Kamenný mlyn-stavby a budovy-neohlásené stavebné úpravy

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Vyriešený
meno
Veľbradka 17. novembra 2021

Cez víkend (13.11.2021) bola vybudovaná terasa s lavičkami umiestnená rekreačnej časti Kamenný mlyn - pri "splave" - parcela číslo 10262/2 v k.ú. Trnava. K predmetnej stavbe nie je zverejnené žiadne rozhodnutie na úradnej tabuli Stavebného úradu v Trnave o ohlásení drobnej stavby (resp. stavebného povolenia).
Ide teda o čiernu stavbu. Poprosil by som stavebný úrad, aby vyzval zhotoviteľa stavby na buď zlegalizovanie čiernej stavby prípadne jej odstránenie.

Aj keď boli zámery staviteľov šľachetné, treba dodržiavať platné predpisy a stavbu ohlásiť. Primátor a jeho kumpáni by mali ísť príkladom, nie sme predsa v Lošonci.

18. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vybavenie na príslušný odbor. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie
Kto? Odbor stavebný a životného prostredia

Mesto Trnava
22. november 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Mesto Trnava ako príslušný stavebný úrad na pozemku p. č. 10262/2 nevydávalo žiadne povolenie na realizáciu predmetných drevených lavičiek a ani neeviduje žiadne vydanie ohlásenia drobnej stavby.
Vlastníkom predmetného pozemku nie je Mesto Trnava ale Slovenská republika a správcom je Slovenský vodohospodársky podnik, Banská Štiavnica.
Z pohľadu stavebného úradu predmetné drevené dielo na splave je len hnuteľnou vecou, ale nie je stavbou v zmysle ustanovenia § 43 stavebného zákona, preto stavebný úrad nie je ani kompetentný sa týmto podnetom ako stavbou zaoberať.
Kto? Odbor stavebný a životného prostredia

Mesto Trnava
28. november 2021

Tomas

Ľudia otupjevjavaju. Facepalm

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.