Hluk z Merkuru

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

V riešení
meno
Gusto 12. októbra 2014

Každý víkend hlasná otrasná hudba, hluk, dunenie bubnov počuť aj cez zavreté okná až do rána. Privolaná polícia problém riešiť nemôže, nie je to v ich kompetencii, na moju otázku či si každý môže robiť čo chce som dostal odpoveď od príslušníka MsP "áno, v tejto republike to tak chodí"...Je toto normálne, aby poctivo pracujúci človek nemal nárok ani na odpočinok, lebo niekto si robí súkromnú párty a obťažuje tým polku mesta?!...meno je fiktívne...pre istotu

12. október 2014

Jozef A

Meská polícia je kompetentá akurát tak na rozdávanie pokút za nezaplatené parkovanie, /ale nie tam, kde je to zjavne proti predpisom - viď Kollárova/ a ani len pokuty pre pohodlných psíčkarov nezvládnu. Budeme ešte potrebovať tak tri generácie, kým sa to tu stabilizuje, povedal by som.
13. október 2014

Prizerajúci sa

Trošku nerozumiem podnetu ... ono treba si uvedomiť, že sa na Merkure nachádza diskotéka (tuším galaxy sa to volá) ... bol som tam pozrieť prá krát. Takže ak to má vlastník (a istotne má) odklepnuté od mesta (výnimka), tak nie je veľmi o čom. Nikto nepodal námietky, no dalo by sa dodatočne možno obmedziť dokedy sa má hrať, ale neviem teda. A otrasná hudba ako pre koho, ak má byť podnik úspešný musí ísť z dobou + prílákať ľudí. Neviem čo by v danom prípade policajti poriešili, ako vravíte je to len cez víkendy rovnako ako Relax a iné podobné prevádzky. Sťažujte sa na meste ak chcete, no neviem.
13. október 2014

Jozef A

Ja to vidím takto, človek by mal byť tolerantý, a to tak, že ak to nie je nevyhnutné, neobťažovať zbytočne svoje okolie. Vždy som sa snažil robiť všetko tak, aby som neotravoval nezainteresovaných. Chápem, že diskotéky sú potrebné, veď baviť sa treba. Rovnako ale je treba mať svoj kľud večer, aj v noci, nad ránom. Ak sa má niekde v meste (a kde inde?) otvoriť niečo, čo môže byť zdrojom hluku, treba to odhlučniť - mládež na diskotéke si platí za decibely, ja si platím za možnosť oddýchnuť si v noci. A reči o výnimkách sú podľa mňa úplne zvrátené riešenie - to akože mám dostať výnimku aj ja, na to, že si v noci nemôžem neeodýchnem, alebo kľudne neotvorím okno kvôli hluku z diskotéky? Prečo sa má väčšina prispôsobovať menšine? Nechápem. Skúsenosti sú také, že nejaké prípadné sťažnosti na zmenšený komfort bývania idú dolu záchodom. A len tak pre zaujímavosť - prednedávnom som bol na pobyte v jednom hoteli, dolu - v suteréne - sme mali diskotéku, hučalo to teda riadne, na prízemí hotela nebolo počuť skoro nič. Tak to má byť, žiadne výnimky, to nie je systémové riešenie. Riešenia mesta a možno aj prístup zodpovených (niekedy možno aj MP) ohľadom niektorých výnimiek sú veľakrát scestné a jednoznačne účelové. Mohli by o tom určite hovoriť aj ľudia, ktorí bývajú pri hore spomenutom Relaxe.
14. október 2014

navstevnik

14. október 2014

Flego

Takýchto podnetov je tu plno - Merkúr, Relax, Trnavský dvor, Amfik, Trojičné námestie, nočné jazdy na motorkách atď. Je to jednoznačne systémová chyba mesta, ktoré nemá záujem chrániť obyvateľov širokého okolia pred hlukom pri ktorom sa baví len pár ľudí.
14. október 2014

seniorka Vlasta

Je tu napísanej veľa pravdy. Mestskí poslanci, kedy začnete konať?
14. október 2014

seniorka Vlasta

Zaujíma to vôbec zodpovedných?
15. október 2014

navstevnik

A preco si nikto neoverite ci na to vobec ma mesto kompetenciu?
Preco ne pripustite moznost, ze na fo fakt nemaju dosah. Ze by sa najskor pani v parlamente museli rozhodnut, ze to mozu obce riesit...
a
15. október 2014

Flego

Asi si si nevšimol, že tu máme opäť vládu jednej strany, ktorá má podchytené mesto, kraj i národnú radu, takže stačí len chcieť.
16. október 2014

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
riešenie tohto podnetu nie je v našej kompetencii. Zaslali sme ho Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva v Trnave, ktorý ho zaevidoval a bude riešiť.

ÚKaM
16. október 2014

Apanas

Tak toto nechapem, akoze nemaju kompetencie - rusenie nocneho kludu je predsa priestupkom, akoze policajti a mesto nemoze zasiahnut? To akoby povedali, ze nemozu zasiahnut, ked niekto zle zaparkuje... Ale vtedy vedia byt az prilis promptni. Problem s nocnym ramusom je v Trnave na vela miestach, bolo by nacase to zacat riesit a nie sa vyhovarat ze to nejde, ked bolo treba vymysliet, ako platit parkovne v centre, tak dalo mesto na to vsetky hlavy dokopy, aby to vyriesilo a obislo, co sa len da - vymysleli akusi dan z vjazdu motor vozidiel, co je ovsem tiez hodne diskutabilne, lebo v zmysle zakona mesto nemoze vymysliet ziadnu novz resp. dalsiu dan... Ale tu sa mesto snazilo - ked ide o to obcana osklbat, tam snaha je, ked ho ma mesto chranit (napr. pred hlukom) - tam to zrazu akosi nejde...
16. október 2014

Rudko

Viem, že je to obmedzovanie. Ale poradím jednoduchú radu. V lekárni kúpiť štuplne do uší a vyspíš sa do ružova !
16. október 2014

Pejo

Udeliť pokutu, ak sa to bude opakovať, tak zrušiť podnik ... záujem súkromníka dosiahnuť zisk nemá byť uprednostňovaný nad záujmom kolektívu na pokojný spánok
20. október 2014

robert

zatvorit tento podnik!
24. október 2014

navstevnik

Byvam na prengu a kym nezatvorili arenu, riesili sme tento problem kazdy vikend. Pisali sme na vestky mozne aj nemozne urady a institucie a nic sme nedosiahli.
dokonca ani zrudit podnik nie je take jednoduche. V tomto state na to fakt nikto nema pravomoc.
Len sud. A chodte sa sudit pri sucasnej vymozitelnosti prava. Sloboda podnikania... nedotknutelnost sukromneho vlastnicgva... bla bla bla...
fakt som nastudoval vsetko moxne aj nemozne a za tri roky sa mi nepodarilo nic!!! Skuste si to fakt nadtudovat...
Nastastie to potom sami zavreli tak som to prestsl riesit
13. november 2014

cica

Nech sa zabavaju, ale nie na ukor ludi okolo. Hluk sa nesiri len cez vikendy, ale aj cez tyzden, ked normalni ludia chodia do prace. Neplati preto priestupok o ruseni nocneho kludu a z toho vyplyvajuca pokuta? Nech ludia pri priestupku volaju mestsku policiu. A prevadzkovatel diskoteky nech si priestor riesi technicky, odhlucnenim, cez diskoteku neotvaraju okna a vetranie riesia vzduchotechnikou.
Na vyjadre
13. november 2014

Gusto

Význam tejto stránky sa úplne stratil, respektíve nemá absolútne žiadny význam, pretože sa vyriešilo len minimálne množstvo podnetov...Hluk z diskotéky ide aj naďalej, MsP nie je kompetentná to riešiť, mesto to hodilo na hygienu a hygiena sa na to vysr...Hygiena úraduje cez deň a aj hluk prídu merať v stredu naobed čo je úplne na dve veci...Žiaľ, vydať v rámci VZN vyhlášku ktorá by upravovala požiadavky na prevádzku diskoték (ak chce niekto prevádzkovať diskotéku, treba odhlučniť priestor, zabezpečiť aby nedochádzalo k rušeniu nočného kľudu a pod.) je asi v TT nereálne, alebo to má každý aj tak v ..Na tomto príklade, a aj na množstve ďalších na tejto stránke, je vidieť kde má "mesto" bežného občana...
13. november 2014

navstevnik

Taketo vzn moze obec vydat len vtedy ak to ustanovi vyssia pravna norma. VZN totiz mozno prijat len zo zakona alebo na zaklade zakona. Zial zatial ziadny takyto zakon neurcil obciam ze mozu taketo vzn prijat.
ak by obec prijala vzn na ktore nema opravnenie zo zakona tak ho prokurator napadne a obec ho musi zrusit.
ukladat niekomu povinnosti nad ramec zakona je nepripustne
13. november 2014

Gusto

A čo tak prijať ho na základe rušenia nočného kľudu?Myslím že takýto zákon máme,nie?
13. november 2014

so

ale ho ti kompetentny porusuju
18. november 2014

navstevnik

Nie, neexistuje taky zakon

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania