Na hlinách-chodník-bariéra na chodníku

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
natare 30. júna 2021

Dôrazne žiadam primátora a prevádzkovateľa zdieľaných bicyklov a kolobežiek, aby zabezpečili, že ich používatelia ich budú nechávať na miestach na to určených a neblokovali tak verejné priestranstvá a neohrozovali a neobmedzovali ich používaním ostatných obyvateľov mesta. Je úplne bežné, že ich používatelia nechajú zaparkované uprostred chodníka, kľudne aj tesne pod schodmi alebo vchodovými dverami do bytovky. Myslím, že všetky majú zabudovanú GPS a presne viete, kto ich naposledy použil, takže v takomto prípade vyrúbiť pokutu a snáď už bude v tom konečne poriadok.

30. jún 2021

mario

Hlúposť ľudí je nekonečná. Zaujímalo by ma či by si dotyční po použití takto odparkovali uprostred svojej obývačky. O nápravu treba dôrazne žiadať predsedu VÚC, pretože ten prevádzku kolobežiek v meste povolil, s týmto primator ani mesto nemajú nič spoločné.
30. jún 2021

Ján

Bolt zjavne absolútne ignoruje problémy s ich kolobežkami. Nedokážu zabezpečiť aby sa na tom vozili decká, aj keď kolobežky sú od 18 rokov, často sa na tom vozia dvaja ľudia, rýchlosť je príliš vysoká a nebezpečná ak sa 25kmh niekto rúti po chodníku pre chodcov, nedá sa ani ukázať rukou kam chcem odbočovať, lebo ťažisko je strašne nízko, tie svetlá sú strašne oslepujúce, aj keď oznámili že už ich upravili. Mali by radšej normálne bicykle prevádzkovať alebo vôbec nič a nechať len mestské Arboria biky.
30. jún 2021

kolombo

Obávam sa,že ani predseda VUC s tým nič nemá...Mesto ani VUC nemajú žiadne páky na tie kolobežky..
30. jún 2021

mario

kolombo .... VÚC povolil ich prevádzku, tak by mal aj dohliadnuť na dodržiavanie pravidiel ich používania zo strany prevádzkovateľa. Ak ten nie schopný zjednať nápravu, tak by VÚC mal zakázať prevádzkovanie kolobežiek.
07. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, prevádzkovateľom kolobežiek Bolt nie je mesto, ale súkromná spoločnosť. Ako samospráva nemáme dosah na ich aktivity a už vôbec nemáme prístup do ich systému, aby sme mohli zistiť, kto na nich jazdil a pokutovať ho. Všetky pripomienky však môžete smerovať priamo prevádzkovateľovi kolobežiek, firme Bolt: www.bolt.eu.
Mesto Trnava pripravuje informačnú kampaň pre verejnosť, ktorá má upozorniť na nežiaduce správanie jazdcov na kolobežkách, ako je neohľaduplná a príliš rýchla jazda, nevhodný spôsob parkovania atď.

Mesto Trnava
13. júl 2021

Ondrej

natare> A auto blokujuce prechod pre chodcov vam nevadi vobec ?

Ján> Rychlost by mohli obmedzit, eventualne podla zon ak by to bolo technicky jednoduche upravit. Preco by ale nomohla byt sukromna konkurencia mestskym bicyklom ? Konkurencia je prinos pre koncoveho uzivatela. Ak to 2 ludi unese, idu bezpecne a zodpovedne - preco nie ? Sharing vozidiel - usetria oni, usetri zivotne prostredie (tie baterky sa tiez musia nabijat), odvezie sa viac ludi lebo je +1 kolobezka volna pre ineho - skor by to malo obmedzit rychlost este viac ak tam su dvaja.

Kolobezky predstavuju zaujimavy alternativny sposob dopravy a nie kady si moze dovolit ju skladovat doma. Skor by bolo treba upravit/vylepsit sposob ich pouzivania.

Co sa parkovania tyka. Pytal som sa ci je problem ak ju chytim a presuniem o 2m inam -> nie, nie je chvilku bude pipat (tak presuvat radsej pred nocnim kludom). Namiest zadavania podnetu, ktory mesto nevyriesi, proste chytit kolobezku a posnit ju tak aby nezavadzala.

Boltu mozete dat navrh aby uzivatelia vramci odhlasovania sa z kolobezky museli kolobezku odfotit ako je zaparkovana.
13. júl 2021

Ján

Sranda, že ani ja som si to auto odparkované na prechode nevšimol - zavadzia podstatne viac. Nejak už som si zvykol na parkovaciu situáciu na Hlinách. S kolobežkami by som nejaký extra problém nemal, sám jednu vlastním. Vadí mi to, že ľudia neovládajú úplne základné dopravné predpisy a značky. To je skôr problém školstva, dopravná výchova sa nevyučuje, max. tak sa vyhradí 1 deň z roka. Tak potom vyzerajú aj skúsenosti hlavne mladých ľudí, ktorý v živote nejazdili na bicykli či elektrokolobežke. Dúfam že si zoberieme inšpiráciu v tejto oblasti vyspelejších krajín, tak ako je to s cyklochodníkmi (super vec, ak sú dobre navrhnuté) :)
14. júl 2021

natare

Milý Ondrej, nie auto mi nevadí, lebo pri zaparkovaní vodič nechal 1,5 m na chodníku voľného, aby chodci mohli tadiaľ bez problémov prejsť. Ten, čo použil kolobežku ju tam odstavil priamo predo mnou, keď som ho upozornila, že to nie je v poriadku, viete si iste predstaviť jeho reakciu. Nehnevajte sa, ale prečo by som ja mala upratovať bordel niekoho iného a viem, že by som tú kolobežku ani neudvihla, starší a chorí ľudia zväčša nie sú fyzicky zdatní. A stále si myslím, že prevádzku tých kolobežiek na území mesta niekto povolil, takže by mal ten aktívne inštruovať prevádzkovateľa o problémoch, ktoré tým spôsobujú. Alebo už v tomto meste budeme iba platiť zvýšené dane a poplatky, na všetky problémy upozorňovať a nikto ich nebude riešiť?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania