Ulica Františka Veselovského-chodník-bariéra na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Jolana Blažová 13. júna 2021

zrušením parkovania na Študentskej , sa riesi problem kolízie chodcov a cyklistov, (ale aj tak mnohi ignoruju cyklotrasu a nadalej chodia po chodniku) ale nahlasujem vznik nového problemu, ktorý sa dal predvídať, a je to parkovanie v bocnych uliciach lokality Spiegelsal, parkovanie na chodníkoch, nie je dodrzana minimalna vzdialenost pri parkovani na chodniku, neda sa prejst po chodniku, lebo auta stoja tak, ze zostava cca 50cm chodnika pre chodca, a aj tam kde je sirka vacsia je problem s vychadzanim aut z rodinnych domov, riesenie jednosmerne ulice a parkovanie na ceste nie na chodniku

14. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Mestská polícia Trnava

Mesto Trnava
14. jún 2021

Ján

Myslím že bolo plánované zjednosmernenie týchto vedľajších uličiek, ešte k tomu ale nedošlo
14. jún 2021

Juraj

Ano, je to len 1 faza komplexneho riesenia zony.

"Rezidenti Študentskej ulice môžu na parkovanie využiť bočné ulice. Parkovacie miesta budú na nich čoskoro vyznačené a ulice budú v blízkej dobe zjednosmernené. Toto riešenie je medzikrokom medzi aktuálnym nevyhovujúcim stavom a komplexným dopravným riešením celého územia, na ktorom samospráva v súčasnosti pracuje."

Zdroj: https://www.trnava.sk/sk/aktualita/studentska-ulica-bude-bezpecnejsia
14. jún 2021

Roman Krajčovič

Zahrňuje to dopravné riešenie a zjednosmernenie ciest aj nákladné vozidlá? Už teraz tam majú dosť veľké problémy smetiari prechádzať napríklad. A vôbec by som sa nečudoval že niektoré ulice nebudú vôbec uvádzať pretože sa tam nedostanu.
16. jún 2021

Dusan

Vôbec nerozumiem tomuto cyklokolobežkovému šialenstvu v TT, ale odkiaľ pochádza všetci dobre vieme a aj to že sa chystá nejaké riešenie . Výsledok je otázny ,ale budiš možno to bude dobré. Prečo ale mesto nevyriešilo najprv parkovanie a dopravu, a až potom nevyhradila pruh pre cyklistov to je na zamyslenie. Vážení poslanci na čele s primát orom si asi myslia že sa tie autá zo dňa na deň vyparia.
Parkovanie nie je problém len Trnavy , ale je to globálny problém ktorý cyklochodníky nevyriešia a už vôbec nie systém parkujte si kde chcete tadeto pôjde cyklochodník ktorého využitie hlavne v zimných mesiacoch je otázne.
16. jún 2021

Jolana Blažová

presne tak a majitelia aut z bytových domov na Študentskej zaťažujú svojimi autami okolité nehnuteľnosti , nemajú a ani nemali vyriešené parkovanie ani pred zmenou na Študentskej, všetci si plnia povinnosti, len týchto berieme ako pozostatok predchádzajúceho obdobia, minimálne by mali platiť za parkovanie v tejto zóne, a nás v okolitých uliciach sa nepýtajú či chceme , aby pred domom parkovali, niekedy ani nemôžeme vyjsť z domu, tak stoja o hluku a výparoch ani nehovorím.
17. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, s obsahom Vášho podnetu boli oboznámené hliadky mestskej polície, ktoré zamerajú pri hliadkovej činnosti pozornosť na opísané protiprávne konanie.
Zároveň si uvedomujeme potrebu zmeny organizácie dopravy v lokalite Špíglsál (jednosmerky, resp. vyznačenie, kde sa parkovať môže a kde nie pri zachovaní obojsmernej premávky, resp. kombinácia riešení). S touto požiadavkou sme sa obrátili na kompetentný odbor na MsÚ.

Mestská polícia mesta Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania