Ulica Mikovíniho-zvislá značka-chýbajúca

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Ivan 16. júna 2021

Obytný blok Miko: Demontované dopravné značenie z piatich parkovacích miest označujúcich vyhradené parkovacie miesta pre osobu s telesným postihnutím. Na jednom mieste z piatich je už namontovaná zábrana.

17. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
22. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Predmetné parkovacie státia pri bytovom dome MIKO boli stavebne povolené a skolaudované, ako státia pre imobilných a tak majú byť v súlade s kolaudačným rozhodnutím aj užívané. Vyhláška MŽP SR č. 532/2002 Z. z., ktorou sa ustanovujú podrobnosti o všeobecných technických požiadavkách na výstavbu a všeobecných technických požiadavkách na stavby užívané osobami s obmedzenou schopnosťou pohybu a orientácie ustanovuje v § 57 ods. 2 v skratke informáciu o tom, že na parkovisku musia byť vyhradené 4% stojísk, najmenej však 1 stojisko práve pre takéto osoby. V súlade s touto informáciou bola predmetná projektová dokumentácia vypracovaná a takto bolo dané parkovisko aj kolaudované. Pre stavebníka vyplýva povinnosť užívať stavbu v súlade s kolaudačným rozhodnutím a jeho podmienkami, čiže zrušenie týchto státí pre imobilných a ich nahradenie obyčajnými státiami je v rozpore s vydaným kolaudačným rozhodnutím. Na základe Vášho podnetu bude na danom mieste vykonaný štátny stavebný dohľad príslušného povoľovacieho orgánu a následne bude stavebník vyzvaný na nápravu stavu v súlade s vydaným kolaudačným rozhodnutím.

Odbor stavebný a životného prostredia
08. august 2021

Ivan

Prešiel mesiac a pol a stále sa nič nezmenilo !
28. august 2022

Ivan

Presiel viac ako rok a stale sa nic nezmenilo. Bud tu pekne funguju uplatky, alebo su osoby v mestskych uradoch neschopne a nekompetentne.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania