Ulica Ľudmily Podjavorinskej-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Lucia 05. augusta 2021

Po zavedení zóny R1 sa nám naskytuje situácia, kedy je možné parkovať len na vyhradených parkovacích miestach, túto skutočnosť by som rada pripomienkovala. Prečo nie je možné parkovať pred vstupom do garáže? (zakúpenú rezidenčnú kartu máme). Veľká časť vlastníkov doteraz bezproblémovo parkovala pred vstupom do garáže, pričom uvoľnila miesto pre iných parkujúcich. Nestávalo sa, že by si niekto cudzí parkoval pred cudzou garážou. Pri odpovedi, zaparkujte auto do garáže, musím namietať, nakoľko do garáže sa nové väčšie autá nezmestia. Taktiež sa využívalo aj parkovanie pri bytových domoch, ale súčasne tam nie sú zakreslené parkovacie miesta. Plne súhlasíme zo spoplatenením parkovanie, ale zároveň by malo byť povolené parkovanie pred garážou a na miestach pred bytovými domami.

09. august 2021

Ondrej

Rovnako som roky parkoval pred garazou.... chcete pomoct ludom ale zatial im robite len problemy...nezmyselne opatrenia, sama aj policia povedala, ze im by to nevadilo ale je to vymysel primatora...
09. august 2021

Miroslav

Aj niekto dostal už pokutu za státie pred garážou? Viem, že teraz už to asi posielajú rovno poštou, čiže na stieračom som nevidel nikomu pokutu. Tiež tak často stojím pred garážou. Hlavne kým človek vyberie nákup, s malým dieťaťom sa tiež nedá hneď zaparkovať do garáže.
09. august 2021

Ondrej

zatial davaju iba upozornenie namiesto pokuty a ano, aj ked mam zaplatene, tak to dostanem za stierac, lebo tam po novom uz nesmiem parkovat
09. august 2021

Lucia

Mne bolo povedané priamo mestskou políciou, že je potrebné pripomienkovať, buď cez odkaz pre starostu a tiež na náčelníka mestskej polície. Ešte pokuty nedávajú, nakoľko je monitorovací stav, ale ako dlho bude trvať, to neviem. Takže kľudne napíšte svoje pripomienky aj vy.
Taktiež je zvláštne, že na informačných tabuliach nie je priamo značka zákaz statia mimi parkovacích miest, ako je to napríklad na tabuliach zóna B, hned pri city aréne. Takže neviem prečo by sa muselo stáť len na parkovacích miestach a nemôže naďalej parkovať pred garazou, nakoľko veľmi veľa ľudí, tak doteraz parkovalo.
11. august 2021

Miroslav

Tak za zastavenie pred garážou na pol hod (vynesenie dieťaťa do bytu, zobrať kľúče) dostanete takúto nálepku na auto. Parkovné mám samozrejme zaplatené - rezident zóny.
12. august 2021

Juraj

@Miroslav: A stal si na vyznacenom parkovacom mieste? Vchod do garaze sa za neho totiz nepocita, je to stale verejny priestor kde platia pravidla nie sukromny pozemok kde si mozes robit co chces...
12. august 2021

Ondrej

je to mozna verejny priestor ale je to jeho garaz, cize blokuje sam seba... Roky to fungovalo, len si niekto vymyslel hlavu XX a zrejme sa ozval niekto, kto tu garaz nema a zavidi susedovi... tak najust ho aj nahlasi :)
12. august 2021

Ondrej

@Miroslav: ako to dopadlo na meste? napomenutie ci slubovanych 80e? Sused ma uz 3 na okne o chvilu uz neuvidi ani z auta von, ked sa nevrati cim skor domov :D
12. august 2021

Miroslav

Stál som pred svojou garážou, viem že to nie je súkromný pozemok ale verejný priestor. Nikoho tým neobmedzujem, neohrozujem, nestojím na zeleni. Nerobím si tam čo chcem, v zime tam odpratávam sneh namiesto mesta, v lete tam namiesto mesta zbieram odpadky a listy.
Podľa policajtov mám zastaviť na vyznačenom mieste, otvoriť si garáž a až potom sa z toho vyhradeného miesta presunúť do garáže. Tak isto je moja chyba, že kľúče od garáže mám doma a nie pri sebe. Zatiaľ doriešené dohovorom, neskôr už bude pokuta, tie sa samozrejme zvyšujú postupne.
Takže informácie na internete majú od reality ďaleko: "Milé Trnavčanky a milí Trnavčania, vážime si, že ste oficiálne spojili svoj život s Trnavou a práve vás chceme v našej regulácii parkovania zvýhodniť a poskytnúť vám benefity vášho trvalého pobytu."
12. august 2021

Ondrej

jasne ze vyber penazi schovavaju za tuto parkovaciu politiku akoze pre nas.... ak by to bolo pre ludi, nezaviedli by to pocas dovoleniek, hop sup tabule a treba platit. Rovnako odpratavam listy, zberam smeti, odhrnam sneh a este aj zelinu som na tom svahu trhal... teraz to asi uz len postnem, nech si mesto pride robit svoju robotu. Keby nemam zaplatene, ok mozme diskutovat, ci tam mozem stat alebo nie... ale ked som zaplatil, tak je to len cista sikana mesta nic ine...
12. august 2021

Juraj

To nie je buzeracia ani schovavanie vyberu penazi za parkovaciu politiku. Ona je potrebna pokial chceme dosiahnut to aby sa neparkovalo sialene ako teraz ("inteligentny susedia" na autach su schopny urobit cokolvek aby zaparkovali rovno pod oknom.. staci ist navstivit napr Hliny). A to je aj hlavny dovod preco ju ja podporujem aby bola vsade co najskor.

To ze teraz policajti hned davaju upozornenia suvisi s tym ze ste snad jedina zona co existuje, pokial to bude na celom meste uz to pojde pomalsie.

A z vlastnych skusenosti z Prahy a Viedne mozem povedat ze to funguje cca ako v TT = napr zaparkujes tam kde nemas aj ked to je vchod do tvojej pivnice ale na verejnom pozemku? Pokuta ta eventualne neminie pokial mas stastie ze zrovna za tych 30min napr prejdu okolo policajti. To ze nieco bolo zauzivane neznamena ze to je dobre...
12. august 2021

Miroslav

Porovnavat Hliny a Podjavorinsku je dosť rozdiel. Taktiež porovnávať Prahu a Viedeň s Trnavou?
Chcel by som teda vedieť, čo je šialené na tom, ak majiteľ garáže zastaví pred garážou. Nikto iný tam stáť predsa nebude, ušetrím tým dokonca vyznačené parkovacie miesto, na ktorom môže zastaviť iné platiace auto, čím podporím naplnenie mestskej kasy. Nie, netreba mi ďakovať :D takýchto miest s garážami je v Trnave len pár.
A verte, že ľuďom na sídlisku ste život neuľahčili, iba ste z nich dostali ešte viac peňazí ako doteraz (dane, smeti, parkovanie).
12. august 2021

Ondrej

Nech sa paci, rieste rezidentske parkovanie kde je naozaj problem... zas je len podjavorinska pokusne ihrisko... za 10 rokov sa tu prstom nepohlo a teraz ste nam zlepsili kvalitu zivota xD na smiech toto...
19. august 2021

Peter

rad by som vedel, ci mesto v ramci tejto reoganizacie statickej dopravy aj vytvorilo miesta a ak ano, tak kolko ich vytvorilo. Ako asi vsedci vidime, pocet miest na statie sa znizuje. Lebo len represia problem neriesi, je to sikana obcanov a nahananie penazi do kasy. To ze osadite tabule, zrusite miesta a zvysite parkovne neznizi pocet aut a ludom v danej zone to neprinesie nic okrem buzeracie ich a ich navstev od MsP. A tu pseudo aplikaciu na parkovanie radsej ani nekontujem.
23. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
24. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, k uvedenému podnetu uvádzame stanovisko z Odboru dopravy: V tomto prípade sa jedná o zónu označenú príslušným dopravným značením, to znamená, že státie je možné iba na parkovacích miestach.

K státiu pred garážou uvádzame, že zastavenie a státie vozidiel upravuje zákn. č. 8/2009 Z.z. kde je v § 23 ods. (2) Pri zastavení a státí je vodič povinný prednostne použiť parkovisko tak, aby neobmedzoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Pri zastavení a státí vodič je povinný čo najlepšie využiť parkovacie miesto a nesmie znemožniť ostatným vodičom vyjdenie z parkovacieho miesta. Rovnako nesmie zastaviť a stáť na mieste, kde by znemožnil vjazd a výjazd vozidiel. Ak sú na parkovisku vyznačené parkovacie miesta, vodič smie stáť len na nich.

Ďalej v § 25 ods. 1 – Vodič nesmie zastaviť a stáť , písm. u) na iných miestach, kde zastavenie alebo státie môže ohroziť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky alebo obmedziť jazdu vozidiel; osobitne na miestach vjazdov alebo výjazdov z pozemkov, vjazdov a výjazdov z objektov určených na zásobovanie alebo parkovacích miest.

Odbor dopravy
24. august 2021

Ondrej

to su teda zvasty.... dakujeme ze nam zneprijemnujete zivot....
24. august 2021

Miroslav

Takže vodič je povinný prednostne použiť parkovisko - z toho mi vychádza, že ak ho nepoužije, tak sa ničoho nedopúšťa, pretože tam nie je definované, že môže použiť IBA parkovisko.
A nikde na sídlisku som nenašiel takéto označenie zóny:
24. august 2021

Peter

a ten pocet novovytvorenych miest, ked ste vsade mimo vyznacenych zakazali stat je kde? Nejak ste opomenuli odpovedat.
24. august 2021

Miroslav

Ešte jedna poznámka. Ako môže mestská polícia vyberať peniaze za parkovanie a pokuty na pozemkoch, ktoré im nepatria (vo vlastníctve štátu)? Tak ako je to na výpise z katastra.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania