Kamenná cesta-zviera-deratizácia

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Broňa Trnková 09. februára 2021

Množstvo potkanov pri inštalovaných drevených posedeniach pri malom rybníku. Združujú sa tam pod posedmi a vyliezaju aj cez deň. Živia sa potravou, ktorou ľudia kŕmia vtáky a ryby. Po posedoch lozia aj deti a začína sa tu aj náučný chodník. Je to dehonestujúce pre náučný chodník a hrozí aj nákaza.

11. február 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vybavenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie

Mesto Trnava
16. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, oslovili sme deratizačnú firmu, ktorá osobne preverí situáciu priamo na mieste.
Nakoľko sa dané miesto nachádza v tesnej blízkosti vodnej plochy , oslovili sme aj Okresný úrad, odbor starostlivosti o životné prostredie, oddelenie ochrany prírody a vybraných zložiek životného prostredia, aby sme od nich získali usmernenie ako postupovať v prípade, ak deratizatér potvrdí, že ide o potkany a nie o iný druh hlodavcov. Na riešení tohto podnetu stále pracujeme preto prosíme o trpezlivosť.
Kto? Odbor komunálnych a cintorínskych služieb

Mesto Trnava
29. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pripájame aktualizáciu daného podnetu:
Mesto Trnava požiadalo písomne Okresný úrad v Trnave v zmysle § 14 ods. 1 zákona o ochrane prírody o súhlas na aplikáciu chemických látok a hnojív z dôvodu vykonania deratizácie v lokalite - Chránený areál Trnavské rybníky, kde platí tretí stupeň ochrany. Okresný úrad nás upovedomil, že v súlade s § 85 ods. 1 a § 87 ods. 1 zákona o ochrane prírody, o predĺžení lehoty o dva mesiace. Dôvodom na predĺženie lehoty je potreba doplnenia podkladov, (odborné stanovisko), ktoré sú dôležité pre vydanie rozhodnutia.

Mesto Trnava
14. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Okresný úrad, odbor starostlivosti o životné prostredie vydal nesúhlasné stanovisko na použitie chemických látok z dôvodu deratizácie v lokalite Kamenný mlyn, nakoľko ide o lokalitu Chráneného areálu Trnavské rybníky (platí tu 3. stupeň územnej ochrany prírody a krajiny). Po konzultácii so Štátnou ochranou prírody Slovenskej republiky bude deratizácia vykonaná prostredníctvom odchytových klietok. Predpokladaný termín odchytu je v priebehu mesiaca jún, vo večerných hodinách.

Mesto Trnava
24. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Deratizácia za použitia odchytových klietok bola vykonaná vo viacerých termínoch avšak neúspešne. Situáciu na tomto mieste naďalej priebežne monitoruje spolupracujúca firma a v prípade potreby sem budú opakovane umiestnené odchytové klietky.

Odbor komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania