Špačinská cesta-MHD-technické problémy

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Tomáš Benda 22. júla 2021

Dobrý deň,
chcel by som sa opýtať či by sa dalo niečo spraviť s parkovaním autobusov MHD na zastávke na križovatke Špačinská/Parašutistov. Ako je vidieť na fotkách, autobus zastavil v križovatke (nedodržal vzdialenosť 5 m od križovatky a pritom je za ním priestoru na rozdávanie. Keď ide niekto z ulice Parašutistov a takto je tam odparkovaný autobus (čo sa deje nonstop), nieje náležitý rozhľad na cestu a vznikajú tu kolízne situácie, čo je nebezpečné najmä z dvôvodu, že je v blízkosti ZŠ a prechod kade chodia deti.

25. júl 2021

Lukáš Straka

Treba sa vžiť aj do našej situácie že zatiaľ tam stojí iba jeden na fotke, keby sa postavil na stred - druhý sa už nezmestí. Celkovo táto Kopánka nie je vyriešená s parkovaním MHD.
25. júl 2021

Tomáš Benda

Tu ale nejde o vžitie sa do niekoho situácie, tu ide o bezpečnosť a dodržiavanie pravidiel cestnej premávky. Treba zastaviť aspoň 5 metrov od križovatky a nie v križovatke, je to neprehľadné a nebezpečné!
25. júl 2021

Lukáš Straka

Ja som za, máte nejaké riešenie alebo nápad? Lebo na toto sme už viacerí argumentovali a stále to išlo do stratena...
25. júl 2021

Tomáš Benda

Tak niesom dopravný analitik aby som sa mohol k niečomu takému odborne vyjadrovať, ale riešenie je jednoduché. Keďže tam zjavne nie sú dodržiavané dopravné predpisy, treba na nich poukázať a to napríklad tým, že sa na zemi nakreslí čiara, za ktorou sa nemôže zastaviť, alebo presťahovať zastávku.
27. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
20. január 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
upozorníme vodičov MHD, aby v spomínanom úseku v danej lokalite neparkovali.

Mesto Trnava
20. január 2022

Tomáš Benda

Dobrý deň,
ďakujem za odpoveď, budete ich informovať s platnosťou k akému dátumu? Aby sa to dalo odsledovať, či sa už situácia zlepšila.
10. apríl 2022

Tomáš Benda

Špačinská cesta-riešenie dopravnej situácie-nebezpečné

Dobrý deň,
chcel by som poukázať na opakovaný problém s vodičmi MHD na zastávke križovatky Špačinská/Parašutistov. Autobusy zastavujú v križovatke (nedodržiavajú vzdialenosť 5 m od križovatky). Z ulice Parašutistov nieje náležitý rozhľad na cestu, pri takto odparkovanom autobuse a vznikajú tu kolízne situácie, čo je nebezpečné z dôvodu, že je v blízkosti ZŠ a prechod kade chodia deti. Už som tento problém nahlásil ID odkazu ID 119511, vyjadrenie bolo, že: "upozorníte vodičov MHD, aby v spomínanom úseku v danej lokalite neparkovali." No situácia sa nezmenila. Vzhľadom na situáciu že ste uznali že sa jedná o problém a dohovor nepomohol. Požadujem o razantnejšie riešenie problému, nakreslenie čiary aby aj tý menej chápavý vedeli pokiaľ môžu parkovať, alebo presťahovať zástavku.
11. apríl 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
situáciu preveríme a opätovne posielame odborným pracovníkom na vybavenie. Budeme vás informovať.
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
07. jún 2022

Tomáš Benda

Dobrý deň,
je niečo nové vo veci? Pridávam foto z aktuálnej situácie, vodiči MHD parkujú v križovatke aj napriek tomu, že za ním je pľacu a pľacu.
14. jún 2022

Tomáš Benda

Dobrý deň,
Verím, že sa sa už hýbu ľady v danej veci, no pripájam ďalšie fotky ako sa tam dneska parkovalo.
18. marec 2024

Tomáš Benda

Dobrý deň,

niečo nové ohľadom križovatky? Situácia rovnaká a po novom to bude jediná cesta von, všetky autá tade budú musieť chodiť. Cez tie autobusy, tam nič neni vidieť!
18. marec 2024

Lubo

Ak dobre pocitam, cochvila to bude uz 3 roky, co kompetentni nie su schopni vyriesit bezpecnost dopravy, navyse v blizkosti skoly. Bezpecnost v doprave im asi chyba v prioritach. Ako policia vyriesila pripadne nahlasenia parkovania v krizovatke ?
20. marec 2024

Peto

Tento uzol sa bude rekonstruovat a ak ma pamat neklame, tak by tam mali byt dva kruhace, cim sa vyriesi aj tento podnet. Snad coskoro.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania