Ulica Študentská-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Ondrej 07. júna 2021

Vodiči motorových vozidiel na Študentskej ulici nerešpektujú existenciu cestičky pre cyklistov a osobitne pred cukrárňou ju využívajú na parkovanie. Čím ešte viac ohrozujú cyklistov (ako na obrázku), ktorí ich musia obchádzať cez ďalší jazdný pruh. Keďže existencia vodorovného a zvislého dopravného značenia zjavne nepostačuje, asi by bolo vhodné doplniť aj mechanické prekážky, ktoré by neohrozovali cyklistov ale v danej časti by znemožňovali vjazd a prejazd motorových vozidiel. Alebo by pomohlo, keby Mestská polícia skutočne sankcionovala každého, kto zaparkuje na cestičke pre cyklistov (na základe údajov z kamerového systému).

07. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Mestská polícia Trnava

Mesto Trnava
07. jún 2021

Ján

Na tej cykloceste mali byť myslím aj také plastové oddeľovače, ktoré tam však zatiaľ nie sú (a cyklochodník je tak divne zakončený v odbočovacom pruhu). Ten pruh sa ešte používa na odstavovanie vozidiel dopravnej obsluhy, to neviem ako sa bude riešiť. Pre bežných ľudí čo si tam odstavujú auto aby išli na zmrzlinu, dá sa zastaviť aj na blízkom parkovisku pri Bille a na druhom za Billou.
09. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnet obsahuje požiadavku na doplnenie dopravného zariadenia, ktoré na ul. Študentskú čoskoro pribudne. Čo sa týka, kontrol MsP vyjadrenie je nasledovné:
Mestská polícia sa zakázaným státím na cestičke pre cyklistov na ulici Študentskej venuje veľmi intenzívne od začiatku mesiaca jún 2021, kedy došlo k zmene organizácie dopravy.

Odbor dopravy + Mestská polícia Trnava
18. jún 2021

Ján

Ešte doplňujem, že toto nie je finálny stav riešenia dopravnej situácie, oddeľovače sú už doplnené, ešte sa majú vyznačiť parkovacie miesta v bočných uliciach a tie ktoré budú príliš úzke budú zjednosmernené.
24. september 2021

Matej

Ulica Študentská-parkovanie-problémové

permanentné parkovanie pred cukrárňou na cyklochodníku a absolútna ignorácia mesta s osadením zábran na blokáciu parkovania pred cukrárňou a mestskej polície za ignoráciu a neriešenie priestupkov pre zbytočný tretí cyklochodník na prednádražie z centra mesta.
04. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
hliadky mestskej polície sa venujú kontrole státia motorových vozidiel na cyklocestičke na
Študentskej ulici veľmi intenzívne. V prípade zistenia porušenia pravidiel cestnej premávky postupujú hliadky MsP v súlade s príslušnými právnymi predpismi. Predmetný priestor nie je pokrytý kamerovým systémom.

Mestská polícia Trnava
07. október 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

s mechanickým oddelením cestičky sa neuvažuje. Boli tam osadené informatívne doplnkové tabuľky za účelom zdôraznenia informácie, že ide o pruh vyhradený pre cyklistov.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava
31. január 2022

Martin

Dobrý deň prajem, dlhší čas sa vyskytuje veľmi problémové parkovanie aút, ktoré zasahujú do chodníkov pre chodcov. Konkrétne ide o lokalitu Hospodárska -vnútrobloky oproti OMV a zároveň aj z druhej strany od ul. Kalinčiakova. Autá bránia chodcom priestor na chodníkoch. Ľudia s kočíkom ich musia obchádzať. Je zabezpečená kontrola týchto priestupkov? Tento rok je v platnosti nový cestný zákon ohľadom parkovania. Ďakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania