Ulica Javorová-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Vlastimil 31. decembra 2020

Pan Starosta,

Touto cestou davam podnet ked nesuhlasim ze mesto TT zmenilo politiku harmonogramov pre vyvoz odpadov, povazujem to za podvod, a kradez voci obcanov, vysvetlim:

- V minulosti nam komunalny odpad v konkretnom objeme za konkretnu sumu vyvazali 1x, tyzdenne -> po novom to ma byt za tu istu sumu ak nie vyssiu , za ten isty objem uz iba 2x mesacne -> mesto nas okrada vo vyske straty 2 vyvozov

- Separovany odpad, v minulosti sa vyvazalo 1x mesacne plasty, papier v konkretnom objeme cca 6 vriec, po novom boli vrecia zamenene za smetiaky, pricom objem nesedi 1 smetiak je mensi ako 1 velke vrece, a tiez frekvencia u papiera zostava rovnaka 1x/mesiac, plasty 2x/mesiac -> mesto nas okrada teda jak na objeme tak frekvencii vyvozu !

ziadam o neodkladny zasah !

04. január 2021

marika

myslím, že toto dosť ľudí rýchlo vyrieši, tak ako doteraz, porozváža po sídliskách v TT, máme s tým skúsenosti a riešenie sa doposiaľ nenašlo....
19. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. Podnet budeme aktualizovať.

Mesto Trnava
21. január 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň prajem,
áno, poslanci mestského zastupiteľstva koncom minulého roka menili VZN o odpadoch, nastali niektoré zmeny týkajúce sa práve obyvateľov rodinných domov.

Ako správne píšete, znížili sme frekvenciu zberu komunálneho odpadu 2 x mesačne. Komunálny odpad sa bude brať každý druhý týždeň a to vždy v nepárny týždeň.

Čo je však dôležité, rovnako od 1.1.2021 sa bude odvážať PLAST nie 1 x mesačne, ale 2 x mesačne. To znamená, že tu sme Vám pridali navyše zbery v tomto segmente.

Neviem koľko ste členná rodina, ale myslím si, že nebudete mať problém s preplnenosťou komunálnej nádoby, pretože ak všetok plastový odpad a vôbec sa nejedná len o PET fľaše (ale aj plechovky, konzervy, obaly z jogurtov, ovocia, zeleniny, všetky obalové fólie, tetrapaky a pod.) budete hádzať práve do tejto žltej nádoby, eliminujete vysoké percento Vášho odpadu.

V komunále Vám na konci dňa skutočne skončí len to, čo sa nedá zrecyklovať či energeticky zhodnotiť.

A nakoniec obyvatelia rodinných domov sú lepšie vybavení aj ďalšou nádobou (BRKO hnedá nádoba), kde končí všetok „zelený“ odpad (šupy z ovocia a zeleniny, vňať z mrky, škrupiny vajíčka, tráva, odrezky konárov, listy a pod.) a tento zelený odpad tvorí cca 35% Vášho celkového odpadu, ktorý doma vyprodukujete.

Ďalšou novinkou, ktorá Vás určite zaujme pri tejto zmene je, že Vy ako štvorčlenná domácnosť si môžete na meste Trnava požiadať o väčšiu 240 l nádobu na komunálny odpad (p. Vražičová 033/32336112). Doteraz nárok na tieto väčšie nádoby mali len rodiny, kde počet ľudí v domácnosti je 5+.

Verte, nie je tu snaha brať ľudom nejaký komfort, ale naopak docieliť, aby sme sa chovali ekologickejšie a aby nám čo najmenej komunálneho odpadu končilo na trnavskej skládke.

Kancelária viceprimátora

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania