Dolné bašty-detské ihrisko-poškodené

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Tomáš Karel 07. júna 2021

Pieskovisko je v nevyhovujúcom stave. Drevená konštrukcia je odhnitá, na viacerých miestach uvoľnená a poškodená. V jednom mieste absentuje časť bočnej konštrukcie s ostrými časťami. Odpadnuté fragmenty sa nachádzajú nielen v okolí pieskoviska, ale aj v piesku samotnom. Piesok je premiešaný nielen s drobným kamením (prevádzkovateľ predpokladám bude tvrdiť ze to tam vniesli deti), ale aj so zvyškami vegetácie zo stromu nad pieskoviskom. Tento stav pretrváva už tretí rok. Vedľa pieskoviska sa nachádza skládka asi ešte staršieho piesku, štrku a prakticky aj odpadu spolu so starými koreňmi a zvyškami plastových zelených sietí aké sa používajú na plotoch záhrad. Pieskovisko v ktorom je starý, špinavý piesok a roztrhané látka je asi fajn. Véd rodičia prídu aj tak na kávu. Biznis slovenský?

07. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vybavenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Odbor komunálnych služieb

Mesto Trnava
10. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. V týchto dňoch prebieha oprava poškodených - prehnitých spodných obvodových brvien pieskoviska, ktoré majú už 13 rokov a podpísal sa nich zub času. Zároveň sa bude vymieňať aj poškodená geotextília, ktorá zamedzuje miešaniu piesku z podkladovou vrstvou a zakoreňovaniu rastlín. Následne po tejto oprave sa navezie nový piesok. Pieskovisko bude preto niekoľko dní mimo prevádzky, ale veríme že potom už opäť bude ďalšie roky dobre slúžiť deťom. Bohužiaľ, kvôli vysokému vyťaženiu firmy, ktorá sa stará o údržbu detských ihrísk, ale aj extrémne daždivému máju, sa toto nepodarilo zrealizovať skôr. Štandardne sa na všetkých mestských pieskoviskách mení piesok každý rok. Bežná starostlivosť na Dolných Baštách spočíva v prehrabávaní piesku min. 5x do týždňa, preplachovaní piesku pitnou vodou min. raz za 14 dní a zakrývaniu pieskoviska cez noc.

Mesto Trnava
22. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pieskovisko už je v prevádzke, obruby boli opravené, geotextília vymenená za novú.

Odbor komunálnych služieb - referát verejnoprospešných služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania