Andreja Hlinku-riešenie dopravnej situácie-dopravu spomaľujúce

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Ján 17. júla 2021

Pekný deň. Je minimálne na zváženie zakázať vjazd autobusom po celej dĺžke Hlinkovej ulice. Vodiči autobusov využívajú túto trasu na skrátenie cesty alebo aby sa vyhli Hospodárskej ulici.
Po znemožnení parkovania na Študentskej ulici sa veľa odparkovaných vozidiel presunulo práve na Hlinkovu ulicu. Takto zúžená ulica často znemožňuje prechod autám súčasne s autobusom. Vozidlá sa musia často „púšťať“ aj na niekoľko desiatok metrov. Bol som svedkom ako auto muselo cúvať späť do križovatky so Študentskou ulicou aby mohol autobus prejsť.
Zákaz by prinútil autobusy využívať výhradne Hospodársku ulicu, ktorá je na tento účel určite vhodnejšia.

19. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
20. júl 2021

Ľubomír Šupola

všimol som si, že na Hlinkovej pribúdajú poškodené spätné zrkadlá na autách. A na študentskej vidím haváriu áut 1x týždenne. Naozaj diletantské riešenie zo strany mesta!
21. júl 2021

Ján

Už som si myslel že konečne označili jednosmerky a parkovacie miesta. Zjavne ale nie...
27. september 2021

Peter Lopatka

Andreja Hlinku-parkovanie-problémové

Odkedy vznikli nové cyklopruhy na Študentskej (sú fajn), vytlačilo to parkovanie do bočných uličiek. Problém je "bočná ulička" Andreja Hlinku, kde tak začali parkovať autá už na oboch stranách cesty. Ulica A. Hlinku formou premávky spĺňa kritériá hlavného ťahu, chodia tade aj diaľkové busy, ale z dôvodu parkovania na oboch stranách cesty sa tade chodí ako po poľnej ceste, kde jeden čaká, kým prejde auto (autobus) oproti. Zapcháva sa tým aj Študentská ulica, z ktorej zabáčajúce autobusy sa ledva vytočia, ostávajú skrížené cez Študentskú, lebo na Hlinkovu sa nevedia dostať kvôli iným stojacim autám dávajúcim prednosť oproti idúcim. Kvôli zopár zaparkovaných áut sú tam denne kolízne situácie. O tom, že by po Hlinkovej išiel ešte cyklista, si ani nepredstavujem...
15. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vodiči autobusov si jazdou po Ul. A. Hlinku neskracujú trasu, majú trasu presne určenú. Na Ul. A. Hlinku bolo aj z uvedeného dôvodu osadené zvislé dopravné značenie - zákaz zastavenia.
Kto? odbor dopravy

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania