Potrebne zrkadlo na cyklotrase na Cukrovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Ondrej Gabris 07. júla 2014

Chcel by som nahlasit podnet na dost nebezpecnu zakrutu na Cukrovej ulici a vyjazdu z Kalvarie, kadial vedie cyklotrasa, avsak vobec nie je vidno jazdcov, ktori idu z opacnej strany (ci uz Cukrovej alebo od Kalvarie). Minule tam bola skoro kolizia. Dost by pomohlo zrkadlo, ktore bolo nainstalovane medzi Hospodarskou a Andreja Hlinku, kde bola podobna situacia.
Dakujem

08. júl 2014

Flego

Jazdil vôbec ten človek, čo projektuje tieto "zákruty smrti" niekedy na bicykli? Ja teda bicyklujem veľmi dobre, ale na spomínanej Hospodárskej mám problém prejsť.
14. júl 2014

Ján

Problem prejst do zakruty ci ako? Ak sa jedna o prejdenie cez cestu kedze tam nieje cykloprechod tak jedine zosadnut z bicykla a prejst na druhu stranu peso takze tam nevidim ziaden problem
18. júl 2014

Ondrej Gabris

Dobry den Jan, nejde o prejazd cez cestu, avsak clovek ktory ide po cyklotrase napr. z Cukrovej (cervena cast chodniku) a odbaca do zakruty na Kalvariu, vobec nevidi kto ide oproti, ani keby spomalil, kedze ide o velmi ostry roh.
18. júl 2014

Mato

Keby sa drzi kazdy cyklista v pravo tak nieje problem
05. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
tento úsek cyklochodníka je v súlade s platnou STN.
Radi by sme vašej požiadavke vyhoveli, ale z priestorových dôvodov tu nemôžeme osadiť zrkadlo tak, aby plnilo svoj účel.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
21. august 2014

Ondrej Gabris

Dobre tak v tom pripade vsetci cakajme, kym sa tam nestane nejaka nehoda. Pristup az chronicky typicky pre riesenie problemov na Slovensku...
15. júl 2015

Matúš G

15. júl 2015

Matúš G

Na tejto fotke som vyznačil podľa mňa 3 možné varianty umiestnenie zrkadla. Chcelo by to vyjadreie nejakého odborníka čo by doporučil. Podľa mňa:
variant A - je to asi dosť ďaleko, či by bolo v tom zrkadle niečo vidno
variant B - stĺpik značky nie je asi správne umiestnený
variant C - tento mi príde najlepší, vyrobil by sa špeciálny držiak na stĺp lampy a zrkadlo by sa naňho umiestnilo, najväčší problém by bol asi silný vietor.
Samozrejme treba to najprv vyskúšať, primerať či na tom zrkadle bude niečo vidieť. Viem že veci musia byť podľa nejakej normy, ale tu by sa mohla spraviť výnimka.
09. júl 2020

Mária

Pri kalvárii-dopravné zrkadlo-chýbajúce

V danom mieste na cyklochodníku by bolo vhodné dať vypukle zrkadlo,vzhladom na to,ze usek je neprehladny. Pri odbocovani z cyklochodnika Cukrova smerom dolava do parku Kalvaria je usek neprehladny a hrozi zrazenie sa z proti iducim cyklistom,ktorý ide z parku a pripája sa na cyklochodnik.
19. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Bol postúpený na odbor dopravy, ktorý sa ním bude zaoberať.
Kto? Odbor dopravy
Kedy? 2. polrok 2020

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania