Ulica Jána Bottu-Verejný poriadok-rušenie nočného pokoja

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Juraj 16. augusta 2021

Vo vyznačenom bloku ulíc Bottova, Študentská, Veselovského si nejaká dobrá duša zaobstarala kohúta. Od 4.00 musíme denne znášať kikiríkanie. Dotyčný zabudol na tri veci: nie je na dedine, nežije tu sám a kohúta nepotrebuje na to, aby mu sliepky niesli vajcia. Svojho času malo mesto VZN, ktoré upravovalo chov tohto typu hydiny. Bolo by fajn ho znova zaviesť alebo chovateľa aspoň nájsť a strestať. Keď už za nič iné, tak aspoň za rušenie nočného pokoja. Ak si môže on chovať kohúta, mohol by aj niekto iný napríklad začať chovať kuny :)

16. august 2021

mario

Mňa pravidelne budia drozdy svojim hlasným "čvirikáním", ktoré sa začína ešte pred svitaním. Kde sa môžem ísť sťažovať? :)
03. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
kikiríkanie kohúta nie je možné vyhodnotiť ako priestupok rušenia nočného kľudu a nezakladá dôvod pre zásah polície, ktorá zasahuje v prípade takého protiprávneho konania, ktoré ma rozmer deliktu (priestupku, alebo trestného činu). V prípade, ak sa cítite rušený, môžete sa proti rušeniu hlukom (kikiríkaním kohúta) brániť prostredníctvom možností, ktoré poskytuje Občiansky zákonník prostredníctvom ustanovenia § 127 ods. 1, podľa ktorého sa vlastník veci musí zdržať všetkého, čím by nad mieru primeranú pomerom obťažoval iného alebo čím by vážne ohrozoval
výkon jeho práv. Ochrany pred obťažovaním hlukom je v takomto prípade možné dožadovať sa žalobou na súde, ktorý posúdi, či sa jedná o také rušenie, ktoré je nad mieru primeranú pomerom.

Mestská polícia mesta Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania