa na križovatke stala dopravná nehoda. Ozaj budú kompetentný vždy čakať až kým sa niečo stane?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania