Spomaľovač na cestu

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Jozef 04. júla 2014

Dobrý deň,
dnes som bol svedkom - auto skoro zrazilo dieťa. Vodič len tak-tak odvrátil zrážku. Od zberného dvora na ul.Tajovského to dieťa doslova vybehlo pod kolesá. Je to tu dosť neprehľadné-vid.foto
Údajne už viac-krát sa tu takéto niečo stalo.
Bolo by možné sem osadiť spomaľovače?

04. júl 2014

Richi Kotásek

Toto sa už riešilo a viem že vtedy tam dali ten opticky spomalovač na cestu ale podla vlastnych skusenosti viem že vodiči tam ten prechod rešpektuju a to že to dieťa vybehlo na cestu ten vodič nemohol ovplyvniť. Nieje to až tak frekventovaná ulica podľa mojho názoru a dieťa može vybehnúť hocikde nielen na prechode pre chodcov
05. júl 2014

Jana

Čiže vy ste si tiež odpovedal... že je to neprehľadné. Píšete, že už to aj riešili... Asi treba viac doriešiť. Súhlasím s p.Jozefom
08. júl 2014

marom120

Ten prechod by mal byt viac oznaceny alebo tam dat bud ostrovcek alebo spomalovac ja tam jazdievam pravidelne a je to velmi nebezpecny prechod hlavne pocas skolskeho roku.Tiez som za to aby tam ten spomalovac bol.
14. júl 2014

Prengo

Chodím tým prechodom denne (pešo aj autom) a áno - vybiehajú z neho ľudia pod kolesá. Spomaľovač by mohol byť fajn, ALE:

Neviem však, či spomaľovač bude mať zmysel, lebo po 1. ho ujazdia autobusy na placku (v TT vidíme mnoho rozjazdených spomaľovačov) a po 2. veľa áut preletí aj cez spomaľovač (stačí sa postaviť pri na F. Urbánka a chvíľu sledovať najmä firemné autá).
14. júl 2014

Prengo

a ešte dodám jednu vec - vidno na tejto foto aj strom na druhej strane prechodu - ten je momentálne tak veľký, že nie je vidno na cestu z chodníka. Myslím, že orezanie všetkých stromov, ktoré bránia výhľadu z prechodu je len v prospech bezpečnosti.

PS: pod ten strom sa pomaly už nai chodiť nedá, listy zasahujú až do cca 1,60m nad zem
16. júl 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
priechod pre chodcov bol zvýraznený zvislým a vodorovným dopravným značením vrátane doplnenia optickej psychologickej brzdy. Podľa informácií z dopravného inšpektorátu tu nie je evidovaná zvýšená dopravná nehodovosť s chodcami, a preto zatiaľ nie je dôvod na osádzanie spomaľovacích prahov ani ako preventívneho prostriedku. Vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti Mesto Trnava v blízkej budúcnosti neplánuje osadenie spomaľovacieho prahu v tejto lokalite.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
28. august 2014

Matúš G

Foto pre dopnenie. Podľa mňa to dajme za vyriešené.
26. október 2014

Jano

byvam tam a chodim tade denne ako lepsie riesenie by som navrhol dat do ulicky medzi skoly pred prechod zabradlie alebo stlpy tak ako byva pred skolou aby deti nemohli priamo vybehnut na cestu a tiez cyklisti by museli spomalit alebo zostupit. nespomaloval by som tam zbytocne auta ked tate jaszdim vzdy som na pozore.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania