Ulica B. S. Timravy-Cesty a chodníky-iné

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Adam 07. novembra 2021

Dobrý deň chcem sa spýtať ďalšiu otázku ohľadne garážovej zástavby. Prečo, keď poloha garáži a celková zóna R1 vyznačená na obrázku je úplne mimo a platia tam pripravila také, ako si mesto stanovilo?


Ak, teda naozaj tak strašne zavádzame tak by sme sa normálne radi dohodli s mestom. Spravme nejaké zmluvu o prenajme časti pozemku(, aj keď pozemok nie je mestský), spravme, teda výnimku, a ak tak strašne mesto chce vyberať peniaze, aj za toto státie, tak sa nejako rozumne snáď dá dohodnúť. Osobne si myslím, že náčelník MsP alebo pán primátor v tejto časti neboli a vec odbíjajú od stola.

07. november 2021

Dusan

Adam,odporucil by som zajst za pravnikom.
Mesto sice vyjadrenie dalo,no nemusi byt spravne resp.zakonne.
Vid.spor Brocka vs city arena ktory stal obcanov mesta slabych 100 tis €.
Tiez si mysleli na meste ze maju pravdu a sud rozhodol ze nemaju.
08. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vybavenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Odbor dopravy

Mesto Trnava
08. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v rámci projektovania dopravného značenia v lokalita sídliska Ľudmily Podjavorinskej, do
ktorej patrí aj Ulica B.S. Timravy a časť ulice Sladovníckej, boli identifikované všetky miesta, ktoré je možné využiť pre státie vozidiel. Je zrejmé, že státie vozidiel na miestach pred garážami nie je možné.
Na základe projektu dopravného značenia bola lokalita označená dopravným značením IP27 ako Zóna s plateným alebo regulovaným státím. Pravidlá vyplývajúce z dopravného značenia platia v celej zóne, resp. vo všetkých jej verejnosti prístupných častiach, bez ohľadu na vlastníctvo pozemku. V súlade s vyhláškou Ministerstva vnútra Slovenskej republiky č. 9/2009 Z. z. ktorou sa vykonáva zákon o cestnej premávke a o zmene a doplnení niektorých zákonov platí, že značky Zóna s plateným alebo regulovaným státím (č. IP 27a) a Koniec zóny s plateným alebo regulovaným státím (č. IP 27b) vyznačujú oblasť, kde státie vozidiel je dovolené len na vyznačených parkovacích miestach a za dodržania podmienok vyplývajúcich z použitého symbolu príslušnej značky a spresňujúcich údajov, napríklad času regulácie alebo platenia, spôsobu platenia alebo regulovania a podobne. Inak je vodičom vozidiel na takto označenom území stáť zakázané. V lokalite na iných miestach ako na tých, ktoré sú dopravným značením označené ako parkovisko, je možné iba zastavenie, čo je v zmysle § 2 ods. 2, písm. y) zákona  o cestnej premávke  uvedenie vozidla do pokoja na čas nevyhnutne potrebný na urýchlené nastúpenie alebo na vystúpenie prepravovaných osôb alebo na urýchlené naloženie alebo na zloženie nákladu. Z uvedeného vyplýva, že pokiaľ vozidlo stojí v oblasti vyznačenej značkou č. IP 27a mimo vyznačených parkovacích miest, dochádza k porušeniu vyššie citovaného ustanovenia. Povinnosti vodičov sú v tomto prípade určené dopravným značením a nie orientačnou mapkou, ktorá je prílohou VZN mesta Trnava č. 566, ktoré upravuje podrobnosti ohľadne dočasného parkovania motorových vozidiel na území mesta.
Po schválení VZN č. 566 bolo zistené, že orientačná mapka, ktorá bola prílohou VZN nezahŕňa všetky priestranstvá, ktoré zóna R1 obsahuje. Tento nedostatok bol odstránený zmenou VZN prostredníctvom VZN č. 571, ktoré Mestské zastupiteľstvo mesta Trnava schválilo 21.9.2021, kde bol obrázok orientačnej mapky nahradeným obrázkom novým.
VZN č. 571 nájdete tu:
https://www.trnava.sk/userfiles/file/Ordinance/vzn_571_ktorym_sa_meni_vzn_566.pdf
Kto? Mestská polícia Trnava

Mestská polícia Trnava
08. november 2021

Adam

Moja otázka nebola celá zodpovedaná.... Čakám stále aké ma mesto riešenie pre majiteľov garáží... možnosť kúpiť rez.kartu pokiaľ som s iného sídliska ktorá bude spadať len ku garážam a číslu garáže príp.reg.čisla pozemku?
12. november 2021

Zdenko

Na rokovani s mestským zastupitelstvom sme zástupcovia vlastníkov garáží osobne viac krát vyzvali poslanca zodpovedného za spomínanú mestskú časť,aby prišiel aj s pánom primátorom pozrieť na to,čo svojím neuváženým nariadením spáchali.Poloprázdne parkoviská po celom sídlisku,nezmyselné.pokutovanie za parkovanie pred vlastnou garážou.Pán poslanec sa bránil ako lev,vydržal vyše hodinový atak nás,vlastníkov garáží,a stále si húdol to svoje:NEMÁM DÁTA,NEMÁM INFORMÁCIE,POČKAJME DO KONCA NOVEMBRA.
Dnes je 12.11. 2021,do konca novembra ostáva pár týždňov.Uvidíme,ako sa mesto,pán poslanec Novota,ale hlavne pán primátor vysporiadajú s problémom,ktorý tu vyrobili.Dúfam že ma neutvrdia v názore,že celý tento nezmysel je iba preto,aby sa buzerovali slušní vlastníci garáží,a boli vyhnaní na vyznačené prázdne parkoviská plnit mestsku kasu,aby pán primátor mohol pravidelne dostávat svoj nezmyselne vysoký plat.
01. december 2021

Adam

Už je 1.12 sú nejake informácie aj dáta.... tak ako to bude pokračovať? Klasika mesto si chybu neprizná
, s občanov spraví idio*** a bude to považovať za vybavené.... ked môže odr***** štát môže aj mesto 👍
02. december 2021

Zdenko

Neočakával som žiadnu reakciu,a tak sa aj stalo.Kamarát-sused bol na mestskom dome s papiermi kde sa im snažil dokázať ,že nemajú právo pokutovať pred vlastnou garážou na mieste čo nepatri mestu.Dvaja páni čo tam sedeli ho slušne vyprevadili von,že nemá pravdu.Keď sa po svojom odchode vrátil po papiere čo tam zabudol späť na mestský dom,tak skôr ako vstúpil do miestnosti počul oných dvoch úradníkov sa pochechtávať,že : ALE SME S NíM VYBABRALI .Aj preto nadobúdam presvedčenie ,že mesto nie je v práve a možno fakt si najať právnika,tak by sme vlastníci garáži prevalcovali celé mesto podobne ako to spravil PÓR s Bročkom pri City .Arene.
03. december 2021

Zdenko

By ma zaujímalo,odkial berie mesto presvedčenie,že by ludia padvádzali system.PODLA SEBA SÚDIM TEBA ?A k tej pozitívnej diskriminácí asi toľko,ked niekto investuje 25.000 eur do garáže a truhlík z mesta napíše ,že státím pred svojou garážou za ktorú zaplatil sumu ďalšieho auta je pozitívne diskriminovaný... Tie autá stávali pred svojimi garážami ešte za bolševika a nikomu nezavadzali. Tu normálne argumenty neuspejú. Skrátka,Bročka potrebuje vyzbierať na svoj plat.Korona tak skoro neskončí lockdown tiež tak skoro neskončí.Nedajbože by bol návrh znížit mu odmenu,lebo nie je z čoho mu dať mesačne 5 a pol tisíc eur.Idem gúglit termín jesenných volieb,aby som vedel koĺko tento ,,super primátor,, ešte bude pri moci.Dovtedy vydržíme.
03. december 2021

Dusan

Podľa príspevku Matúša G, resp.vyjadrenia mesta sa natíska otázka o čo vlastne mestu(Bročkovi) ide?
Pokiaľ sa nemýlim zóna vznikla za účelom vyriešenia parkovania v tejto lokalite, ale podľa vyjadrenia mesta ide vlastne zasa len o peniaze keďže tu vadí jedno auto "navyše" pred vlastnou garážou a ešte k tomu na cudzom pozemku.
Jednoznačne treba právnika či je to naozaj tak ako mesto deklaruje,poprípade prejednať s právnikom úpravu ,napr. značka zákaz vstupu súkromný pozemok a pod.samozrejme po dohode s vlastníkom.
03. december 2021

Zdenko

Určite ide len o peniaze.Práve som sa vrátil domov. /20:05/ Parkovisko na B.S.Timravy je autoprázdne.Nikde nie je nikoho.Pár aut čo zaplatili 1EURo na rok a koniec.Môj sused išiel ,ako každý fajront preparkovat druhe rodinne auto k Bille.Citujem: ON SA BROčKOVI NA JEHO PLAT SKLADAŤ NEBUDE.Pripájam fotku,lebo pan primátor iste na našom sídlisku dlho nebol,alebo tam nebol šéf mestskej policie čo pisal ten posudok na naše námietky.Fotky posielam aj do médii čo sem prídu točiť reportáž o tomto kocúrkove nášho pána primátora.
04. december 2021

Dusan

Sice tam nebývam ,ale držím palce aby to dopadlo v prospech občanov a zároveň aj zdravého rozumu.Pripájam ešte screenshot z hlasovania o daniach z nehnuteľnosti,všetko čo je v zelenom sú Bročkovi posluhovači, takže ideálne všetko vymeniť!
04. december 2021

Zdenko

Ďakujem za podporu.Myslím že VÝPALNÉ na Spartakovskej mu zlomí väz.Ked vlastníci bytov zrazu zistia že im firmy čo umývajú schody zvyšuju ceny,lebo si musia platit parkovne.To isté firma čo im príde vymeniť okná,namontovať kuchynskú linku,vymaľovať byt,opravit výťah.Všetci povinne platit,nonstop,aj o polnoci.To už ani nehovorím,keď ich príde poztieť rodina na víkend.Víkend na jedno auto 61 eur.Platit,platit,platit.24 hodín denne,7 dní v týždni.Ako na Václaváku.
04. december 2021

Zdenko

a ešte fotka dokumentujúca daný stav počas dňa.Dúfam že už viete,prečo pri Bille nezaparkujete.Lenže kam pôjdu parkovať keď tam bude rampa?Odpoveď mesta PARKOVACIA KARTA,ročná za 600 eur.Veď z platu 5.500 mesačne je to bagatel.
10. december 2021

Adam

....ktorí neprispievajú do systemu daňami.....


Mám na podjavorinskej garáž, nie len jednu platím za ne dane.... bývam v Trnave platím daň za byt... chodím do mesta platím parkované...

Uz nech su volby.... ❤
10. december 2021

Dusan

Zdieľam rovnaký názor. Treba tú čvargu jednoducho vymeniť!
10. december 2021

Zdenko

Pred starostovaním robil právnika v Trnavskej nemocnici.On dobre vie,že flek za 5.500 eur mesačne už nezíska.Bude to boj.Také miesto sa ťažko opúšťa.
11. december 2021

Peto

Adam, platis hlavne dane štátu, no pokiaľ nie si občan Trnavy, tak mesto z tých daní za treba nedostane naspäť nič, takže je logické, že chce cezpolnych vyzmykat co to da. Peto majú rezidenti cenové výhody.
11. december 2021

Zdenko

Predpokladam,že ked Adam vlastní byt v Trnave,a niekoĺko garáží v Trnave na Podjavorinskej,tak má pobyt v Trnave.Nepočul som o žiadnom zanietenom Ķošičanovy ktorý vlastní nehnuteĺnosti.v Trnave,platí v meste Trnava parkovne a hnevá ho stav s parkovaním na Podjavorinskej.Ked je trnavčan,platí dan z nehnuteľnosti do trnavskej pokladnice.Pokial tu pracuje,tak cez podielové dane taktiež prispieva do mestskej ppkladnice.A tu zrazu príde pán Bročka,a chce zato,že býva v inej časti TT ako má garáž výpalne v podobe parkovného.Parkovaciu kartu za 1 euro nedostane,lebo na Podjavke nemá pobyt.Pred vlastnými garážami na Podjavke stáť nemôže ,lebo po novom je to trestný čin.A pokial nemá plat ako Bročka,5.500 mesačne,tak karta za 600 eur za rok je drahá.
11. december 2021

Adam

Kludne nech spravia rez.karty samostatne ku garazam... nemam problem platit 1euro rocne... ak teda tak strasne chcu peniaze... 💁‍♂️ len s mestom je problem sa dohodnut , na vsetko davaju zamietave stanoviska a ked vidis problem v niecom odvolavaju sa na ine osoby....a skonci to vzdy na ulici u hliadky ktora uz podla mna ma plne zuby toho lebo vedia ze je to na hlavu cele....
(Aj ked si ich teraz nezastavam)
11. december 2021

Zdenko

ked som sa bol pýtať na meste,kto nariadil policajtom byť taký rezký na nás,vlastníkov garáží,povedali mi že to šéf mestskej polície.Dokonca túto kompetenciu pre šéfa mestskej polície osobne potvrdil Bročka jednému známemu.Keď sa na to opýtam policajtov,čo tak ostro idú po nás,odpovedajú ,že to na pokyn primátora.Myslím že tu niekto klame.A ako poznám uniformované postupy,tak bez pokynu zhora,neurobia nič.A to dokonca ani šéf mestskej polície.
14. december 2021

Dusan

Tak nejako to bude,Bročka dal pokyn Ranušovi a ten zasa svojim pešiakom.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania