Porucha na vodovodnom potrubí - Hlboká

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Miroslav 19. augusta 2014

Porucha vodovodu bola Tavosu nahlásená okolo 15:00 - 15:15, kde zo šachty na Hlbokej ulici pri umývacích boxoch vytekalo veľké množstvo vody. Okolo 15:30 už bola odstavená studená aj teplá voda na Hlbokej ulici. Na stránke Tavosu bola uvedená odstávka vody od 16:00 do vyriešenia poruchy a že cisterna s pitnou vodou bola vyslaná na miesto. Cisterna dorazila o 18:45(!), na poruchovú linku Tavosu sa samozrejme nedalo dovolať, mail som radšej ani neskúšal.
Jediné informácie som sa dozvedel od šoféra, ktorý povedal, že ide o poškodenú tvarovku pod zemou a že bude nutné odkopať celú šachtu (pravdepodobne ide o potrubia z čias výstavby OMV) a tak odstávka bude trvať aj v priebehu zajtrajška, pretože Tavos nemá techniku na výkopové práce. Prečo v dnešnej dobe trvá informovanie ľudí o poruche a odstávke tak dlho?
Na obyčajný oznam by postačili sociálne siete. Ľudia si za vodu platia, tak by si zaslúžili byť včas a korektne informovaní o probléme a o riešení. Pýtam sa, prečo bola vyslaná cisterna s pitnou vodou tak neskoro, ak sa o probléme a o nutnosti odstávky vedelo z rozsahu problému pravdepodobne skôr? Prečo neboli vyslané dve cisterny? Na Hlbokej býva dosť ľudí. A čo ma najviac zaráža, prečo vodárenská spoločnosť nemá stavebnú techniku na riešenie výkopov? Veď 99% ich starosti je práve pod zemou. Kto je za toto zodpovedný? Úradník - politik. K danej veci by sa mohol osobne vyjadriť pán Ing. Marek Gálik, generálny riaditeľ TAVOS, a.s.
Osobne som zvedavý, koľko týchto porúch bude pribúdať a či sa neblížime ku koncu životnosti dôležitých častí vodovodných potrubí.

20. august 2014

martin

Neviem si moc dobre predstavit informovanie vacsiny obyvatelov Hlbokej ulice cez socialne siete. Nie kazdy je na socialnej sieti a ak ano,tak nie stale ako asi dotycny pan. Apropo za 3hod bez vody este nikto nezomrel. Jedna sa o poruchu, tak mozme byt aj tolerantni ludia...
27. august 2014

Palko

Zaujímalo by ma kedy bude po poruche chodník uvedený do pôvodného stavu? Je tam stále rozkopaná jama označená len páskami a nie je to veľmi bezpečné.
11. september 2014

Gmitterová Jana

Dobrý deň, keďže sa do dnešného dňa spoločnosti TAVOS, a.s. nepodarilo ukončiť poruchu v armatúrnej šachte na Hlbokej (dodaná montážna vložka DN 500 je nevyhovujúca), bude v priebehu dnešného dňa (11. 9.) šachta zakrytá a zasypaná do úrovne zám. dlažby chodníka a prekrytá plechom pre voľný prechod chodcov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania