Križovatka V. Clementisa - Spartakovská

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Anna 11. septembra 2014

Dobrý deň,
chcela by som sa opýtať, či má mesto v pláne riešiť križovatku Clementisova-Spartakovská, alebo sa bude riešiť, až keď sa tam stane smrteľná dopravná nehoda? Hlavne ráno tade chodia deti bývajúce na Družbe, ktoré chodia na školy či už na ZŠ Vančurovu, alebo na Strednú polytechnickú školy, a prejsť cez túto križovatku je často len o šťastí. Bolo by možné osadiť tu semafor?

11. september 2014

Štefan

Áno, je to zlá križovatka v čase špičky ráno aj poobede, keďže na/zo úzkej Sasinkovej je bohužiaľ hlavný ťah.
Hlavne z Clementisovej nie je vidieť na pricházdzajúce autá zo Spartakovskej cez nevhodne umiestnené kontajnery na odpad, čo by bolo dobré vyriešiť.
11. september 2014

Mário

Stále sú tu kritické situácie a nervozita...
Na Clementisovej vznikajú kolóny lebo v predu jedno auto odbočuje na Sasinkovú, na Sasinkovej sú kolóny lebo v predu jedno auto odbočuje na Spartakovskú...
A ten prechod pre chodcov ...
Chcelo by to kruháč!!!
11. september 2014

Robo

len tak pre informaciu cez spartakovsku a ako ak celu druzbu je prejazd zakazany, staci aby ludia chodili tak ako maju a nebol by problem. Ale spravit tam kruhac a zrychlit dopravu pomedzi rodinne domy, takze tade zacne chodit viacej aut, to je napad.
11. september 2014

mario

Minimálne by bolo vhodné osadiť tam zrkadlo, pretože pri prechádzaní z Clementisovej na Sasinkovu z dôvodu , že križovatka je do kopca a kvôli kontajnerom umiestnením pri ceste vodiči registrujú prichádzajúce autá zo Spartakovskej na poslednú chvíľu.
12. september 2014

Anna

chodím tade denne a zažila som tam množstvo kolízií pri nedaní prednosti od vozidiel odbáčajúcich zo Sasinkovej na Spartakovskú, poslednú včera a ten prechod pre chodcom je umiestnený za smetiakmi, zlý výhľad, hustá premávka, arogantní vodiči, no pošlite tade peši dieťa samé do školy ....
30. november 2014

Ľubomír Škumát

Pre väčšiu bezpečnosť chodcov by bolo možno vhodné vybudovať medzi pruhmi na prechode pre chodcov ostrovček ako pri Mercelke.
16. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
pri obnove dopravného značenia (DZ) zvýrazníme vodorovné DZ a osadíme zväčšený formát zvislého DZ.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
29. máj 2015

Anna

Dobrý deň, doteraz sme nepostrehli žiadne výraznejšie značenie tohto prechodu, žiadnu zmenu, dnes ráno nás tam pri ceste do školy skoro zrazilo auto, dvaja nám zastali na prechode, tretí nás skoro zrazil....nebolo by možné zriadiť tam semafor na znamenie ako je na Kopánke pri ZŠ učeného tovarišstva?
10. február 2016

Michal Kačinec

Križovatka Spartakovská-V.Clementisa
Momentálne to vyzerá na spomínanej križovatke takto. Chcem sa spýtať či mieni mesto nejak túto križovatku riešiť. Približne raz za dva mesiace tu vyletí z cesty auto, chodci chodia popri ceste nakoľko tu nieje vybudovaný chodník a sú leniví obísť to cez existujúce prechody. Viem že ak človek jazdí normálne tak z tej zákruty nevyletí ale naozaj treba čakať kým tu niekoho zabijú? Minulý mesiac tu vyletelo auto na parkovisko a nabúralo do zaparkovaného auta. Budeme čakať kým trafia nejakého chodca či rodinu s deťmi na prechádzke? Možno by stačilo dobudovať chodník so zábradlím medzi zberný dvor a už existujúci chodník na V.Clementisa, poprípade na zábradlie upevniť dopravné značenie pre lepšiu viditeľnosť. Možno by bolo ideálnejšie, ale aj drahšie, naozaj tu vybudovať kruhový objazd
10. február 2016

Michal Kačinec

Na tej foto z mojej aktualizácie vidieť stopy vozidiel ktoré vyleteli z tej križovatky len za posledný mesiac, boli dve čo vyleteli len na to ,,poorané pole,, čo tu máme, tretie vyletelo asi sto metrov od križovatky na parkovisko. Asi tri mesiace dozadu vyletelo ďalšie, trafilo strom. Pamätám si však asi pred dvoma rokmi auto ktoré doletelo až do rohu bytovky, našťastie zničil len odkvapovú rúru a svoje auto. To len tak aby bol približný prehľad čo sa tu reálne deje. Možno ak by tu bola kamera tak by ste si mohli tie štatistiky aj zapisovať, určite by to boli zaujímavé čísla.. Ja viem, nieje to o ceste, je to o ľuďoch alebo skôr neľuďoch za volantom, ale ak sa to nebude riešiť tak sa tu raz naozaj stane niečo tragickejšie ako len poškodený majetok či už obyvateľov alebo mesta. Ako extrémne riešenie a dokonca aj ekologické by som navrhoval možno výsadbu stromov popri ceste, ľudia by určite tak do tej zákruty neleteli, a keby aj áno tak by ďaleko nedoleteli.. Ešte by som však pridal jednu vec k tejto križovatke a to prechod pre chodcov pri zbernom dvore, ak po tme naň vstupuje chodec, tak je to tak 50na50 že ho spoza plota zberného dvora od Sasinkovej zrazí auto, nakoľko prechod je neosvetlený.
14. február 2016

Ľubomír Škumát

A čo tak tam zrealizovať kruháč? Je tam dostatok miesta. Zároveň sa spomalí rýchlosť a zvýši priepustnosť uzla. A keď mohol byť vybudovaný ostrovček pri City Aréne, nič nebráni zrealizovať aj ostrovček na širokom prejazde. Treba si uvedomiť, koľko detí zo sídliska chodí na ZDŠ Vančurova. Ten prvý príspevok z Odboru dopravy je skutočne excelentný. Máme to my samosprávu.
15. február 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
podnety na riešenie oboch chodníkov mesto eviduje a oba chýbajúce chodníky V. Clementisa - Sasinkova, ako aj popri Spartakovskej v úseku od Sasinkovej k autobusovej zastávke mesto zaradilo do rozpočtu na roky 2016 - spracovanie projektovej dokumentácie a 2017 ich realizáciu.
Terajší priechod pre chodcov je riešený štandardne. Okresný dopravný inšpektorát neeviduje zvýšenú nehodovosť, no napriek uvedenému mesto zaradí tento priechod medzi tie, kde bude umiestnený zvýraznený (nasvietený) priechod s indikáciou pohybu chodcov. S úpravou križovatky a ani s realizáciou svetelne riadeného priechodu pre chodcov sa zatiaľ neuvažuje.

Odbor územného rozvoja a koncepcií
Úsek inžinierskeho urbanizmu a územno-technických informácií
15. február 2016

Ľubomír Škumát

Fakt neviem, čo si mám myslieť o odbornej odpovedi Odboru územného rozvoja. To si fakt myslíte, že v zime, keď dúfajme bude aj sneh, nejaký nasvietený prechod pomôže deťom cez deň? O ne hlavne ide. Prečo tam asi chodia hliadky mestskej polície v čase pred začiatkom vyučovania? Keď tam jeden nezodpovedný vodič zrazí dieťa, potom už bude snaha robiť radikálne opatrenia? Treba fakt pohýbať rozumom v predstihu. Aj laik uzná, že tá ulica je príliš široká na to, aby sa tam chodec cítil bezpečne.
15. február 2016

Michal Kačinec

Vážený Odbor územného rozvoja a koncepcií
Úsek inžinierskeho urbanizmu a územno-technických informácií: Ako to nemyslíte vážne že neevidujete zvýšenú nehodovosť??? Ja už som tu videl auto nabúrať do autobusu.. motorkára taktiež nabúrať do autobusu.. každý mesiac tu vyletí auto z križovatky, jedno do bytovky, ďalšie do zaparkovaného auta asi 50metrov od križovatky, dalšie do stromu pri smetiakoch..ďalších 5 skončilo len na ,,trávnatej,, ploche..Prídte si prosím osobne pozrieť živý plot pred bytovkou V.Clementisa 81, je tak obsekaný od áut že aj ten Vám onedlho asi nafotím aby sa to dalo doporiadku..asi vám začnem tie nehody fotiť a posielať aby ste mohli evidovať tú zvýšenú nehodovosť. Celkovo je ulica V.Clementisa nehodová až až.. A to nerátam ďalšie prechody pre chodcov ktoré sú umiestnené od danej križovatky v smere po ulici V.Clementisa, týždeň dozadu tu zrazila panička na prechode 8ročného chlapca, dnes tu robili rekonštrukciu ďalšej nehody v súčinnosti s hasičmi a policajným zborom. Ja mám normálne pocit že vy asi myslíte nejakú úplne inú križovatku a ulicu. Skúste si sem len tak pre štatistiku namontovať kameru a uvidíte čo sa tu deje. A ako už spomínal pán Ľubomír, keď bude dúfajme aj sneh tak sa tu šmýka cez tú najbezpečnejšiu križovatku každé druhé auto. Naštastie keď prší tak je to v priemere len každé piate auto..Ak je sucho tak je to jedno zo sto.. A viete čo, ja si dám tú námahu, objednám si kameru a natočím Vám o tom celovečerný film aby ste mali aspoň akú takú predstavu o reálnej situácii na tejto križovatke. Ja by som osobne celú Družbu ovešal tabulami ,,obytná zóna,, a bol by pokoj.. mám tiež auto ale radšej budem jazdiť 20km/h ako ohrozovať ľudí, žiaľ nie každý vodič si je toho vedomý.. Ja nehovorím o nejakom osvetlenom a podobnom prechode, hovorím o komplexnom riešení tejto križovatky. Žiaľ ako ste sa vyjadrili tak ju riešiť ani nemienite, čo je dosť smutné nakoľko ide hlavne o bezpečnosť obyvateľov a detí z tohto okolia
04. jún 2022

Matúš G

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania