Vývozu lístia a haluziny do areálu A.S.A. bráni veľká kaluž

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Stano Benkovský 28. septembra 2014

Vlastním prívesný vozík a niekoľkokrát za rok sa mi stáva, že niekto zo susedov ma požiada, aby som mu vozík požičal na odvoz lístia alebo haluziny zo záhrady. No a keď dotyčný nemá auto s ťažným zariadením stáva sa, že vozík ťaháme mojim autom. No je dosť problematické vyložiť takýto náklad do kontajneru v zbernom dvore. Ak biologický odpad vo vozíku pár dní mokrý stojí, zlepí sa do tuhej masy, ktorá sa len tak ľahko nedá niečím nabrať. Ideálne je odtiahnuť vozík do areálu A.S.A. a tam ho jednoducho bez námahy vyklopiť. Takéto riešenie je lacnejšie aj pre A.S.A. pretože ušetrí za prevoz kontajneru zo zberného dvora.
Lenže má to háčik. Až po miesto, z ktorého je robená fotka je pekná asfaltka, bez problémov zjazdná osobným autom aj v zime. Miesto, kde sa haluzina vysýpa, je len o pár metrov ďalej, kde stojí auto s prívesom. No tých pár metrov od asfaltky po miesto kde sa haluzina vysýpa treba prejsť cez hlbokú mláku, vyjazdenú traktormi. Je to veľké dobrudružstvo aj s prázdnym autom a nie ešte keď ťaháte ťažký vozík. Mláka je tu už roky a voda sa v nej drží aj týždne po daždi. Asi pred rokom som požiadal, aby ju zasypali, tak ju vtedy zahrnuli zeminou, ale dlho to nevydržalo. Keď som po roku prišiel, jama je v pôvodnom stave.
Takže by som naozaj pekne poprosil, zasypte tú jamu nejakým pevným kameňom, ktorý nerozjazdia traktory. Tona zásypového kameňa stojí do 10 eur, doviezť ho môžete vlastnými kontajnermi, takže sa jedná o smiešnu položku, ktorá ale veľmi ušetrí autá a nervy ľuďom, čo sem chodia osobnými autami. Za všetkých vopred ďakujem.

01. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
prevádzku na skládke odpadov zabezpečuje spoločnosť .A.S.A. Trnava s.r.o..
O organizácii prepravy na skládke hovorí prevádzkový poriadok skládky, ktorému sa musia prispôsobiť okrem zamestnancov aj pôvodcovia odpadov, ktorí odpad dovážajú svojimi vlastnými vozidlami. Spevnené komunikácie na skládke boli vybudované podľa projektu. Miesto, ktoré ste odfotografovali, leží na území za súčasným telesom skládky, kam sa bude skládka ďalej rozširovať, preto spevnená komunikácia nemá svoje opodstatnenie. Skládka je určená pre nákladné autá, ísť osobným je riziko, ktoré musia občania zvážiť.
Okrem zberných dvorov majú občania možnosť počkať s orezmi na jesenný alebo jarný zber bioodpadov, keď mesto zabezpečuje pre občanov bezplatný odvoz priamo od domu, kde bývajú (http://www.trnava.sk/sk/aktualita/kazdu-oktobrovu-sobotu-sa-bude-uskutocnovat-odvoz-orezanych-konarov-zo-zahrad).
Podľa vyjadrenia spoločnosti .A.S.A. Trnava sa na úložisko orezov z konárov dá dostať aj iným smerom, nie tým, kde je kaluž a kde často chodia ťažké mechanizmy. Požiadali sme spoločnosť .A.S.A. Trnava, aby osadili jednoduchý smerovník. Nepôjde však o riadnu cestu, zvlášť v daždivom období.
Zároveň by .A.S.A. chcela občana upozorniť, že zhotovovanie snímkov a videozáznamov je tak ako aj v objektoch iných firiem zakázané (informuje o tom vývesná tabuľa na skládke).

Odbor dopravy a komunálnych služieb
01. október 2014

jano

Mne neraz v zbernom dvore povedali, že my odpad nezoberu a mam ist na skladku!
Takže ked skladka je určena pre nakladne auta (a ZVÁŽIM, že nechcem riskovat poškodenie vozidla na skladke) "mam ten odpad vysipat niekde do jarku?"
Ta druha cesta je tiež v podobnom stave.
02. október 2014

Stano Benkovský

Podnet je prekvapivo rýchlo vybavený k mojej spokojnosti:
Včera som bol odviezť orezy na Zavarskú a kontaktoval ma tam pracovník firmy, ktorý mi poukazoval, ako bude vývoz organizovaný. Jama, ktorá je na snímke nebude zasypaná, pretože táto cesta bude slúžiť len pre mechanizmy firmy a prejazd ostatných vozidiel tu bude zakázaný. Vozidlá budú smerované rovno, kde bývala ešte väčšia jama vždy plná vody. Táto je už zasypaná pevným makadamom a je bez problémov prejazdná. Doprava bude usmernená informačnými tabuľkami aby už nedochádzalo k zapadnutiu vozidiel.
Jediné, čo ma na odpovedi mesta prekvapuje je, že skládka je určená pre nákladné autá. Mesto Trnava a firma A.S.A. vydali v roku 2012 "Infoleták o odpadoch z domácností", ktorý jasne uvádza, že orezy stromov sa likvidujú len dvoma spôsobmi a to vlastným odvozom na skládku alebo mobilným zberom 2x ročne. Nie je to síce výslovne uvedené, ale keďže leták je určený len pre domácnosti, logicky z toho vyplýva, že žiadna domácnosť nevlastní nákladné auto, musí sa teda jednať o autá osobné. Ak ešte tento podnet čítate vysvetlite prosím tento rozpor.
Rizika vjazdu na skládku vlastným autom si je každý vedomý, pretože nových návštevníkov pracovníčky na bráne upozorňujú, že cesta môže byť pre nich neprejazdná, takže majú možnosť si vjazd rozmyslieť skôr než niekde zapadnú.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.