Ulica Vajanského-Zeleň a životné prostredie-iné

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Zuzana Krohn 07. novembra 2021

V pondelok 1.11. cca o 9:20 vykladal pán z odfotenej dodávky smeti do kontajnerov na Vajanského ulici - dodávku mal plnú rôzneho odpadu. Potom pokračoval na Radlinského tam niečo vyhodil a nakoniec išiel niekam smerom na Študentskú - tam už sa naše cesty rozišli. Viete nejako postihovať takýchto odpadových turistov?

08. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vybavenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Odbor komunálnych služieb

Mesto Trnava
11. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ak osoba, ktorá trvalo či prechodne nebýva v konkrétnom bytovom dome, ku ktorému smetné nádoby prislúchajú, uloží odpad do smetných nádob umiestnených pri bytových domoch a tento odpad, ktorého sa zbavil zároveň správne uloží teda roztriedi do zberných nádob zodpovedajúcich zavedenému systému zberu komunálnych odpadov v obci, nekoná protiprávne.
Zákon č. 79/2015 Z. z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov ani súčasné platné VZN o nakladaní s komunálnymi odpadmi v meste Trnava, takéto konanie nezakazuje a nie je takto definovaná ani žiadna skutková podstata priestupku.
Kto? Odbor stavebný a životného prostredia

Mesto Trnava
06. december 2021

Zuzana Krohn

Dobrý deň,
nedá mi ešte nereagovať na Vašu odpoveď. Vychádzam z toho, že pán, ktorý smeti vykladal do smetnej nádoby bol podnikateľ - pretože asi žiadny bežný človek nebude odkladať svoj odpad do dodávky a až keď ju naplní, pôjde smeti vyhodiť. Preňho je lacnejšie vyhodiť smeti do bežného odpadu, než si platiť firemný odvoz odpadu. Videla som už viackrát a špeciálne počas lockdownov smetné nádoby plné plastových pohárov z krčiem alebo kaviarní (nikto si ani nedal námahu pozasúvať poháriky jeden do druhého, aby nezaberali toľko miesta), vrecia plné zbytkov jedla z reštaurácií atď. Podľa Vašej odpovede je teda v poriadku, ak sa podnikateľ zbavuje odpadu do smetných nádob, ktoré prioritne majú byť plnené obyvateľmi mesta - teda fyzickými osobami - nepodnikateľmi. Dobre vedieť 😁
07. december 2021

kolombo

Pani nič v zlom,ale mesto s tým nič nemá.Zákon je viac ako nejaké VZN mesta.Ja keď teraz prídem do Košíc a som povedzme podnikateľ a rozhodnem sa vyhodiť nejaký rôzny odpad do smetných nádob na sídlisku,tak som sa ničoho nedopustil.Treba si len prečítať zákon o odpadoch č.79/2016.Ten zákon,ktorý Vám citujú.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania