Ulica Slnečná-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Andrej 19. septembra 2021

Na Slnečnej ulici je po výmene vodovodného potrubia obnažená časť ulice od asfaltu vďaka čomu je vidieť betónové podložie. Betónové podložie je rozbité, popraskané, nerovné, absolútne nevhodne na zaliatie asfaltom. Je úplne jasné, že ak bude podložie v takomto stave zaliate asfaltom, tak je len otázka krátkeho času, kedy bude asfalt popraskaný, budú tu vznikať trhliny, výtlky a pri vysokej premávke, ktorá tu je aj otrasy domov. Navyše vyspádovanie cesty v uvedenom úseku nie je ku kanálu (rám kanála je navyše prasknutý) a tak v čase daždov, bude na danom mieste stáť voda. Kanál na priloženej fotke je krivo osadený. Keď som upozornil majstrov, ktorí rekonštrukciu realizujú, vyhovarali sa na iných majstrov. Vraj nemajú čas to opraviť. Vraj bude nasledovať už len asfaltovanie, čo je absurdne.

20. september 2021

Katarína

Betónové podložie je rozbité, popraskané. Chcelo by to nie len nový asfalt, ale aj riadne podložie. Naša cesta nie je poľná, ani nejaké vedľajšia cesta. Je to jedna z najfrekventovanejších ulíc v meste, tak by si zaslúžila primeranú a dôkladnú rekonštrukciu. Nie len naoko vyliať na povrch pekný nový asfalt, ktorý za pár dní popraská.
20. september 2021

Štefan

Báger rozbíjal betónové podložie bez predošlého narezania betónu, čo spôsobilo rozbitie a popraskanie podložia, ktoré nechali tak. Podľa majstrov sa to má takto zaliať, vraj rozpálený asfalt vyplní každú medzeru. To je síce zrejme pravda, ale po čase asfalt presne v týchto miestach bude praskať. Teraz je pekne vidieť, že popraskaný asfalt je práve tam na tom mieste, kde je čo i len malinka prasklina v podloží betónu.
20. september 2021

Andrej

A to nám prišlo nedávno do schránok oznámenie, že sa na Slnečnej ulici plánuje rekonštrukcia plynovodov. Neviem ako to je zosúladené, ale zdá sa že vôbec. Môžeme sa zrejme čoskoro "tešiť" na opätovné rozkopanie a rozbitie ulice.
20. september 2021

Štefan

Hlavne že nedávno dokončili nový kruháč, už bude rozkrájaný na cimpr-campr. Je aspoň vidieť, ako "krásne" sa dokáže zosúladiť mesto, vodári, plynári.
20. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vyjadrenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
20. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, po dnešnom stretnutí a prerokovaní na mieste rozkopávky na Slnečnej ulici bolo dohodnuté, že niektoré časti budú prebetónované a upravené pre asfaltovanie.

Odbor dopravy
20. september 2021

Andrej

Áno, ako ohlasovateľ podnetu potvrdzujem, že prebehlo stretnutie s občanmi a bola dojednaná čiastočná náprava s prísľubom, že Slnečná ulica bude po prácach vodárov a plynárov celá zrekonštruovaná, že rozbité podložie je len dočasný stav - tak snáď sa toho dožijeme. Bolo nám prisľúbené, že asfalt napriek popraskanému podložiu vydrží bez prasklín najmenej 3 roky. A ak by nastali nejaké pukliny, je to v záruke a opravia ich. Následne po stretnutí prebehla čiastočná "náprava" nahláseného podnetu: Prasknutý rám kanalizácie osadili do betónu s tým, že pod popraskaným betónom je diera - viď. foto. A niektoré popraskané časti betónu vybrali a na jemný štrk, ktorý sa tam nachádzal bez zhútnenia vibračnou doskou vyliali betón. Tak ak sú zodpovední páni spokojní s takouto nápravou, nech sa páči, lejte asfalt. My občania vieme, kde reklamovať ak popraskané a miestami "levitujúce" podložie nevydrží a vznikne tam trhlina.
20. september 2021

Jano

Ľudia tu pomôže jedine si to všetko pamätať a zariadiť sa podľa toho vo voľbách na budúci rok. Teraz sú tam ľudia ktorým na Vás záleží len keď potrebujú Váš hlas. Na spokojnosť s Mestom sa stačí opýtať obyvateľov Kukučínovej, Hajdóczyho, Študentskej a pod.
21. september 2021

Andrej

A už sa asfaltuje. Včera poobede boli niektoré časti podložia prebetónované a neubehlo ani 24 hodín a už je úsek zaasfaltovaný, načo čakať kým betón vyzreje. Samozrejme, že nikto natrúsené kamene a prach po betonáži nepozametal a betónovú plochu ani nenastriekal postrekom, ako ostatné plochy. Sľúbené spevňovacie fólie nenatiahli a ani dvojvrstvové asfaltovanie, stačí vraj jedna vrstva. Kanál prekrytý len čiastočne, veď ľahšie je asi potom zatvrdnutý asfalt vyťahovať z kanálizácie, alebo prečisťovať kanalizáciu, keď sa upchá. Ale nový povrch vyzerá krásne, uvidíme koľko mu to vydrží a ak nie dlho, vieme prečo.
21. september 2021

Mike8

Pekný deň prajem. Vyžiadal by som si technologický postup.
22. september 2021

Andrej

Na kruhovej križovatke (Slnečná, Kukučínová, M. Benku) je po včerajšom zaasfaltovaní vidieť nízko osadený kanál - viď. foto. Bude s tým niekto niečo robiť?
23. september 2021

TOP

Problem je ze mesto sa musi prisposobit hlavne sietarom a nie oni mestu...tak to aj vyzera pri kazdom projekte su len zdrzania a problemy.
25. september 2021

Peter

Nerozumiem, ako sa toto vobec da, to mesto nema pri takychto stavbach svoj stavebny dozor? Ak ano, co robi a pre koho? Situacia ako na Spacinskej a tam to 3 roky teda nevydrzalo.
28. september 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, nedostatky sú už odstránené.

Odbor dopravy
28. september 2021

Andrej

Dobrý deň, potvrdzujem že kanál na kruhovej križovatke osadili nanovo a aktuálne je už v správnej výške. Opäť sa mi ale zdá, že nebol dodržaný správny technologický postup. V jeden deň bol kanál nanovo zabetónovaný do správnej výšky a nasledujúci deň bol úsek zaasfaltovaný. Čiže vyzretie betónu ani nie 24 hodín, tiež bez očistenia a čierneho postreku na betón, ktorý sa používa pred asfaltovaním. Tak ako predošlé opravy. Nechápem, že keď je už niečo nahlásené ako problém a je to pod drobnohľadom nespokojných občanov, prečo to neopravia poriadne a precízne? Som zvedavý na životnosť, ak bude krátka, mám tušenie prečo.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania