Ulica Čajkovského-zviera-deratizácia

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Zuzana Janíčková 20. augusta 2021

Dobrý deň, prosila by som o deratizáciu priestorov na Čajkovského 17, pri kanáli vedľa parkoviska, vchod 17, sú diery, z ktorých vybehujú potkany. Ďakujem pekne, Janíčková

23. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vybavenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Odbor komunálnych služieb - referát verejnoprospešných služieb

Mesto Trnava
23. august 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Zuzana. V prípadoch, kedy sa aktívne diery nachádzajú v tesnej blízkosti kanalizačných poklopov (v týchto miestach je viditeľný pokles terénu a preto je predpoklad , že daná prípojka je poškodená a vytvára živnú pôdu pre zvýšený výskyt hlodavcov) je potrebné, aby si deratizáciu zabezpečil jej majiteľ na vlastné náklady.

Podľa bodu 5 §2 zákona 182/1993 Z. z. o vlastníctve bytov a nebytových priestorov spoločnými zariadeniami domu sa rozumejú zariadenia, ktoré sú určené na spoločné užívanie a slúžia výlučne tomuto domu, a to aj v prípade, ak sú umiestnené mimo domu. Takýmito zariadeniami sú najmä výťahy, práčovne a kotolne vrátane technologického zariadenia, sušiarne, kočikárne, spoločné televízne antény, bleskozvody, komíny, vodovodné, teplonosné, kanalizačné, elektrické, telefónne a plynové prípojky.

Mesto Trnava zabezpečuje len deratizáciu verejnej zelene na pozemkoch Mesta Trnava, ktoré má vo vlastníctve, respektíve v užívaní.

Odbor komunálnych služieb

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania