Ulica Hospodárska-kôš-nevhodne umiestnený

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Tomáš Köppl 04. februára 2021

Dobrý deň.
Zaujímalo by ma, či mesto plánuje revitalizáciu tohoto košového miesta ktorý slúži bytovému domi na Hospodárskej 47-52 v uzavretom vnútrobloku. Koše sú staré, okolie špinavé a nepekné, pravidelne bývajú vyberané zvláštnymi individuami a hodilo by sa z nich urobiť polopodzemné alebo neviem čo.
Ďakujem za odpoveď

11. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Odbor komunálnych a cintorínskych služieb

Mesto Trnava
16. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Mesto Trnava má záujem riešiť problematiku týkajúcu sa odpadového hospodárstva budovaním polopodzemných kontajnerov postupne na všetkých sídliskách, za účelom vyriešenia problémov s čistotou, poriadkom i s likvidáciou hlodavcov a súčasne s vytvorením parkovacích miest po zrušených stojiskách. Prioritou je budovať polopodzemné kontajnery ucelene, to znamená postupne pre jednotlivé sídliská v rámci mesta. Tento rok sa plánuje dokončiť výstavba polopodzemných kontajnerov na sídlisku PREDNÁDRAŽIE.

Odbor komunálnych a cintorínskych služieb
17. február 2021

Tomáš Köppl

Jo ďakujem za odpoveď. Prikladám foto vyberača. Dokonca hľadá aj v koši na papier.
14. december 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
mesto sa už zaoberalo s návrhom vybudovania polopodzemných kontajnerov na ul. Hospodárska č. 47-52, avšak jeho realizáciu sme odložili, nakoľko po prerokovaní s FCC sme dospeli k záveru, že k navrhovanému miestu stojiska (vnútorný blok) nie je možný prístup technikou potrebnou k vývozu.
Mesto bude hľadať také umiestnenie pre polopodzemné kontajnery, aby spĺňalo nasledovné parametre:
Poloha pre osadenie polopodzemných kontajnerov sa vyberá podľa dochádzkovej vzdialenosti, podľa polohy podzemných inžinierskych sietí a pozemok musí byť vo vlastníctve mesta. V mnohých prípadoch nie je možné osadiť polopodzemné kontajnery na pôvodné stojiská preto, že pod terénom prebiehajú rozvody verejného osvetlenia, plynu alebo iných sietí. Ďalším parametrom pre výber lokality je dopravná obslužnosť – nové kontajnery vyprázdňuje auto s mechanickou rukou, ktoré potrebuje dostatok priestoru na manipuláciu.
Čo sa týka nezákonne uloženého odpadu uloženého na stojiskách, tak len dodávame, že všetky kontajnerové stanovištia na sídliskách sú umiestnené na verejnom priestranstve, nie je možné vyriešiť problém, ktorý sa týka znečistenia stojiska neprispôsobivými občanmi alebo vykladania veľkorozmerného odpadu mimo nádob.
Občan má možnosť nahlasovať vznik takto nezákonne uloženého odpadu na čísle 159 v čase, keď ho tam niekto vytvára. Uloženie odpadu mimo zberného dvora je podľa zákona o odpadoch priestupok, za ktorý môže byť občan potrestaný pokutou. Rovnakým priestupkom je aj ukladanie nadrozmerného odpadu z domácností vedľa kontajnerových stojísk. Odvoz tohto druhu odpadu nepatrí k povinnostiam zamestnancov FCC Trnava s.r.o., ktorí vyvážajú v tom čase obsah kontajnerov na separovaný či zmesový odpad.
Mesto po zistení nežiadúceho stavu zabezpečí odstránenie nezákonne uloženého odpadu prostredníctvom spolupracujúcej firmy.
Kto? Odbor komunálnych služieb

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania