Znemožnený bezbariérový prístup

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený

Vysoký obrubník na zastávke na Veternej ulici znemožňuje bezbariérový nástup do autobusu. Vodiči MHD zastavujú asi 40 cm od chodníka a tak si cestujuci musia kočíky zdvihnúť a ľudia s problémovými nohami buď obrubník prekračujú alebo musia urobiť dlhý krok.

03. október 2014

Fredy

Niektorí vodiči to riešia tak, že zastavia na zastávke až na jej najvzdialenejšej časti od prístrešku, tam je to s obrubníkom lepšie, ale cestujúci su zbytočne "preháňaní".
Ale je to ostuda, že keď sa robil kruhový objazd pred Arcadiou, že sa nedal do poriadku aj chodník. Je tu asi trnavská rarita, na krátkon úseku chodníka od kruhového objazdu po autobusovú zastávku je asi 5 rôznych typov povrchu chodníka.
To nemalo kolaudáciu ? Ten obrubník vyčnieva asi do 10cm výšky a dá sa na tom aj "prizabiť ". Keď si tam niekto ublíži, kto bude zodpovedný ?
Alibisticky sú na tom prečnievajúcom obrubníku namaľované žlto-čierne pruhy, takže mesto alebo SAD-ka vedia, že je tam problém. A nič.
04. október 2014

Palcino Čavojský

Nebezpečné je to aj pri vystupovaní, kedy neviete, či máte stupiť pred, alebo za obrubník. Ale je pravda, že tu sa veľmi nevystupuje, je to druhá zastávka od štartu...
05. október 2014

robko

urobit plošinu!
06. október 2014

navstevnik

kto rozhoduje o tom, či nahlásený podnet bude alebo nebude zverejnený, ak podnet nie je ani urážlivý a ani vulgárny?
už sa nám viac krát stalo, že náš nahlásený podnet nebol zverejnený.
06. október 2014

Re: navstevnik

Tie nezverejnené podnety mali dajaký súvis s privysokým obrubníkom na zastávke na Veternej ?
A ak aj nie, je možné sem vložiť text.

Zatiaľ ale nerozumiem tomu, že nick "navštevnik" je v jednotnom čísle a ostatné v množnom : " už sa nám viac krát stalo, že náš nahlásený podnet nebol zverejnený"
06. október 2014

Palcino Čavojský

vážení navsyevnici, môžete sa so svojimi otázkami obrátiť na správcu stránky? Takto len odvadzate tému od zverejneného problemu. Ďakujem
06. október 2014

adolf

čo je to za pravopis!
20. október 2014

Palcino Čavojský

Po zriadení linky 33 do Carrefouru sa zmenila aj situácia s vystupovaním: už aj tu sa dosť vystupuje z autobusu častejšie.
20. október 2014

adolf

pán strarosta robite si peknu reklamu!
20. október 2014

Palcino Čavojský

Aký starosta? koho tým myslíte? nepracujem pre mesto ani ako zamestnanec. Toto sú moje občianske aktivity, za ktoré nedostávam žiadnu odplatu.
20. október 2014

Palcino Čavojský

Mimochodom, ak chcete niekomu dať zásluhy za autobus do Carrefouru, tak si prečítajte o čo ide: je to zmluvná preprava tejto spoločnosti s piešťanskou NetLInes... tam mesto ruky dávať nemuselo..

Vážený pán Adolf, ak niečo máte proti mne, prosím, napíšte to priamo a pod plným menom, tak ako tu vystupujem ja.. Inak je toto moja posledná reakcia na Vás.
20. október 2014

adolf

ale aky myslite komentár ten druhy to je pravda ten prvy odpustte mi to!
17. január 2015

Palcino Čavojský

autobusari na Veternej zastavujú tak, že aj mladý a zdravý človek musí rozmýšľať, ktorý sposob nastupocania je najbezpečnejší. Či ma urobiť dlhý krok z chodnika do autobusu, alebo stupiť na vyvýšený obrubnik, alebo stupiť na cestu. Nechcel by som tu nastupovať s barlami.
13. február 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
samozrejme, týmto problémom sa budeme zaoberať. S prihliadnutím na súčasné výškové pomery priľahlých komunikácií a obrubníka sa budeme snažiť nájsť vhodné riešenie na odstránenie tejto bariéry.

Odbor dopravy a komunálnych služieb
13. marec 2015

Palcino Čavojský

keď som dnes na Veternej nastupoval do autobusu, Uvedomil som si, že chodník je zarovnany do výšky obrubnika. Keďže som si to všimol na poslednú chvíľu, neurobil som foto. ale ohlasuje, že podnet je vyriešený.
13. marec 2015

Matúš G

Na paradu. Vybavene.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania