Bezdomovci

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Denne stretnem na prednadrazi bezdomovcov. Vie to konečne niekto riešiť?

27. august 2014

Jano

Treba ich riešiť aj v parkoch hlavne výkaly pri stromoch
28. august 2014

ddl

a co chcete riesit,ze niekto spi vonku na verejnom priestranstve, ktory je opakujem verejnym priestranstvom a nevzbudzuje verejne pohorsenie a iba spi,nema okolo seba neporiadok za co ho chcete riesit? coho sa dopusta? Pozeravate aj vy ti ekriminalky americke co ste dali ten podnet?
28. august 2014

Silvia

Tu ale nejde iba o spanie. Chodia v skupinkach, robia hluk a nechavaju za sebou spinu, odpadky a vykaly. Nie je to iba na Prednadrazi, ale aj na ostatnych sidliskach....
29. august 2014

Michal

Bezdomovci? Bezdomovcom sa v dnešnom svete môže stať hocikto! Mesto by malo vybudovať ubytovňu pre týchto ľudí. Každý bezdomovec, ktorý by sa tu ubytoval by musel spĺňať podmienku si odrobiť aspoň 80 hodín verejnoprospešných prác v meste a tím keď to odrobí dostane zľavu na ubytovanie + peňažnú odmenu + sociálnu podporu od štátu. Táto suma by spočívala aspoň v životnom minime aby si ten človek dokázal ušetriť na samostatné fungovanie svojej osobnosti. Motivácia pre týchto ľudí by sa tak zvýšila a aj ich nároky sa naučiť plnohodnotne žiť v normálnom spoločenstve ľudí. Bezdomovcami sa ľahko stávajú ľudia práve v dnešnej zlej dobe kedy zamestnávatelia nechcú starších ľudí do zamestnania prijať. Program na obnovu vzdelania by mohlo aj mesto Trnava kľudne dohodnúť u zamestnávateľov v Trnavskom kraji ktorým chýba pracovná sila. Prv by túto situáciu malo riešiť mesto Trnava postavením práve tejto ubytovne - sociálne pracovníčky a pre silných alkoholikov medzi bezdomovcami psychiatrický pracovník. Každá vec sa dá riešiť a komu nie sú títo ľudia ľahostajný tak to dokáže.
02. september 2014

Robo

Ono je problem, ze kolko si vie bezdomovec zatobit zobranim? 20e denne ? to je auz pekna suma + bonus v nedelu pred kostolom a pocas sviatkov
09. august 2016

palo39

Bezdomovci na Beethovenovej ulici
Dobrý deň, už vyše týždňa máme nových spolubývajúcich na Beethovenovej ulici vedľa bytovky. Je to medzi bytovkou a osobitnou školou. Včera som takisto hlásil rušenie nočného kľudu MP bezdomovcom v smetiakovom stojisku. Pánko tam do 3:00 ráno vykrikoval a robil bordel s odpadkami. V poslednej dobe je toho už veľa s bezdomovcami na prednádraží.
10. august 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na vašu otázku, či vie problém bezdomovcov niekto riešiť, vám môžeme dať iba neuspokojivú odpoveď, že nikto. Pokiaľ je problém s tým, že sa správajú hlučne a ničia či znečisťujú verejné priestranstvá, platia pre nich presne tie isté zákony a nariadenia ako pre iných občanov, a tie sú v kompetencii Mestskej polície na telefónnom čísle 159.
Mesto Trnava v spolupráci s univerzitami (UCM a TU v Trnave) a Trnavskou arcidiecéznou charitou rozbieha od septembra projekt práce v teréne s ľuďmi bez domova, ale komplexné riešenie problémov týchto ľudí si vyžaduje dlhodobú štátnu/systémovú podporu a tiež trpezlivosť občanov. Iné odpovede na podobné problémy nájdete v podnetoch:
https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/28738/bezdomovci-na-hlinach
https://www.odkazprestarostu.sk/trnava/podnety/24901/pohlad-pred-skolou-lincianska

Mestský úrad Trnava
16. august 2016

Silvia

Reagujem na túto časť odpovede mesta: "Pokiaľ je problém s tým, že sa správajú hlučne a ničia či znečisťujú verejné priestranstvá, platia pre nich presne tie isté zákony a nariadenia ako pre iných občanov, a tie sú v kompetencii Mestskej polície na telefónnom čísle 159." - bolo by treba poučiť mestskú políciu o tom, aké sú ich kompetencie. Konkrétne dnes som opakovane volala na mestskú políciu, že pri Golianovej 65 je tlupa bezdomovcov, ktorí sú hluční, nadávajú, sú agresívni, a značisťujú okolie, nechávajú po sebe bordel a odpadky a odpoveď policajta bola opakovane tá istá - pani, ale veď oni nič nerobia, čo my s tým môžeme robiť?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania