Humanizácia Linčianskej

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Silvia 20. augusta 2014

Chcem sa spýtať, komu vadila zeleň medzi blokmi na Linčianskej, ktorá sa teraz "chodníkuje"? Medzi dvoma blokmi boli dva chodníky a popri nich veľa zelene - trávy a stromov. Našťastie stromov sa nikto nedotkol, ale pribudlo toľko chodníkov, cyklochodník, že to tu vyzerá ako na autostráde. Pomer zelene a betónu sa neskutočne zmenil.
V tomto meste ide o to, všetko betónovať?
Niekto kompetentný nevie, že práve zeleň robí príjemné prostredie a v lete na rozdiel od betónu ochladzuje?

21. august 2014

Matúš G

Asi ste nevideli návrh. Podľa môjho názoru to nebude až tak strašné ako píšete.
http://www.trnava-live.sk/2014/02/12/verejne-priestranstva-v-centre-lincianskej-caka-v-tomto-roku-rekonstrukcia/
21. august 2014

Flego

Kdesi som zachytil správu, že obyvatelia si vyžiadali nejaký chodník navyše oproti pôvodnému projektu.
21. august 2014

Silvia

Ved tych betonovych ploch bude raz tolko. Pacilo sa mi tu byvat, lebo maloktore miesto na sidlisku v TT ma tolko zelene okolo, ale uz to bude prebetonovane aj tu.
Naozaj, keby aspon preliezky pridali, ako ludia pisu, trochu by tie betony opticky rozbili a ozivili.
22. august 2014

Mia

Keby sa okolo toho este vysadilo plno stromov a krikov, tak by to bolo lepsie.
25. august 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
existujúce chodníky sú riešené len ako nevyhnutná oprava zlého technického stavu povrchov týchto chodníkov. Nové chodníky sú navrhnuté v miestach najviac frekventovaných, obyvateľmi vyšliapaných trás s logickým napojením na existujúce komunikačné trasy. Nová trasa cyklochodníka tvorí medzičlánok medzi uvažovanou trasou ulíc Nerudova a Zelenečská. Tri odpočinkové zóny z dlažby budú doplnené zeleňou a novým mobiliárom – lavičky, smetné koše a stojany pre bicykle. V zelenej ploche medzi obytnými domami Jiráskova 21 a 22 je okolo kmeňa pôvodného stromu navrhnutá kruhová lavička a umiestnenie troch hracích prvkov pre najmenšie deti.
Existujúce stožiare verejného osvetlenia budú nahradené novými. Čo sa týka zelene, na asanáciu sú navrhnuté len prestarnuté kríkové porasty. V riešenom území bude na zmiernenie pôsobenia spevnených plôch vysadených 35 nových stromov, 76 m2 kríkových skupín, 43 m2 trvalkových záhonov a viac ako 1 500 jarných cibuľovín. Na celej ploche bude lokálne obnovený trávnik.

Odbor investičnej výstavby
25. august 2014

Silvia

Vďaka za odpoveď.
Dúfam, že všetko víde tak, ako ste popísali a hlavne nebude niektorými obyvateľmi časom zničené.
12. september 2014

Marian

Reakcia na Flega.Myobyvatelia Nerudovej 6.sme ziadali chodnik navyse,lebo nas akosi stale odstrkuju.Vid:
https://www.dropbox.com/sh/ogmz2238xi3mxun/AACnPePx3JbWw0g-UMkFORaMa?dl=0
22. september 2014

Matúš G

22. september 2014

Matúš G

To si fakt robia srandu? To mesto nemá už na obrubníky? To nemyslíte vážne! Chcel by som vidieť projekt, či to tam je takto naplanované. Prečo sa niektoré veci nedajú spraviť hňeď a správne? Jááj, aha šak sme na Slovensku. Ďakujeme mesto Trnava.
22. september 2014

Silvia

V projekte vraj obrubníky nie sú. Nechápem, kto môže pustiť projekt bez obrubníkov. V tejto dobe, keď kus obrubníka nestojí takmer nič v porovnaní s cenou celej stavby. Ako to vyzerá? :-(
22. september 2014

Marian

Ale ked ponahlame tak to dopadne aj takto-vyfrezujeme uz natiahnuty asfalt:vid foto.(22.9.2014
24. september 2014

Marian

A pokracujeme s humanizaciou Lincianska.Toto vymyslel nejaky projektant Ing.ARCH.PETER ŽALMAN.Dnes vecer zapli nove poulicne osvetlenie.Na 3 chodniky jedno osvetlenie.Cize mame jeden cyklo chodnik,jeden nocny a jeden denny chodnik.Vid.foto.Skutocna nocna fotka a fotka s dlhym casom aby ste mali prehlad.Skutocny unikat,ked treba setrit tak na Lincianskej,pomoze to mestskej kase.Skutocne treba vidiet na vlastne oci.
26. september 2014

Matúš G

26. september 2014

Matúš G

Ako vidno s fotiek, kraj chodníka zapilovávajú a prihrnú s pôdou - to je teda riešenie!? Takže obrubníky sme už ušetrili. Neviem ako to bude s rozmiestnením smených nádob ale dúfám že neskončia len tak na tráve. Bolo by vhodné pre ne spraviť podlahu vedľa chodníkov ako je to u lavičik (aby nezavadzali na chodníku), alebo ich dať na ostrovčeky k lavičkám.
01. október 2014

Dusan

prosim vas, je mozne namiesto znaciek spravit aj piktogramy na chodnik? minimaklne na cyklisticky? kedze ludia pozeraju skor pod nohy ako ako na znacky. dakujeeeeem ;-)
01. október 2014

Linka

Najkrasie su tie nedorobene kusky pri Jiraskovej a smerom k 13 poschodakom, tam sa osadili dopravne znacenia, ktore nikomu nechybaju. uz vidim prechadzajuce auta smerom na detske ihrisko na Nerudovej.
Asfalt zostal na chodniky , ktore neboli v projekte, ale tam kam sa mohol dat uz asi nezostal. Preco sa nemohlo dokoncit toto dielo naozaj do konca a nechava sa cca 8m2 plochy v povodnom stave? V pripade chodnika pri Jiraskovej cca 15m2. Dalsia vec co by ma zaujimala, preco sa nevybudovalo poriadne detske ihrisko? na Druzbe mate dve obrovske, s automatickym zavlazovanim, pri Bille nove preliezky, a na Linciansku stacia dva hupacie koniky a jeden kolotoc !!!. Nuz ked sa investuje 39000 do ihriska na inych sidliskach. (Botanicka) tak niekde treba aj setrit. na druhu stranu konecne sa prebudza aj Lincianska. Ludia si pozateplovali, zainvestovali. Oani poslanci zainvestujte teraz vy !!! Ved deti su nasa buducnost. alebo ?
03. október 2014

Zaza

Naše deti na Linčianskej si asi nezaslúžia.. alebo to bolo riešené s dodatkom " aj tak to za chvíľu ukradnú? " lavičiek je plno, stojany na bicykle a dnes mi tam chlapi čo tam robia povedali že tie tri húpadlá to je všetko a iné nebude.. kde je toľko sľubované detské ihrisko? mňa to veru pred voľbami neoslovilo a pokiaľ chcel niekto nahnať voličov, tak u mňa nie.. pretože je tu veľa mladých rodín konečne a deti nemajú kam ísť.. bohužiaľ.. jediné ihrisko na celú Linku je na Limbovej , inak len otrasné komunistické preliezky.. ako u mňa palec dolu..
06. október 2014

lulu

Chodníky sú pre deti na korčuľovanie a bicyklovanie super aj úprava trávnikov je pekná, no o tých preliezkách sa to nedá povedať, nie žeby neboli pekné, to nie, ale dať tri preliezky na sídlísko tak to ako máme chápať?...deti sa chcú hrať aj na Linčianskej! Neplatia sa dane na našom sídlisku o nič menšie ako na iných sídliskách.Už je to návno preč keď naše sídlisko sa považovalo za najhoršie, je to vidno aj na panelákoch aj okolo nich, ako si ľudia skrášlili svoje okolie svojpomocne.Takže poprosím za všetky deti, pridajte k tým trom prelieskám ešte niečo poriadne!!!.A ešte uzavrieť príjazdovú cestu na tulipán-kde začína cyklochodník, napr. kvetináčmi, nech bezohľadný vodiči nám nezrazia deti a nezničia nám nové chodníky. Ďakujeme za riešenie.
06. október 2014

Matúš G

06. október 2014

Matúš G

Koše už majú pekné svoje miesto. Komédia s obrubníkmi pokračuje, na jeden boli dodané. Zaujimavé, že to nešlo pri výstavbe. Na príkazovej dopravnej značke sú opačne vyznačený uživatelia chodníka. Umiestnenie stojana na bicykle je dosť nešťastné, na križovatke chodníkov. Treba vytvoriť ostrovček aby to nezavadzalo do chodníka.
07. október 2014

Mia

Neviem kto schvalil takyto navrh/realizaciu opravy chodnikov. Namiesto dvoch chodnikovych dialnic su tam teraz tri!! A ten bicyklovy chodnik je este na polovicu pre chodcov?!? A cyklisti akoze maju po tom jednom useku ist v oboch smeroch po jednej jeho polovicke??? Ved uplne stacilo jeden z tych dvoch chodnikov zmenit/prestavat na cyklisticky!
Okrem toho mnozstvo uplne zbytocnych 'skratiek' chodnikov, akoby Slovaci nemohli chodit do praveho uhla, ale vsade musia mat skratky!?! Hroza!
To, ze kriky ktore vytrhali boli 'prestarle' je hlupost, len pri byvalej cukrarni bola pekna velka ruza a hortenzia, teraz je tam co? Trava!! Podla mna len 'nepasovali' do "travoveho" konceptu architekta! Stale chybaju stromy, ktore su na projekte! A kriky a zelen namiesto travy!!
Je to strasne, takto vyhodit 190'000€ (!!!) - co tam vlastne stalo 190'000€ je otazka - na nieco, co nie je v konecnom dosledku o nic lepsie ako to predtym!
07. október 2014

Mia

Opravujem svoju vetu o tom, ze cyklisti idu v jednom useku na jednej polovicke cyklistickeho chodnika v oboch smeroch. Nejdu. Chodecká 'dialnica' a cyklisticky chodnik su tu spojene a uz je to naozaj 'dialnica', mozu po tom jazdit snad aj auta! Hroza :(
28. október 2014

Matúš G

Vymenené lampy osvetlenia, dopravná značka a výsadba stromov.
30. október 2014

Mia

@Marian
Co je to za hlupost 'ziadat' chodniky tam, kde ludia vysliapali 'cierne' chodniky len preto, lebo su lenivi a nechce sa im chodit po normalnych chodnikoch?? To ako to teraz vyzera?!?! Hroza.
30. november 2014

Matúš G

2Mia:
Schválilo to mesto kto iný. Čo sa týka chodníkov podľa mňa na to pozeráte zle, máme tu 3 chodníky: cyklistický, peší a korčuliarsky (športový). Treba si uvedomiť, že predtým to bolo všetko dokopy, takto sa predíde zbytočným kolíziam napr. keď cyklista zvoní na chodcov a opačne chodec si musí uvedomyť keď ide po cyklochodníku že tam nemá čo hladať a je v menšine a zvonenie je opodstatnené. Toto iste aj na korčuliarskom. To že v niektorých miestach sú spojené oba chodníky je len o vzájomnej tolerancii a dodržiavaní pravidiel. Bohužial u nás zatiaľ len v plienkach. Čo sa týka skratiek tak tam sú podľa mňa tiež niektoré zbytočné (2-3). Chodník čo žiadal pán Marian mal určie opodstatnenie. Myslíte, že je lepšie mať vyšlapaný chodník v tráve ako pekne vydláždený? To je hrôza. Myslím si, že podnet môžme uzavrieť. Vyriešený.
30. november 2014

Mia

@Matus G:
Nechapem: aky "chodnik vysliapany v trave" ci je lepsi?? Co tak ziadny chodnik nevysliapat, ale chodit po tych kamennych/asfaltovych chodnikoch?? Normalne "do praveho uhla"? To len lenivi ludia nemozu urobit 10 krokov navyse a musia sliapat po trave, resp. vynutit si 'skratky'.
Ste vy ten, kto urcuje, ci je podnet vyrieseny? ;)
30. november 2014

MBN

Pani Mia neviem o co vam ide.Ja som chcel tie vysliapane chodniky a uz davno pred humanizaciou som posielal podpisovu akciu,lebo to boli posledne dva chodniky vysliapane co boli este nespravene na Lincianskej.Jednoducho viem chodit do praveho uhla aj som chodil ale bohu zial niektory ludia nie.Bol to moj kus prace aby sa opravila komplet aj cesta na Golianovej a Nerudovej ,lebo chceli kompetentny len opravovat.Preco by nemohlo bit spravene vsetko pekne aj na Lincianskej a nie len na inych sidliskach ako napr.na Spartakovskej atd.Prosim zmierte sa tym,ze to je hotove a hladajte chyby inde.Pekny den Vam.
01. december 2014

Mia

@Marian: Este pri nasom dome je 'vysliapany' chodnik 'krizom', co hlupi ludia nemozu ist po normalnom chodniku.. nechcete ho dat zaasfaltovat?? (Ja by som tam vysadila kriky, aby tade ludia chodit nemohli!!!)
01. december 2014

MBN

Pani Mia netreba uz viac Vam pisat,lebo vy ste bud vrtak nejaky alebo nespokojna jedna zena.
01. december 2014

MmM

Na Golianovej 1 nepotrebuju chodnik. Sami si spravili plot. Lenze akonahle maju ludia nieco spravit sami tak uz sa neda. Dakujeme mestu, ze konecne aj na Lincianskej sa nieco robi. Aj ked po dlhsej komunikacii doplnene obrubniky. Dodatocne namontovana detska smyklavka a neskor aj cviciace veci pre seniorov. Skoda toho osvetlenia. Skoda ze vo vnutrobloku jazdia auta kade tade. Teraz je rad na Vas obcania. Ako sa budeme starat o NASE sidlisko ! Komentovat vie kazdy.
01. december 2014

MmM

Na Golianovej 1 nepotrebuju chodnik. Sami si spravili plot. Lenze akonahle maju ludia nieco spravit sami tak uz sa neda. Dakujeme mestu, ze konecne aj na Lincianskej sa nieco robi. Aj ked po dlhsej komunikacii doplnene obrubniky. Dodatocne namontovana detska smyklavka a neskor aj cviciace veci pre seniorov. Skoda toho osvetlenia. Skoda ze vo vnutrobloku jazdia auta kade tade. Teraz je rad na Vas obcania. Ako sa budeme starat o NASE sidlisko ! Komentovat vie kazdy.
02. december 2014

Mia

@Marian:
Nie som ziadny 'vrtak', ani 'nespokojna zena'.. neurazajte!!
Ja sa tiez staram o to, aby Lincianska lepsie vyzerala. Ale taku hlupost, ako zlegalizovat to, co hlupi a lenivi ludia urobia-vysliapu 'nacierno', to som davno nepocula!! Ja sama som vybavila, aby bola odvezena cierna mega-skladka od zahradkarov na Nerudovej. Podla vasho zmyslania by ste mal zbierat podpisy, aby ste ju mohol zlegalizovat?!? Verim, ze by ste tych podpisov nazbieral dostatok!
Amen a zbohom.
30. december 2014

Linka

presne ako sa dalo cakat. od 13 poschodovych cinziakov jazdia auta do vnutornych priestororv sidliska. Nerudova, Golianova. nerozumiem ludom. na jednej strane by chceli mat vsetko a ked maju, tak si to nevazia. Najdu sa tu nejaky ludia, ktory by organizovali nejake akcie, co sa tyka skulturnovania sidliska? jeden krat sem zavitalo OZ lepsia Trnava. Snad by mohli na jar pokracovat rad sa pridam. zalezi mi na mieste kde byvam. je to nase sidlisko a nase miesto na zivot nas a nasich deti.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania