Ulica A. Sládkoviča-riešenie dopravnej situácie-nedodržiavanie dopravných predpisov

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Mojím podnetom je lokalita, konkrétne ulica A. Sládkoviča 1, 3, 5. Jedná sa o to, že táto ulica je počas pracovných dní dosť frekventovaná, často sú tu zápchy a pri parkovaní na priľahlom parkovisku, alebo vychádzaní z neho, tu občas prichádza ku kolíziám, keďže na opačnej strane cesty bývajú odstavené vozidlá a je to tu značne natesno. Mimochodom, niektorí títo šoféri si neuvedomujú, že jednou stranou vozidla parkujú v zeleni, prípadne na chodníku a v tesnej blízkosti prechodu pre chodcov, alebo blokujú celý jeden jazdný pruh a je problém aj s obchádzaním. Jasným dôkazom sú aj Google mapy - Street View, kde sú vyfotené hneď 2 odstavené vozidlá. Navrhovala by som v tomto úseku ulice A. Sládkoviča, čiže smerom od križovatky s ulicou Hospodárska, po križovatku s ulicou Hodžova, pridať vodorovné dopravné značenie žltú čiaru a teda zákaz státia.

13. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
27. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Nakoľko sa jedná o nové dopravné značenie je potrebné absolvovať legislatívny proces povoľovania. Do procesu vstupuje Okresný dopravný inšpektorát a len na základe jeho súhlasného stanoviska je možné realizovať úpravy v organizácii dopravy. Mesto Trnava požiada o odsúhlasenie dopravného značenia zakazujúceho zastavenie na pravej strane ulice A. Sládkoviča v smere na sídlisko Prednádražie.

Odbor dopravy
16. február 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
k uvedenej veci bol spracovaný projekt zvislého dopravného značenia, ktorý bol schválený ODI OR PZ v Trnave. Následne Odbor dopravy Msú Trnava vydal určenie o použití trvalého dopravného značenia a spolupracujúcej firme bolo zadané osadiť uvedené zvislé dopravné značenie v termíne do 05.03.2022.
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
28. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Trnava spracovalo plánik zvislého dopravného značenia, ktorý bol schválený na ODI OR PZ v Trnave, bolo vydané určenie a zvislá dopravná značka „zákaz státia" bola spolupracujúcou firmou osadená. Podnet je vyriešený.
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania