Ulica A. Žarnova-dlhodobo odstavené vozidlá-vozidlo s EČV, s platnou TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Trnava

Uzavretý
meno
Katarína 08. decembra 2021

Oproti urgentnému príjmu, na parkovisku pred polyfunkčným domom je dlhodobo odstavené vozidlo. Stojí tam bez pohnutia asi od začiatku leta. Myslím že v tejto oblasti je dostatočný problém s parkovaním bez toho aby si tu niekto odstavil svoj vrak. Poprosím o riešenie.
Ďakujem

08. december 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za Váš podnet. Preposlali sme ho na vybavenie Mestskej polícii. O riešení podnetu budeme informovať. Ďakujeme za porozumenie.
Kto? Mestská polícia Trnava

Mestská polícia Trnava
11. december 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v zmysle zákona č. 79/2015 Z.z. o odpadoch a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov môže mesto požadovať odstránenie vozidla z miesta, na ktorom poškodzuje alebo ohrozuje životné prostredie, alebo narušuje estetický vzhľad obce či osobitne chránenej časti prírody a krajiny. Samotná skutočnosť, že vozidlo jeho držiteľ nepoužíva dlhší čas nie je zákonným dôvodom pre intervenciu zo strany mesta. Na základe Vášho podnetu sme vec preverili priamo na mieste, kde sme zistili, že neexistuje žiaden z uvedených zákonných dôvodov, pre ktorý by mohlo Mesto Trnava žiadať držiteľa vozidla o jeho odstránenie z verejného priestranstva.
Kto? Mestská polícia Trnava

Mestská polícia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania